Lukijat

lauantai 6. huhtikuuta 2019

Kantapäät ei kiillä

Lisää umpitylsiä perusvillasukkia ja lankakauhistuskin vielä!
Mutta jotain hyvääkin tästä on seurannut...

Nuukuus käy joskus omaan nilkkaan. Tai villasukkaan. Oikeammin hyväntekeväisyysvillasukkaan.

Halvalla kun sain, tilasin jo kuukausia sitten Adlibrikseltä ison pussillisen tarjouslankoja. Tai parikin... Vissiin oli hämärää tai väsymystä tai välinpitämättömyyttä tai vaan hoksaamattomuutta, mutta olin tilannut muutaman kerän Socki Glam -lankoja tajuamatta, että lanka on glitteröityä. Tai jotain kiltävää siellä oli mukana, 2% kimallusta.

Glitteri-villasukat? Glitteröidyt umpitylsät perusvillasukat?? Juu, ei minulle!
Eli kyseenalaisia hyväntekeväisyyssukkia näistäkin...

Shooting Star + Ocean Frost + Vintage Sparkle + Holidays (ylinnä)
98 g + 95 g + 92 g + 87 g
Kantapäät ovat ihan rehellistä perusvillasukkalankaa, Seiskaveikkaa. Eivät kiillä!!

No, näitä maaliskuulla tikutellessani tajusin, että olen minäkin pönttö. Hönö. Pöljä.

Kauppareissuillani kyylään ja vertailen ja olen valmis maksamaan muutaman pennosen enemmän, jos löydän kotimaisia suodatinpusseja. Suklaakastiketta, maitoa ja keksipaketin. Kynttilöitä, juustohöylän, paistinpannun ja pölyhuiskun. Tunikan, sukat tai ulkoilutakin. Pyyhkeet ja pussilakanat. Sohvan tai maalipönikän. Haravan tai autonrenkaat. (No juu-juu, tiedostan kyllä, että näistäkin "kotimaisista" osa valmistutetaan muualla, materiaalien alkuperämaasta puhumattakaan). Mutta ei tulisi mieleenikään ostaa ulkomaista lihaa, juureksia tai leipää. Suin surminkaan en tilaisi kiinalaiskrääsää tai lapsityövoimalla tuotettua vaatepartta netistä.

Miksei sama päde villalankaan? Miksi halpa turkkilainen lanka sokaisee ja vie harkintakyvyn ihan täysin?

Olikohan tämä joku glitterin aiheuttama valaistuminen!!??

Keräsin kaikki Adlibris-lankojen loput kultakassiini. Neulon pois, sen jälkeen koitetaan tässäkin tarveaineessa pysyä mieluiten kotimaisessa tarjonnassa.

Ihan vaan periaatteen vuoksi.

PS. En todellakaan ole mikään mallikansalainen! Surutta ostan kotimaisten omenien sijasta avokadoja ja banaaneita, kokeilen kaikki mahdolliset maailman jugurttit. Käytän vain  tiettyä englantilaista farkkumallia ja suosin espanjalaisia sekä tanskalaisen perheyhtiön nahkajalkineita. Hamstraan Ikean tyynynpäällisiä ja mattojen kohdalla katson vain materiaalitietoja, en valmistajaa. Pihlgren & Ritolan tapettimallit eivät innosta, mieluummin jotain kansainvälisempää, kiitos. Kaiken pakkaan muovipussiin ja toiseenkin, kauppakassi kun on useammin kotona kuin mukana.... Niin, ja kassajonossa mukaan tarttunut sisustuslehtikin on mieluummin ulkomainen täkäläisen sijaan.

Josko niiden lehtien siivittäminä villasukkavuoksi jontaisi sisustuksellisempiin suvantoihin - kevätaurinko kannustaa taas kodinkunnostuspuuhiin...


10 kommenttia:

  1. Minä en ole ennen edes tiennyt että adlibrikseltä voi ostaa lankoja, olen tähän asti ostanut sieltä vain kirjoja. Mutta nyt ostin minäkin sieltä tarjous lankoja. Näin netissä myytävänä aivan ihanan torkkupeiton, mutta se oli petroolin sininen ja minä olisin halunnut valkoisen. Onneksi sitten kysyin myyjältä voisiko hän tehdä minulle sellaisen, mutta valkoisen ja kaupat syhtyi. Se malli on kaunein ikinä nähneeni. Laitan siitä kyllä sitten postauksen kun se on valmis. Mutta siihen menee aikaa, kun yhden sellaisen palan tekemiseen menee kolme tuntia ja niitä pitää tehdä yli kaksikymmentä.
    Oikein rentouttavaa viikonloppua sinne.

    VastaaPoista
  2. Kyllä nykyisin saakin olla tarkkana, jos kotimaista haluaa ostaa..:)

    VastaaPoista
  3. Nättejä nämäkin, joten ihan hyvillä mielin lahjoita hyväntekeväisyyteen :) Minä en ole vielä adlibriksen lankaan sortunut, mutta seiskaveikkaa olen hamstrannut kaappiini ihan liiankin kanssa. Kun on jostain halvalla saanut, niin on pitänyt ostaa vaikka ei olisi tarvinnutkaan. Onneksi langassa ei ole parasta ennen päiväystä ;)

    VastaaPoista
  4. Voihan glitteri... Usko pois, niin saajalla silmät loistaa kun joukossa on jotain kiiltävääkin.

    VastaaPoista
  5. Saahan sukat kiiltää. Olet taas neulonut häkellyttävän monet.

    VastaaPoista
  6. Täällä glitteri sukat olisi vain sellainen ...Ah:) Ihania sukkia oletkin neulonut! Kyllä vaan monessa asiassa tulee sitä suomalaista suosittua, joku aika sitten juurikin puhuttiin kuinka kamalaa olisi jos sellaisia asioita ei enää saisikaan suomalaisina joihin on lapsesta asti tottunut...kuten maito:) Mukavia kevätpäiviä sinne<3

    VastaaPoista
  7. Suomalaista suosin aina kun vaan mahdollista, maksan enemmän. Aina vaan ei ole sopivaa saatavana ja on ulkomaista ostettava. Jokunen vuosi sitten päätin, että käytän vain kotimaista lankaa tai ainakin kotimaisen värjärin värjäämää, mutta niin sitä vaan on tullut ulkomaistakin lankaa ostettua.
    Kyllä hyväntekeväisyyteen hienosti glitter sukat kuuluu, tiedä vaikka olisivat saajaalleen se Suuri Aarre.

    VastaaPoista
  8. Kivan näköisiä sukkia kuitenkin, ja hyvään tarkoitukseen menossa. Kotimaisia juttuja, myös lankoja, kannatan, mutta aina ei väri- ja laatu ole mieleinen, joten silloin jotain muuta.

    VastaaPoista
  9. Kauniita sukkia olet kutonut ja hyvään tarkoitukseen menevät.

    VastaaPoista
  10. Kiitokset Aurinkokujalle, kiitos Ruusukummun Hannele, Eija, Suvituulia, Kvilttaaja, Päde, KristiinaS, Satu ja Tuta!
    Oliko tämän joulun alla aiempaa vähemmän hyväntekeväisyyskeräyksiä?? Ainakaan täällä paikallisesti ei niitä enää ollut entiseen malliin...?

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!
Iloa päivääsi!