Lukijat

lauantai 22. helmikuuta 2014

Kotiblogit

Heti tuoreeltaan tarttui mukaan uusi lehti Kotiblogit, Siskon vinkistä.

Mainostavat itseään:
"Parhaat Kotiblogit -lehteen on poimittu yli kymmenestä kotimaisesta blogisisällöstä parhaat palat. Kyseessä on kuvapainotteinen kokonaisuus, jota maustetaan lisäksi suositeltavien blogien listoilla ja mielenkiintoisilla verkkokaupoilla."


No. Juu. Ihan loistava idea - jos jatkossa joukkoon valikoituu ihan todellisia hohtavia helmiä: erilaisia, persoonallisia, omasta tyylistään kiinnipitäviä kotibloggaajia, jotka uskaltavat sisustaa omannäköisesti. Siis muullakin kun nyt niin trendikkäällä musta-valkoinen-harmaa -asteikolla, "piristyksenä yllättävä uusi väri keltainen". Todella yllättävää, kun se tuntuu nyt yllättäneen kaikki...

Ihan ylenpalttisesti tympivät nykyiset blogikliseet: sisustustarrat, keep calm -taulut, tähdet, teollisuusvalaisimet, mv-ikea-matot, (budjetin mukaiset) eamesit, tolixit ja pinnatuolit. Niin mielikuvituksetonta, niin itsestäänselvää. Ja niin tylsää.

"Lehden pääkohderyhmä ovat 30–55-vuotiaat työssäkäyvät naiset, joita kiinnostaa sisustaminen, puutarha, ruoka, ruoanlaitto ja leivonta, matkustaminen, itse tekeminen."
 • Puutarhaosuus oli kevyen sorttinen, näin uuden kasvukauden alkaessa olisin odottanut siihen panostetun enemmän.
 • Lehtien ruokajutut yleensä ohitan, nyt ahmin melkein kaiken. Palaan asiaan...
 • Matkajututkin on useimmiten aika tylsiä blogeista luettuina, mutta nyt esittelyssä oli ihan oikeasti mielenkiintoisia blogituttavuuksia: oma tyyli, kivat kohteet, selkeitä vinkkejä, (pääsääntöisesti) upeat kuvat - joku matkablogeihin perehtynyt voisi tietty sanoa samaa, kuin minä sisustusblogeista. Ehkä? 
 • En ole DIY-tyyppiä, joten en voi sanoa tästä osiosta asiantuntevasti mitään - mutta sanomalehtikranssi oli kaunis!

Halvallahan tätä lehteä tehdään! Bloggaajat saavat kirjoittaa ja kuvata omat blogiesittelynsä, ei siinä juuri toimituksellista työtä tärväänny! Ja ihan selkokielellä sanovat vielä tekevänsä lehteä mainostajille:
"Monet blogit, verkkokaupat ja muu verkon sisältö jäävät helposti tuntemattomiksi. Laadukkaalla printtituotteella nostamme näiden helmet esiin. Lehti tulee houkuttelemaan myös opiskelijoita ja trenditietoisia eläkeläisiä." (Päätoimittaja Eeva Ek)

Ei lehti kuitenkaan ihan toivoton ollut, ei ollenkaan! Muistaakseeni kaikki viimeaikaaiset uudet lehdet ovat olleet hirvittäviä pettymyksiä. Ehkä juuri epäammattimaisuus (so. bloggaajien omat jutut) toivat toivomaani erilaisuutta ja rosoa. Seuraavan lehden kyllä selaan huolella kassajonossa - niistä toistensa näköisistä "keltaisella piristetyistä" mudan värisistä kämpistä en niin välittäisi lukea. Mutta jos tarjolla on muutakin, otan uuden tuttavuuden ilolla vastaan!

Kuvat: Kotiblogit-kotisivulta


8 kommenttia:

 1. Tulipa lukaistua -kun oli kaverin blogi kannessa, niin olihan se ostettava.
  Tuskin vaivaudun toista kertaa ostamaan....jollei nyt satu olemaan sellainen luppohetki ettei ole mitään muutakaan luettavaa. Antaas katsoo. Aika hepponen sillisalaatti mun mielestä.

  VastaaPoista
 2. Ostamatta jää minultakin. Ei jaksa kiinnostaa nuo samalaiset "muodikkaat" toinen toistaan muistuttavat sisustukset. Persoonallisia toisistaan poikkeavia sisustuksia jaksaisi katsellakin.

  VastaaPoista
 3. En ole vasta kuin plärännyt lehden kaupassa, ja ei ollut niin minun makuuni, että olisin ostanut. Tosi-TV on tullut lehtiin ja sisustuskirjoihin - tehdään halvalla matti meikäläisten omin kuvin ja tekstein. Minulle riittää blogit blogeina, en kaipaa niitä lehtiin siinä määrin kuin se nyt näyttää olevan vallalla - varsinkin kun ne ovat pääosin yhtä ja samaa muottia perustuksiltaan. Hyvä luettelo sinulta tuolla tekstissä :)

  Ensimmäisen kerran yli 20 vuoteen minulle ei tule tilattuna yhtäkään sisustuslehteä - iski ähky siihen yhteen ja samaan sisältöön, tai sitten sisällöttömyyteen. Ennen säästin lehdet pitkiä, pitkiä aikoja ja palasin niihin uudelleen, juurikin niiden persoonallisten sisustusten vuoksi, joita saa tämän päivän lehdistä etsiä suurennuslasilla.
  Mutta niinhän se on, maailma muuttuu...
  Ps. en muuten kaipaa niitä ruoka- tai matkajuttujakaan sisustuslehtiin, molemmat mieluummin omina lehtinään :)

  Ylipäätään ärsyttää tämän päivän ajatusmaailma, että kaikki pitää tehdä halvalla ja voittojen pitää olla maksimaalisia, sen myötä katoaa niin ammattitaito kuin ammatitkin.

  VastaaPoista
 4. Joku, jossakin blogissa jo sanoikin, että lehti VOI kiinnostaa niitä, jotka EI käy blogeissa...:) Kiitos, että koe katsoit lehden...säästyvät omat eurot!!...:)

  VastaaPoista
 5. En osta. Bloggailu omasta kiinnostuksesta ja mieltymyksestä parempi vaihtoehto.

  VastaaPoista
 6. ei kiinnosta miutakaan moinen lehti toista kertaa. liian sliksiä pntaa näytillä..

  VastaaPoista
 7. Kiitos Pepi, Sude, Tiina, Irmastiina, Eisku ja Mehtäemäntä! :o)
  Toivon silti pitkää ikää, eiköhän tällekin oma lukijakuntansa löydy. :o)

  VastaaPoista

Kommentoimalla piristät päivääni, kiitos Sinulle!!