Lukijat

maanantai 27. helmikuuta 2012

Piaf

Taannoisen pariviikkoisen "ankeusjakson" aikana Mies totesi meidän olevan kipeästi pienen piristyksen tarpeessa. Miehellä oli vapaa viikonloppu edessä, joten pyysin häntä etsimään jotain kivaa ohjelmaa Pori-Jyväskylä -akselilta, ehtisin vielä seuraavana päivänä hoitaa käytännön järjestelyt.

Päädyimme Jyväskylän kaupunginteatteriin Piafin houkuttelemina! Kahta kertaa ei olisi tarvinnut edes ehdottaa, kumpainenkin fanittaa vahvasti ja vakavasti...

NAUTINNOLLINEN ILTA!! Kananlihalle nostattava, väkevä ja puhutteleva!

Se tosin on sanottava, että ellei katsoja tiedä ja tunne Edith Piafin elämää ainakin pääpiirteissään, juoni saattaa jäädä vähän rikkonaiseksi. Mutta silloinkin voi keskittyä mahtavaan musiikkiin ja upeisiin näyttelijäsuorituksiin!

Raisa Vattulainen nimiroolissa oli sanalla sanoen LOISTAVA! Ilmeikäs ja vahva tulkitsija.
(Kuvat:  Jyväskylän kaupunginteatteri)

Jos vaan kelle koittaa mahdollisuus poiketa Jyväskylään, SUOSITTELEN ehdottomasti teatterivisiitin yhdistämistä reissuun. Ja vaikka lähtisi ihan vasitenkin, oli tämä vaan NIIIIIIIIIIIIIIN hyvä!!

Luulenpa, että lähiaikoina pitää vielä tankata lisää!! Ainakin kotoinen leffailta täytyy järjestää, taidanpa lukea vielä elämäkerrankin (Simone Berteaut: Piaf - Jumalani kuinka olen elänyt!) uudelleen!

Elämäkerran kirjoittanut Simone on muuten se näytelmän vaaleatukkainen sisar...

5 kommenttia:

 1. Ei ole kovinkaan kauan kun leffan näin, oli loistava ja kirjakin on luettu :)
  Ei olis huono idea tuo Jyväskylän reissukaan....

  Taitaa meikäläiset olla Piafinsa opiskelleet. Ja kuunnelleet :D

  VastaaPoista
 2. Kirja on luettu ja leffa nähty. Teatteriinkin menisin ilman muuta, mutta välimatka on tällä kertaa liian pitkä. Piafin muusiikki on mahtavaa!

  VastaaPoista
 3. Kävin joulukuussa katsomassa tuon teatteriesityksen, mahtava oli!

  VastaaPoista
 4. Varmaan upea esitys. Olen nähnyt elokuvan ja kaksi kertaa Susanna Haaviston Pakko saada laulaa- esityksen. Sehän perustuu myös Piafin elämään ja lauluihin ja oli myös koskettavaa kuultavaa.

  VastaaPoista
 5. Kiitos Pepi, Enya, Konnadonna ja EevaK! :o)
  Tuohon Susanna Haaviston esitykseen olen minäkin kytännyt lippuja jo vuosia, mutta se on aina ollut loppuunmyyty siinä vaiheessa, kun olen hoksannut hänen Tampereella esiintyvän!

  VastaaPoista

Kommentoimalla piristät päivääni, kiitos Sinulle!!