Lukijat

keskiviikko 4. tammikuuta 2017

Voi ryökäle!

Vuodesta toiseen hoen samaa mantraa:

Haluan uuden olohuoneen,
uuden ruokailuhuoneen! 

Tai siis samaa tilaahan ne ovat, haluan uusia hela hoidon. Olen halunnut kohta jo 11 vuotta - niin kauan tässä töllissä on pian asuttu.

Haluan uuden vessan!
Haluan kaksi uutta vessaa! 

Yläkertaan ja keskikertaan. Iso osa tarvikkeista on jo hankittu kattokruunusta alkaen. Tallinnan Munsterista ostetut tapetitkin ovat jo vanhanaikaistuneet, remppaa odotellessa.

Ja mitä tekee Mies??

Tilaa tölliin tiilikaton pesun ja suojauksen!!
Tilaa grillikatokseen katon pesun ja suojauksen.
Tilaa puuliiteriin rännit ja syöksytorvet! LIITERIIN, piru vie!!

Eikö aviomiehen tehtävä ole huolehtia vaimonsa hyvinvoinnista, sulostuttaa elämää, tarjota iloa ja elämyksiä, mielihyvää ja remonttipalveluita? Eikö? EIKÖ?

EIKÖ? 

Miksi helkkarissa koivuklapeista ja petäjäpölleistä pidetään parempi huoli,
mitä??

Hah, onneksi syksyllä satoi lumen, kattomaakarit pääsevät hommiin vasta keväällä!

Ja oli tällä vähän muitakin seurauksia, niistä seuraavaksi...

11 kommenttia:

 1. Huh huijaa. Jännityksellä odotan, mitä tuosta seuraa. Tuikkaatko klapit tuleen?
  Kankaista sen verran vielä, että niinkuin viinissä eri vuosien puuvillasadoissakin voi olla eroja ja tehdas saa puuvillansa milloin miltäkin pellolta. Kankaan ostajan ainut mahdollisuus laatukontrolliin ostohetkellä on omat sormenpäät ja värisävyjen silmämääräinen vertailu. Käsittelyominaisuudet selviävät vasta pesun ja silittämisen yhteydessä. Valmistajan prosesseihin olisi mukavaa voida luottaa siinä, että samaksi nimetty kangas täyttää samat laatuvaatimukset kuin edelliset valmistuserät. Katsotaan, miltä näyttää kun pesen ja silitän ditten 2. erän. Lisää samaa kangasta on kuitenkin ainoa mahdollisuus. Kaikki muut kankaathan ovat takuulla erilaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käsittelyominaisuudet tuottivat pahan pettymyksen ainakin Finlaysonin pussilakanoiden suhteen! Suosin Finskun ja Marimekon pussilakanoita, koska ovat ryhdikkäitä, helposti mankeloitavia ja eivät juuri kutistu. Siis aiemmin, viimeksi hankitut tuntuvat vielä toisenkin pesun jälkeen ihan muovisilta, eivätkä siliä niin millään!! Viimeistelyaineet?
   Toivon, että sinulla on onni myötä Ditten kanssa! Ja nythän sitä on varastossa sen verran, että ainakin seuraavissa töissä laatu pysyy tasaisena. :o)

   Poista
 2. Ne on niin erilaisia nuo miesten asiat. Mutta totta vissiin miehen kuuluisi pitää nainen tyytyväisenä.

  VastaaPoista
 3. Niin tuttua... Vain mies voi aloittaa joulusiivot autotallista. Sisällä tärkein on sauna.

  VastaaPoista
 4. Ne miehet! Meillä mietitään autoon alumiinirenkaita. Ne varmaankin lämmittää näin talvella.

  VastaaPoista
 5. Voi minulla on mies joka kyllä huolehtii että olen tyytyväinen.
  En kai sentään ole ainoa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mies on täydellinen kaikilta muilta osin, mutta remontin priorisoinnissa mättää kyllä pahan kerran!!

   Poista
 6. Voi niitä miehiä, heil on ihan erilaiset hommat, lämpöä siulle klapeilla, katto tiiviiks ettei sada sisään,yms. ei ukkojen mieli pala samoihin asioihin ku meil naisilla.
  Ota sie suti käteen ja maalaa remontoitavat seinat,kyl äkkii mies alkaa ihmetteleen ja kenties ryhtyy itse puuhaan:)

  VastaaPoista
 7. Minä taas nimenomaan haluaisin sen katon pesun ja suojauksen, mutta kun ne on miehen mielestä ihan turhia hömpötyksiä. Katotaan sitten, kun menee niin huonoon kuntoon, että alkaa sataa sisälle.

  Ja hyvähän se on liiterissä rännit olla. Pysyy polttopuut kuivina. Niitä sitten siellä uuden olohuoneen takassa polttelet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Annukka, Annukka, minkä teit - ettäs kehtaat Miestä puolustella!!
   No, myönnän kyllä, että hommassa on järkeä - vaikka luulinkin taloa ostaessa tiilikattoista kivitaloa ikuiseksi. Tiilikatto on uusittu n. 15 vuotta sitten, joten pesu ja suoja-ainekäsittely ovat ihan paikallaan ettei sammal syö.
   Mutta ottaa se silti niiiiiiin päähän, että vimeistestä OIKEASTA remontista on kohta jo 6 vuotta!! Ikkunoiden vaihto, lämmitysjärjestelmän uusiminen, uudet sähkökaapit ja sähköjohtojen uudet vedot, autotallinoven vaihto tai edes kiukaan vaihto desingmalliin eivät TOSIAANKAAN ole sellaisia. Autolämmitystolpista, piipunhatuista, palotikkaista tai viemärikuvauksista puhumattakaan!
   No, takan vaihto nyt ehkä pitkin hampain hyväksytään kelvolliseksi investoinniksi, vaikka muu olohuone jäikin vielä uusimatta...

   Poista
 8. Kiitos Kvilttaaja, Maca, Anniina, Suvituulia, Aurinkokujalle, Tuomontuvan Anni ja Annukka! :o)

  VastaaPoista

Kommentoimalla piristät päivääni, kiitos Sinulle!!