Lukijat

tiistai 24. syyskuuta 2024

Peikkojen sukua

Istuin taas pari päivää luennoilla, sukkakudin viihdykkeenä. Tunteethan siinä taas kuumenivat, kun sukka oli kärkikavennuksia vaille valmis, ja lanka loppui! Hemmetin Novitan 100 grammaiset hukkakerät, kylläpä voikin kiehuttaa!

No, lähempi tarkastelu paljasti, että olin niin syventynyt päivän teemaan, että vartta oli tullut pakerrettua yhden kuviokerran verran liikaa, 10 kerrosta....
.

Ei kun purkuun! Sen verran ärsytti, etten ryhtynyt välittömiin toimiin. Otin vasta seuraavalle luennolle mukaan. 
.

Valmista tuli - ja lankakin riitti justiinsa! Malli omasta päästä, palmikot sukan molemmin puolin. Omaan käyttöön, koko 39-40, Seiskaveikkaa, 97 g.

*

Männävuonna täytin pyöreitä, sain lahjakortin teoksen hankintaan Naivistit Iittalassa -näyttelystä. Kesä mennä hurahti, ihan melkein vasta viimeisenä päivänä ehdin tutkailemaan, mitä teoksia vielä oli myymättä. Olihan niitä! Ei nyt mahdottomia määriä, mutta monta kivaa työtä oli tarjolla lähes sopivaan hintaan.
.

Pitkän pohdin Anu Mykrän mummojen äärellä, kuka lähtisi mukaani. Loppuviimeksi ei kukaan, en osannut mielessäni sijoittaa Mummoa kodissamme oikein minnekään. Tai sitten en vaan halua jatkuvaa muistutusta lähestyvistä vanhuuden päivistä...?

"Purjomummo" on kyllä ihan oman mummuvainaan näköinen ja siksi hyvin hellyttävä. Mutta mummu levätköön rauhassa, ei nyt tullut kotiimme kummittelemaan...


Pitkän pähkäilyn jälkeen
Ulla Kauhasen "Peikkojen sukua" (2022-2023, akryyli) lähti mukaani
- sopiihan se teemaankin, kun on suvulta saatu lahja...
.

Kauranen on tunnettu erityisesti varis- ja pingviiniaiheista, myös enkeleistä, mutta minä sukuineni taidamme olla talitinttejä??

Vanha kansa väittää "Jos talitintit tulevat ikkunalaudalle kurkistelemaan, tulee pakkassää". Nyt kun tintti pääsi sisälle, ikkunan vierelle, tarkoittaakohan se lauhaa talvea vai jäätyvää pirttiä?


1 kommentti:

  1. Se tarkoittaa varmaan sitä, että sisällä tarkenee paremmin 😅 Taulu on tosi kiva!
    Sukatkin saivat ansaitsemansa päätöksen. T. Sartsa

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!
Iloa päivääsi!