Lukijat

torstai 19. maaliskuuta 2020

Koti ei tunnu kodilta

… kun ei ole tauluja seinillä!

Siksi kai on tuntunut niin kovin vaikealta laittaa tänne blogiinkaan mitään kuvia tai tekstiä rempan lopputuloksista. Taulut puuttuvat, ei ole valmista vielä!

Pikkuhiljaa alkaa hahmottua, mitä minnekin ripustelisin. Ruokailupuolella muutamat huonekalut ovat vielä mietinnässä - jäävätkö niille sijoilleen, kokeiltaisiinko vielä jotain uutta sijoittelua vai heivataanko vallan. Näistä kun olen päässyt itseni (ja vähän Miehenkin) kanssa yksimielisyyteen, alkaa vasara heilua. Tai porakone. 

No, pistän silti vähän kuviakin mukaan. Ruokailuhuoneen puoli muuttui siis tv-tilaksi.

Kaikki kalusteet ovat vanhoja: Pohjanmaan kalusteen sohva, Miehen isotätivainaan Chippendale-sohvapöytä ja -kirjakaappi, Isosetävainaan Bilnäs-rulokaappi ja ammoisina aikoina huutokaupasta huudettu isännäntuoli.

Rahin ostin kierrätyskeskuksesta 4 eurolla - pinta on sen verran nyppyinen, että aion verhoilla uudelleen. Samalla raitakankaalla kuin jo isännäntuolin istuimeen niittailin.

Matto on uudenuutukainen, vanhoista värjätyistä käsin kudotuista villamatoista käsityönä koottu tilkkumatto (Adora). Vähän jännitti, kun netistä tilasin, mutta olikin parempi kuin osasin odottaa. Ruokasalin puolella on samanlainen isompana. Tupsullisen leijonatyynyn Mies sai Joulupukilta (H&M Home). Sohvan samettityynypäälliset ovat Ikeasta, raidallinen omatekemä (samaista rahikangasta tämäkin).

Tellu vaihtui uuden seinäpätkän myötä vähän isompaan. Sehän ei tietenkään ole syynä, etten enää sohvalta nähnyt tekstejä... Pirunsilmä pitäisi ehkä ripustaa seinälle, jalat ovat niin matalat, että etukaiutin estää kaukosäätimen käytön. Se on syynä hieman kyseenalainen viritykseen, toosa lepää vanhojen kirjojen päällä. Ne ovat muuten Carl Gustaf Emil Mannerheimin Muistelmat, osat I ja II.

Vaatehuoneen ovi karmeineen vaihdettiin. Mitä iloa valkoinen ovi voi tuottaakaan!! Tykkään kyllä vanhoista "jalopuisista" ovista (teak-viilua?), mutta ne alkavat olla aika huonokuntoisia. Pikkuhiljaa tulevissa pintarempoissa menevät kaikki vaihtoon. Ihan toisenlaista ovea olin suunnitellut (en tätä perustylsää jokakodinmallia), mutta kummallisessa koossa ei ollut muita vaihtoehtoja. Jos joskus rikastuisin, teettäisin ehkä mieluisamman. Tai jos rikastuisin, ehkä rakennuttaisin uuden talon oven ympärille? Nyt ovi kuitenkin katoaa ihanasti vaaleaan seinään, iloitsen!

Vaalea tapetti on ihan nappi hankinta! Yksinkertainen, iätön, kepeästi kullalla kaunistettu. Jos osaisin kalligrafiaa, kirjoittelisin sinne tänne "laatikoihin" nerokkaita lausahduksia kultaisin kirjaimin. Tyyliin:
 
Sen sijaan sininen ei TO-dellakaan ole minun värini. Jo kuukauden kuluttua tapetoinnista olin TÄY-sin kyllästynyt tehosteseinään!! Uudelleentapetointi on edessä jossain vaiheessa. Toivon, että kun saamme taulut ripustettua, epämieluisan seinävärin inhotus lientyy.

Erityisesti riemuitsen siitä, että Pasi-Kyösti (Eino Viikilän teos "Hämmästyttää, kummastuttaa") pääsi jälleen seurustelemaan kanssamme. Pasi-Kyöstihän muutti makuuhuoneen liinavaatekaapin päälle turvaan, kun Pupunen tuli taloon.

Mies ei tykkää rulokaapista huoneen nurkassa, mutta sitä en suostu siirtämään muualle. Se on nyt Pasi-Kyöstin koti, sieltä hän pystyy valvomaan koko pirtin tapahtumia. Unkarista v. 2005 kesälomareissulla ostettu pankkiirinvalaisin pääsi sekin viimein esiin, se on juuri Pasi-Kyöstin mittasuhteiden mukainen.

Vielä tarvitaan valaisimia: kaksi jalkavalaisinta sohvan molempiin päihin, kaksi pientä seinävalaisinta ovenpieliin. Katossa on Tampellan konttorin vanha pallovalaisin, samanlainen pienempänä on myös ruokasalin puolella. Puhun siis todellakin SALIsta - siitä kuvia myöhemmin...

Nyt vietetään lokoisaa koti-iltaa!

Voikaa hyvin,
pitäkää huolta itsestänne ja toisistanne!

9 kommenttia:

  1. Kiva ku tuli postaus ja mukavalta telkkarihuoneelta tuo vaikuttaa. Kyllä siellä viihtyisin. Se sininen tapetti on ihan kivan värinen ja kuvioinen. Hmm, ehkä sulla on liian paljon kuviota samassa huoneessa kun se valkoinenkin on kuviollinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valokuvissa vaalean tapetin kuvio korostuu, elävässä elämässä se näyttää aika yksiväriseltä. Kai se on vaan se väri? Tai se, että tapetit ovat eri tyylisuuntaa? Luulin, ettei se haittaisi, mutta nyt ahdistaa...

      Poista
  2. Viihtyisä telkkarihuone, kunhan saat vielä taulutkin seinille. Olen muuten samaa mieltä kanssasi ja vaihtaisin tuon sinisen tapetin johonkin muuhun, vaikka sinisen ystävä olenkin. Sinänsähän se on kaunis tapetti.

    VastaaPoista
  3. Kotoisen näköinen tv-huone, kyllä tuolla viihtyisi. Matto ja Pasi-Kyösti ovat ihanat!

    VastaaPoista
  4. Voi kun kiva, että päästit kurkkaamaan kotiisi! Toisten sisustusratkaisuja on kiinnostavaa lukea ja katsoa. Saa aina jotain ideoita omaan kotiin. Nyt vaan vaikuttaa siltä, että keittiöremppamme siirtyy koronan myötä tulevaisuuteen. Nyyh.

    VastaaPoista
  5. Vinkkaan, jos löytyy kivoja valaisimia! Uudistetut pinnat piristävät mieltä. On kiva kokeilla omaa sietokykyään, ja laittaa vaihtoon, jos ei ihan osu nappiin.
    Onko tuo tehosteseinä se, miksi taulut etsii vielä paikkaansa?
    Voikaa hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :o)
      Tehosteseinän taulut on päätetty, tosin mieli saattaa muuttua vielä, jos kauhean kauan aikaillaan... Tehosteseinän taulut ovat raskaita ja kiinnitys arveluttaa siinä eniten, taustallahan on sitä samperin styroxia...

      Poista
  6. Kiitos Hannele, KristiinaS, Matleena. Tilkkureppu, Marle ja Terhi! :o)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!
Iloa päivääsi!