Sivut

Lukijat

lauantai 5. heinäkuuta 2014

Grillivalmis muori

Yhdeksäs muoriseni, grillikatokseen tehty ja siten grillimuoriksi nimetty.

Grillikatoksessa ei ole tänä suvena aikaa vietetty: kylmää ja kosteaa, ankeaa ja apaattista. Sisätiloissa oleiltu tiukasti, takan lämmössä, villasukat jaloissa. Suomen suvi!!

Sopivasti grillimuorin valmistuttua kelitkin kesääntyivät, aurinko paistaa viimeinkin! Vaikkei siellä grillikatoksessa nytkään jouda lorvimaan!! Pitäisi selättää kuukauden aikana ryöstäytyneet rikkaruohot, juolavehnä, rönsyleinikit, vuohenputket, alati leviävä karhunköynnös. Vadelmanvarret ovat villiintyneet ja lamonneet mustikkapuskien päälle, mansikat jäivät sateiden alettua siirtämättä väliaikaissijoituspaikastaan aurinkoisempaan (ja nyt taitaa olla jo liian myöhäistä...). Omenapuiden oksat pitäisi sitoa, tyrnivauvat pelastaa heinikosta, kirsikat suojata (piru vie, tänä kesänä niitä ei räksät syö!!). Olisi vähän laatoitettavaa ja kukkapenkkiä piti perustaa...

Uuuuh! Taidan sittenkin vetäytyä grillikatokseen, kääriytyä muorin syleilyyn ja unohtaa toivottomat urakat...

Lankana Nalle, isoimmalta osin vanhaa varastoa. Tarkoittaa siis liki puolta kiloa ruskeaa, joista piti hakumatkalla tehdä Pupuselle karhuhaalari tykötarpeineen. Malli oli jostain 90-luvun käsityölehdestä, ja siis senaikuisella mitoituksella. Siis väljähköllä. Siis säkkimäisellä. Virkkasin langat ja lepakkomaisesti lepattavan puntinalun lappusiksi, jatkoin kummipojalle aloitetulla rumalla kypäräpipontekeleellä, hyödynsin Veljentytöille tehtyjen sukkalankojen jämät ja ostin lisukkeeksi vähän sinistä.

Ja muorihan niistä sitten taas tekeytyi, 105 * 147 cm, 0,933 kg. Mielestäni muorin väritykseen eikä grillikatokseen tyyliin sovi mikään höpsähtävä hörsäke reunoille, tein yksinkertaisen pylväskanttauksen.

Tykkään! Nalle on juuri oikean vahvuista, ei ole niin tolkuttoman painava. Mielestäni tämä grillimuori on toiseksi hienoin muoreistani! Se hienoin on edelleen pompulamuori, kasvivärjätty kolmas muorini vuodelta 2011.

PS. Aiemmat muorit löytyvät täältä:
5 ekaa: ensimmäinen isoäiti, mökkimuori, pompulamuori, farkkumuori ja röyhelöinen isoäiti
6. toinen mökkimummeli
7. Pupusen muori (Pupusen kolmas mummeli eläväiset huomioiden)
8. hempukkamuori

Jaa kymmenes?? No ehkei nyt ihan heti...
.

13 kommenttia:

 1. Kylläpäs on kiva, kaikessa yksinkertaisuudessaan viehättävä ja paikkaansa passeli!
  Ollos huoleton, ne tekemättömät pihatyöt kyllä odottaa, vaikka hiukan fiilistelet välillä ja nautit muorista, auringosta ja kesästä!

  VastaaPoista
 2. Ihana muori! Kyllä tuon syleilyyn kelpaa käpertyä.
  Onneksi sää parani, meillä on huomenna teinin konfirmaatiojuhla ja alatus on oleilla pääosin ulkona :-)

  VastaaPoista
 3. Minusta nuo kaikki ovat hienoja. Hyvin olet jokaisen suunnitellut omaan paikkaansa sopivaksi nimityksiä myöten. Ehkä hempukkamuori on kaunein vaikka itseäni en tuohon hempukkakategoriaan osaa kuvitella mutta ehkä jokin sen tyylinen sissuksissani piileekin:)

  VastaaPoista
 4. Upea peitto. Käyttöön vaan, heti testaukseen, vaikka kaikki työt kaatuisi päälle!

  VastaaPoista
 5. Nuo siun muorit on kyllä aina yhtä upeita.

  VastaaPoista
 6. Tosi kaunis grillimuori! Kannatan tuota jälkimmäistä vaihtoehtoa...siis, että käperryt muorin syliin..:))

  VastaaPoista
 7. Todella ihastuttava ja niin kaunis, aivan sydän lämpiää tuolle väriyhdistelmälle, voi kuinka onkaan kaunis ja sopii grillikatoksen väritykseen hyvin.
  Täällä koitti helteet vihdoin ja viimein-:)

  VastaaPoista
 8. Kerrassaan ihastuttava muori todella! Ilman muuta sinun pitää yksi patalappukin virkata, kun kerran kuume on päällänsä. ;)

  VastaaPoista
 9. Niin seesteinen muori,tuohon on ihana käpertyä illan viiletessä ja miksei päivälläkin.

  VastaaPoista
 10. Kyl on hyvät värit su muorisessa.

  VastaaPoista
 11. Kiitos KahviKaneli, KatjaInkeri, Rva Kivitikka, Irma, Terhi, Mehtäemäntä, Irmastiina, Tilkkureppu, Hepsi, Anna, Kisa ja Amalia! :o)

  VastaaPoista

Kommentoimalla piristät päivääni, kiitos Sinulle!!