Lukijat

sunnuntai 18. joulukuuta 2016

Luusoppaa

Vein männäviikolla peuran paistit ja lavat palvaamoon, paistit kokonaisina ja lavat luistaan irroitettuna (tilauksessa siivutettua rullaa).

Viikon päästä hain valmista tavaraa, komeaa ja herkullisen tuoksuista. Paistit eivät tietty mahtuneet pakastimeen (eikä se mielestäni ole riittävä syy hankkia kammottavaa arkkupakastinta, vaikka Mies on sellaisesta haaveillut jo vuosia). Ehei, rautasaha käteen ja paistien muotoilu pakastimeenmeneviksi!

Ylijäämänilkoista valmistuu herkullinen PALVILUUSOPPA.
  • Lihaisat pohkeet reiluksi tunniksi porisemaan pippureiden, laakerinlehtien ja sipulilohkojen kanssa.
  • Nosta koivet liemestä ja heitä reilut porkkananpätkät tilalle.
  • Irroita lihat luistaan, paloittele ja lisää pienien perunanpuolikkaiden kanssa takaisin liemeen n. 5-10 minuutiksi.
  • Tarkista maku, lisää tarvittaessa nestettä (tässä vaiheessa ei enää malttaisi odotellea, vedenkeittimellä homma hoituu nopeimmin) ja/tai suolaa.
  • NAUTI! Oheen vähän kuivahtanutta ruisleipää leivänpaahtimen kautta kulkeneena.

Täydellinen sunnuntailounas!
Valitettavasti tuoksua en saanut säilöttyä oheen.

6 kommenttia:

  1. Oi-oi, kuulostaa melko herkulta:)

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa herkulliselta! Meillä piti pakasteeseen tunkea serkun tuoma muovikassillinen hirveä :D

    VastaaPoista
  3. Slurp, onpa varmaan makoisa keitto. Palvatuista possunluista olen keittänyt vastaavaa soppaa ja sekin oli herkkua. Peuranlihaa en ole päässyt maistamaan koskaan, mutta hirveä kyllä syödään melkein joka päivä.

    VastaaPoista
  4. Toi on taatusti hyvää kun on riistan luusta ja lihasta. Mä savustetusta possunpotkasta silloi tällöin teen just tuolla reseptillä ja herkullista on. Onhan normi lihakeittokin hyvää mutta possunpotka on edullist ja hyvää lihakeittolihaa ei aina ole saatavilla vaikka hallistakin hakisi.
    Hyvää jouluviikkoa!

    VastaaPoista
  5. Voi, että näyttää herkulliselta ja varmasti maistuikin. Mukavaa Jouluviikkoa!

    VastaaPoista
  6. Kiitos Irma, Marjut, Matleena, KristiinaS ja Tilkkureppu! :o)
    Maukasta oli!!

    VastaaPoista

Kommentoimalla piristät päivääni, kiitos Sinulle!!