Lukijat

perjantai 22. helmikuuta 2013

Pillitystä

Kohta tähän taloon muutettuamme bongasin Koti ja keittiö -lehden Myydään-palstalta kattokruunun, joka näytti ihan täydelliseltä wessaan. Soitto ja sopiminen vierailusta Palanderin taloon Tampereen torin laidalle.

Siellä se kruunu roikkui, myyjän keittiöpöydän päällä. Ja oli juurikin sellainen, kuin olin unelmoinut! Myyjä laski vielä pikkuisen alunperinkin kohtuullista hintaa, kun Mies huomasi yhden prisman puuttuvan.

Siinä isännän irroitellessa valaisinta katosta, juttelin rouvan kanssa vanhojen valaisimien kiehtovasta kauneudesta. Yhtäkkiä rouva tokaisi, että vintillä olisi enemänkin kattovalaisimia, jos kiinnostaa. Kyllä kiinnosti!!!

Ei kun vintille kanahäkkiin, siellä roikkui kattoparrussa toinen toistaan upeampia vanhoja kaunokaisia!! Olisin ottanut vaikka ne kaikki, mutta kohtuus se pitää olla talkkunan syönnissäkin!

Yhteen oli tyytyminen.

Olen kovin mieltynyt pillivalaisimiin ja tästä yksilöstä tuli kovasti mummula mieleen - en tiedä miksi. Ehkä se oli se syy, miksi päädyin juuri tähän ihanuuteen?

Valaisin koukusta irti ja paluu keittiöön, missä Mies oli isännän apuna irroitellut kristallikruunua. Kelpasi hänellekin, varsinkin kun kuuli pilkkahinnan, 80 €.

Valaisimesta puuttui pillejä, mutta rouva sanoi niiden olevan ehjinä tallessa - korurasiassa, jonka sijaintia rouva ei remontin jäljiltä muistanut. Lupasi toimittaa löydettyään

Lähetin rouvalle muutaman vuoden ajan joulun alla tekstiviestin, olisiko pillirasia jo löytynyt. Ei vielä, tuli aina vastaus. Jossain vaiheessa keksin irroittaa kaikki pillit, uudelleenjärjestellä ne ja sijoitin puuttuvien tilalle tasavälein Anttilan joulukoristealennusmyynnistä ostamani kellertävät tekokristallikilkuttimet. Ja lopetin tekstiviestien lähettelyn.

Olisihan se kieltämättä mukavaa, jos lamppu olisi kaikkine pilleineen alkuperäisessä kuosissa!! Mutta oikeastaan tykkään siitä näinkin, onhan se aika peroonallinen ylimääräisine hiluineen!

Ja viimein pillitys siis löysi paikkansa, kirjaston kirjakarusellin yltä! Miehen pituus (2 metriä) jossain määrin rajoittaa valaisimien sijoittelua ja muiden pöytien päällä oli jo omat kruununsa.

Nyt, kun paikka on löytynyt, alan etsiskellä pillimallista pöytävalaisinta kattovalaisimen kaveriksi.

Kristallikruunu odottaa edelleen kuistilla wessaremppaa...

16 kommenttia:

 1. Tosi kauniita ovat kumpainenkin, just miun maun mukkaan. Eilisestä kuvasta hieman ihmettelinkin pillilampun hörsötyksiä, eivät näyttäneet tyypillisiltä osilta - mutta selkis sekin :) Tosi hienosti ne lamppuun istuu! Vallan mainio korjaus.

  VastaaPoista
 2. Wau, on tämä kaunis näin tarkemmin nähtynä ja hyvin oot pillikolot paikannu. Muutama viikko sitten vietin muutaman tovin Annankadulla lamppukaupassa, joka on täynnä vanhoja kristalli- yms. kruunuja (tuovat itse eteläeuroopasta ja kunnostavat). Ai että oli kimallusta ja kauneutta. Yks oli just mulle sopivan pieni ja söpö kaunokainen mutta hinta ei sitt oikein passannut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä!! Tuonnehan täytyy ehdottomasti poiketa,m kun seuraavan kerran pääkaupunkiin poikkeaa!!

   Poista
 3. Ihania lamppuja. Varsinkin pillilamppu on yliveto!

  VastaaPoista
 4. Kyllä on kaunis tuo pillilamppu. Sääli, että ne muutamat puuttuu.

  VastaaPoista
 5. Nuo omat lisäykset antaa lamppuun tosi viehättävän piirteen, minä tykkään :)

  VastaaPoista
 6. Siis wow! Aivan IIIIIIIHANIA lamppuja! Kiva kun löysivät uuden kodin!

  VastaaPoista
 7. aivan mieletön tarina ja kyllä tuo lamppu on aivan valtaisan huippu.

  VastaaPoista
 8. Onpa ollut onnistuneet ostokset ja hyvin ratkaisit nuo koko-ongelmat. Ihania lamppuja kumpikin.

  VastaaPoista
 9. Ihanat valaisimet...meilläkin kristallivalaisin vessassa...:)

  VastaaPoista
 10. Tosi ihanat kruunut molemmat! Varsinkin tuo wessaan menevä, ja pillityskin.

  VastaaPoista
 11. Tuollaiset tavarat ovat aina parhaita, missä on tarina esineen mukana. Välillä kun katsoo jotain vanhaa huonekalua, lamppua tai keittiöesinettä, sitä oikeen toivoisi, että tavara osaisi puhua....

  VastaaPoista
 12. Oijoi... aivan IHANIA lamppuja!! Minä varmasti olisin seonnut rouvan häkkivarastossa täysin ;)

  VastaaPoista
 13. Kiitos Tiina, KristiinaS, Intsu, Amalia, Pepi, Anne, Mehtäemäntä, Enya, LeaP, Irmastiina, Onnenpähkinäinen, Vekki, Rva Kivitikka ja Johanna! :o)
  Joskus harmittaa, etten jatkanut tekstiviesteillä pommitusta - olisin jossain välissä voinut kysyä, pääsisiskö valaisinkaupoille uudestaan...

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!
Iloa päivääsi!