Lukijat

keskiviikko 27. elokuuta 2014

Eikö tämä ikinä lopu???

Voi kissuksen perskeles, etten paremmin sano!!

Menin alakertaan nautinnollisiin pyykkäyspuuhiin, kun silmiini osui tyhjä sähkökaappi, seinään kiinnitetty. Mitä pirua??? Mieliala laski välittömästi, mitään hyvää moinen hökötys ei tiedä!

Selvisi, että jo kertaalleen tehdyt kellarin sähkötyöt tehdään osin uusiksi!! Se halvatun pannu on joku ihmemasiina, jota sutarikin kävi jo taivastelemassa, hyvä ettei pesään pätkähtänyt. "Koskaan nähnyt tällaista!", tarkoittaen Keski-Euroopan tiukkojen hiukkaspäästörajojen mukaista rakennetta, jonkinmoista kaksoispolttosysteemiä.

Koska pömpelillä voi lämmittää niin puilla, öljyllä kuin sähkölläkin (ja myös aurinkoenergialla, jos vaan sattuisi olemaan paneelit katolla), aktivoidaan sähkövarauskin. Ja varustus on sen verran tömäkkää tekoa, että tarvitsee oman sähkökaapin, vanhoissa ei potku riitä. Ikään kuin tätä tölliä joskus alettaisiin läpi talven sähköllä lämmittämään!! Voisiko turhempaa investointia ollakaan!!??

Ensinnä ottaa päähän, että hökötys on jo kolmas - alkuperäisen lisäksi olemme jo yhden uuden sähkökaapin alakerran sähköille laitattaneet. Vaan vallankin se, että pönttö on sijoitettu just siihen, mihin piti kiinnittää pyykkärinnaulakkoni. Pirulauta! Miehistä priorisointikyvyn puutetta!

Todennäköisesti kaappi merkitsee myös sitä, että keskikerran pintaremppa jää edelleenkin odottamaan vuoroaan. Ilmankos asiasta ei meitsille etukäteen mainittukaan...

Että kuulkaa ketuttaa!

.

5 kommenttia:

 1. Hei Paula! Otsikkoa lukiessa ajattelin, että nyt teillä on joku kodinkone/vempain mennyt rikki. Sitten ihmettelin, että mikä toi on, nainen nääs"blondi" kun en ole noita nykyaikaisia sähkökaappeja nähnyt. Mutta eihän mikään ollutkaan rikki, vaan uutta pukkaa huusholliin. Totta on sekin, että me naiset ajattelemme miesten kanssa eri tavalla, miehet ei sisusta. Nimim. Pientä pintaremonttia parhaillaan täällä isännän kanssa tehdään, tarkkana saa olla. Mukavaa syksyä teille mahtavan hienon ja nykyaikaisen lämmitysjärjestelmän parissa:-)

  VastaaPoista
 2. Meillä viime talvena osan aikaa lämmitettiin sähköllä ja kyllä sen laskussa heti huomasi....ei lämmitetä enää tulevana talvena..:)

  VastaaPoista
 3. :-)
  Ei saisi ehkä nauraa, mutta teen sen silti!
  Naulakkopaikkakin meni tuollaiselle hökötykselle, hö :-)

  VastaaPoista
 4. Kiitos myötätunnosta KässäRitu, RiittaSinikka, Irmastiina ja Rva Kivitikka! :o)
  Lämmin pirtti on tietenkin iloinen asia (jos sattuisivat öljy ja klapit samanaikaisesti loppumaan!!??) - mutta kyllä silti vähän riepoo! Ei voitu asiasta aiemmin mainita, haloo!!??

  VastaaPoista

Kommentoimalla piristät päivääni, kiitos Sinulle!!