Lukijat

perjantai 30. elokuuta 2013

Juustoisa ehtoontienoo

Juu, eipä ole nyt juttua valmistuneista kässyistä, sisustuksellisista puuhasteluista saati pihapiiripiperryksistä. Ei ole ei, ilta meni ihan muissa askareissa. Kätevä emäntä iski jälleen!

Kaupassa hevi-osaston tytteli pöllyytteli vieressäni basilikapuskia - tuli ihan pakottava tarve hankkia tarpeet tomaatti-kotijuusto-basilika -salaattiin.

Kotiin päästyä tein sapuskaa pienoisessa kiireessä: broileri-kasvis-nuudeliwokkia, valmistuu alle vartissa, salaatti siinä välissä.

Huiskaisin pöydän puhtaaksi, tilalle lautaset, wokki ja salaatti. Hyvää oli, oikein hyvää - kaikki meni ja lopun salaatin otti Mies vielä illaksi töihin evääksi.

Siina huiskiessani olinkin järjestänyt itselleni ihan omaa iltaohjelmaa - jotain muuta kuin soffatyynyjen ompelua... Kotijuustopaketin muovikansi oli lennähtänyt wokkilevylle. Sulaa nätin maitomaiseksi, jäähtyessään kovettuu lasimaiseksi.

Siinä menikin sitten koko ehtoo, meni myös keraamisen lieden putsaukseen tehty kaavin, terä lenteli pieninä palasina ilmaan lämiskää jyystäessä. Tänään selviää, meneekö ehkä liesikin vaihtoon...

Pitää kai jatkossa tehdä juustot omin konstein, tässä kotitalouskoneessa kun ei ole sulavaa kantta...

* * * * *

Asiasta kolmanteen, ihan oikea kätevä emäntä -vinkki - tai tässä tapauksessa seniorkauppiaan niksi.
Kuva: www.yle.fi/hame
Vielä ei ole näkynyt niitä ällöjä parveilevia banaanikärpäsriiviiöitä, onneksi. Eikä tulekaan, ainakaan meille! Radiosta kuulin niin näppärän vinkin, että otan HETI käyttöön, kun ensimmäinen siivekäs läpsyttelee kyökissä!!
- Otetaan kirkas lasipurkki, niitähän on jäänyt kaikkien huusholleihin. Laitetaan purkin pohjalle syötiksi hiukan mehua ja hedelmänpaloja. Sitten otetaan pala paperia ja pyöräytetään se suppilon muotoon. Paperisuppilo tulee sitten purkin suulle.
- Kärpäset lentävät suppilon läpi purkin pohjalle ja jäävät purkkiin. Ne pyrkivät kohti valoa ja jäävät pyörimään lasia vasten, eivätkä osaa suppilon kapeasta alapäästä ulos. Tärkeää on saada purkin suun ja suppilon sauma tiiviiksi, muuten kärpäset pyrkivät siitä ulos. Sen voi tehdä vaikka kierroksella teippiä, neuvoo Terho Nevalainen.
Koko juttu luettavissa täällä. Mahtavan yksinkertainen idea, joka näyttäisi toimivankin!!

PS. Kuvat netistä, paitsi astiat omiani, vanha kuva. Viitsinyt, ehtinyt, saati halunnut kuvata, sattumoisin. Luulen, että lähipäivinä meillä syödään vain mikrolämmitettäviä eineksiä.

11 kommenttia:

  1. Ajattelit sitten pistää kaikki isot masiinat vaihtoon :D

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä! Meillä niitä ällöjä pikku öttisiä on viimeaikoina ollut aivan liikaa. Sähkölätkällä olen niitä posautellut, paukahtaa kivasti, jos osuu, useimmiten lentävät lätkän läpi =(

    VastaaPoista
  3. Laitappa osoitettasi tulemaan, niin saat yllätyksen ennen joulua :)
    Aina sattuu ja tapahtuu. Minullakin oli eilen jäänyt hella päälle ja vieressä ollut kanngaskassi sisältöineen oli kaatunut päälle. Itse olin pihalla ja palohälyttimestä tietenkin patteri lopussa. Arvaa vaan oliko mustaa savua kämppä täynnä kun menin sisälle. Onneksi ei ehtinyt palaa koko rivitalo, mutta kyllä minä yritin salaa tuuletella savuja pihalle, etteivät naapurit huomais =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulee heti, kun avaan s-postin seuraavan kerran! :o)
      Huh, onnea taisi olla vähän matkassa! Onneksi ei käynyt ikävämmin!!

      Poista
  4. Herkkuja herkkuja mutta noi ällöttävät ötökät hyihyi, kiitos silti hyvästä vinkistä. Jos sinua kiinnostaa herkkutapetit kurkkaapa tänne http://www.behangwereld.nl/c-123699/eijffinger-behang/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Eijffingerin tapetit ovat ihan mahtavan upeita! Meillä muistaakseeni kuistilla ja/tai keittiössä ja/tai yläkerran suihkuhuoneessa. Sieltä aion katsoa aikanaan myös tapetit muihin huoneisiin. :o)

      Poista
  5. Tuollaiset on ikäviä iltapuuhia, kun olis mukavampaakin tekemistä.
    Kiitos hyvästä vinkistä:) Meillä noita pikkukärpäsiä lentelee riesaksi asti.

    VastaaPoista
  6. Teillä tosiaan menee koneet vaihtoon, vaikka sitten väkisin :-)
    Tuo banaanikärpäsvinkki menee heti testaukseen, niitä ötöjä meillä on....
    Kiitos idiksestä!

    VastaaPoista
  7. Kiitos Pepi, Susan, Sude, Vekki, Tarutikki ja Rva Kivitikka! :o)
    Löysin uuden keraamisenliesitasonrapsuttimen (Fiskars), vielä ei ole toivoa menetetty!!

    VastaaPoista
  8. voi ei tuota liesi hommaa. Toivottavasti saat vielä kuntoon.
    Banaanikärpäsille on meillä todettu hyvä niksi jossa lasiin laitetaan vettä, vähän fairyä, etikkaa vähän ja sokeria paljon. Lasillinen tuota on nytkin tiskarin reunalla, toimii!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mansardikaton alle! :o)
      Muovirääppeet lähtivät, kolot jäi... Täyty selvitellä mahdollisuutta vaihtaa keraaminen taso vanhaan lieteen. :o/
      Kiitos vinkistä, tuollainen lasiansa olisi varmaan siistimmän näköinen kuin suriseva tötteröviritys!!

      Poista

Kiitos kommentista!
Iloa päivääsi!