Lukijat

torstai 19. kesäkuuta 2014

Raparperipiirakkaa

Eilen käytiin Kummipojan synttäreillä, siellä maisteltiin kesän eka raparperipiiras.

Tänään käväistiin noutamassa ystävättäreltä Dermosil-tilaus. Rouvalla oli juhannussiivous käynnissä, lupasin tuoda siivouskaffemakiat tullessani. Pyöräytin samanmoisen piirakan, Blå Bandin vaniljakastikkeeseen tehdyn - ohje löytyi Kinuskikissalta. Muokattuna tietenkin: ruokosokeria, taloussuklaahippusia, pohja valmistaikinasta.

Unohdin kuvata, mutta hyvältä näytti ja varsinkin maistui! Piirakan sijasta siis pöljä kuva tilauksestani. Vaikka ovat kyllä luottotuotteitani, joten siinä mielessä kehtaa kuvatakin... ;o)

Ikivanha ja vähävoimainen raparperi on riehaantunut vanhoilla päivillään! Kuuleman mukaan muillakin raparperi röyhii, joten ehkä se ei ole yksinomaan syksyisen tuhdin hevonlantapläjäyksen seurausta, kesän keleillä lienee osansa?

Tein jo kymmenkunta purkkia raparperihilloa, Äidiltä saaduista varsista. Juhannuksena keitellään ekat raparperikiisselit...

9 kommenttia:

  1. Minullakin on raparperi kasvanut mahdottomasti tänä kesänä ja piirakka ja kiisseliä on syöty jo useamman kerran. Pitäis kokeilla hilloa, en ole koskaan tehnyt.
    Hyvää juhannusta teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hillo o ykkössuosikkini! Ja siitä saa meheviä raparperipiirakoita läpi talven! :o)

      Poista
  2. Ai jaa,että juhannuksena meinaat keitellä raparperikiisseliä! Tykkääköhän sinun miehesi. Ajattelin vaan,kun raparperihän on siitä kuulu,että se alentaa mieskuntoa:D Kymmenkunta purkkia raparperihilloakin jo olet tehnyt:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ei kiisseliä! :oD
      Täytyy jatkossa harkita, voiko enää laittaa hillosilmää aamupuuroonkaan... ;o)

      Poista
  3. meikii tein eilen rapsuperpsupiirakan ja voi vitsit kun tuli hyvää. ekan kerran keittelin semmosen hillokkeen ja sen lätkäsin taikinan sekaan..nyt taidanki tästä lähtien aina keitellä semmosta hilloketta enkä palasia käytä ollenkaan..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rapsuperpsupiirakka??? Hah, hauska sana, pitääkin ottaa omaan käyttösanastoon! Se voisikin just tarkoittaa tuota hillokepiirakkaa, niitä nimittäin teen talven mittaan useasti niistä keittelemistäni hilloista! On mielestäni maukkaampaa kuin perinteinen kesäinen palapiirakka!

      Poista
  4. Mää googlailin tossa semmosen ohjeen, mihin tulee kondensoitua maitoa..täytyy ehkä kokeilla viikonloppuna…tässä on Kinuskikissan suvikakku pahasti kesken tällä hetkellä ja sitä maistellaan tänään.
    Mukavaa juhannusta :)

    VastaaPoista
  5. Nam! Raparberi piirakka on kesän alun ehdoton suosikki! Hyvää juhannasaattoa!

    VastaaPoista
  6. Kiitos Tarutikki, Intsu, Mehtäemäntä, Sanna-Mari ja Tilkkureppu! :o)
    Rattoisaa juhannusviikonloppua!

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!
Iloa päivääsi!