Lukijat

lauantai 2. toukokuuta 2020

Langanpäästä kiinni

Maaliskuussa en tehnyt sukan sukkaa, huhtikuukin oli pitkällä, ennen kuin sain taas puikot esiin. Lankoja kyllä ostin, tarjouslaareista noukin mukaani sieltä sun täältä, Seiskaveikkaa.

Aina ei ajatus ole ihan mukana lankoja hiplatessa. Paikallisessa Citymarketissa oli korona-tarjous: "Kaikki Novita-neulelangat -10%". Äkkiä päässä laskien totesin, että Seiskan hinnaksi jää 4 euroa kerältä, eipä kannata noin pienellä alennuksella hamstrata. Kassojen läheisyydessä on poistopiste, siellä oli tummanruskeaa veikkaa, vyötteissä punainen tarjoushintalappu 4 euroa. Ostin useammankin kerän - tajuamatta, että sieltä lankahyllystä olisin saanut paljon monipuolisemman värikartan samaan hintaan...

Hoksasin asian vasta, kun otin langan puikoille villasukkaähkyn helpottaessa pääsiäisen jälkeen. Niin se punainen hintalappu vaan lumoaa? Mutta juu, tummanruskea palautti taas innostuksen villasukkien vääntöön, että ei se siinä mielessä mikään hukkainvestointi ollut!

Huhtikuun sukkaset, 7 paria kaikkiaan: yhdet lapselle, kahdet isojalkaiselle miehelle, loput naisten kokoja. Langanmenekki yhteensä 721 g.

Vappuaattoiltana päättelin, olipahan hurja meno!

Vappupäivän brunssi nautittiin tiukasti sisätiloissa. Juhlistimme sentään sen verran, että pyjaman ja yöpaidan pareiksi päähän painettiin ylioppilaslakit. Korostipa sekin osaltaan korona-Vappujuhlan tuntua, normaalisti kun kyseiset päähineet pysyvät komeron kätköissä. Liekö tässä vanhettu, kotsat olivat ainakin kellastuneet! Vähän järkytyin yllätyin.

Hauska lyyrainen vaneriaski on kotimaista tekoa, pohjassa lukee Tuiskulan Kotikolo Ky - Köyliö Finland. Kävin äsken kotisivulla, sielläpä olisi näppäriä lankavahteja myös (tämä EI ole maksettu mainos!). Hmmm, pitäisikö...?


VAPPUBRUNSSI

Sillilauta (muovinen, pöh):
Katkarapuherkku (palvelutiskistä, itse en alkanut askarrella)
Vesta-tillisilli
Kallen mätitahna
Kananmunanpuolikkaat
Kirsikkatomaatteja
Coctailkurkkuja
Hillosipuleita
Pälkäneen maalaisruislimppua

Vuohenjuustosalaatti & hunajabalsamicokastike
Hunajasiivet
Mango-papaija-salsa

Vadelmadonitsit

Kuohuviini
Sima
Omenamehu
Kivennäisvesi

Kyllä Vappu ihan vapulta maistui (vaikkei suolaiselle mitään tarvetta ollutkaan).

* * *

PS. Kässä-Ritu kommentoi edelliseen postaukseen, että Seiskaveikka-kerät jäivät listauksesta. No hitsi, hetihän moinen anteeksiantamaton lapsus pitää korjata!
  • 47 iskemätöntä Seiskaveikkasta
  • (ja vähän enemmän  keränloppuja raitalangoiksi)

Otinkin jo uuden parin puikoille...

RENTOUTTAVAA
PITKÄÄ VIIKONLOPPUA!

VUOHENJUUSTOSALAATTI
mitä vaan mieleistä salaattia (tässä jääsalaatti)
mitä vaan mieleistä vuohenjuustoa (tässä President tuorejuusto vuohenmaidosta)
mansikoita (mieluiten tietty kotimaisia, tässä mitä kaupasta sattui tuoreena löytymään)
paahdettuja kurpitsansiemeniä (unohdin ostaa pähkinöitä, ihan hyvin meni näinkin)
&
HUNAJABALSAMICOKASTIKE
iso tilsa hunajaa
neitsytoliiviöljyä (kuumenna hunajan kanssa)
balsamietikkaa
reippaalla kädellä mustapippurirouhetta

Maistui jo ihan kesälle.

36 kommenttia:

  1. Hienoja sukkia olet tehnyt. Eipä ole tullut aikoihin ruskeasta sukkia tehtyä, mutta pari kerää on odottamassa, joten josko sittenkin:)
    Ja kiitos vuohenjuustosalaatin ohjeesta. Sellainen on ollut mielessä tehdä jo pitempään, mutta on jäänyt. Nyt iski innostus! Kivaa pitkää viikonloppua sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tietyt maut ja ruuat liittyvät vastaanpanemattomasti kesän odotteluun, vuohenjuustosalaatti ja grillattu halloumi muiden muassa. :o)

      Poista
  2. Ruskea kerää kivasti raidoituksen yhtenäiseksi. VIP -asiakkaan punaiset laput kyllä houkuttavat, eikä aina tuu katottua edes, että paljonko se sitte oikein maksaakaan ;) Kyllä lankaa pitää aina olla.. ja vähän muutakin härpäkettä ;D
    Hieno menu teillä on ollut! Miä rakastan Kallen RAIDALLISTA mätitahnaa. Sitä menee monta tuubia vuodessa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, tuo on totta, punaisten hintalappujen taika!
      En ole uskaltanut kokeilla raidallista, pelkään koukuttuvani välittömästi...

      Poista
  3. Kyllähän tuohon määrään lankaa saa jo monet parit sukkia. Kiva säilö ;) Vappu on vappu ja suolan määrä vakio :D

    VastaaPoista
  4. Komeita sukkia ja herkullisen näköinen vappubrunssi.

    VastaaPoista
  5. Nyt on sukkainnostus päällä. Ei se paljon tarvitse, kun asiat osuu kohdilleen.
    Vappumenyy on houkutteleva.

    VastaaPoista
  6. Hei. Tulin vastavierailulle. Tykkään sukistasi!

    VastaaPoista
  7. Täytyy sanoa, että olisi minunkin ollut vaikea vastustaa tuollaista lankakerätarjousta. Kivoja perussukkia olet tehnyt. Tuo joustava osuus sukan päällä on ihan huippuhyvä istuvuuden kannalta! Hieno myös tuo ylioppilaslakkirasia. Minulla ei tuollaista olekaan.

    VastaaPoista
  8. Kuolaan noita ruokia, mutta vielä enemmän noita lankoja..! :D

    VastaaPoista
  9. Ootpas ollut ahkera vappuaattonakin! Täälläkin yksi lankahamsteri ilmoittautuu, mutta hyvistä varastoista on ollut nyt etua koronan aikaan. Kivalta kuulostaa vappunne, minäkin kaivoin valkolakin esiin monen vuoden jälkeen juuri tänä vappuna :D

    VastaaPoista
  10. Miten maukkaan näköiset vappuherkut siellä! Nams! Ja upeita villasukkia. Kyllä kelpaa pukea jalkaan. :)

    VastaaPoista
  11. Onhan siellä taas herkuteltu:) Vesi kyllä herahti lukiessa ja kuvia katsellessa kielelle, nam-nam;)

    VastaaPoista
  12. Kiitos villasukkakuvista, saan vinkkiä miten käytän ruskean ja vaalean ruskean seiskaveikan. Tuli ostettua niitä värejä liikaa, kun tein viime syksynä kuvioneuleena isänpäiväsukat facen Taimitarha-ryhmän ohjeen mukaisesti. Olen monesti pyöritellyt keriä ja miettinyt, että minkä ihmeen värin kanssa voisin kuluttaa ne pois. Nyt tiedän mistä lunttaan ohjeen.

    Ja kiitoksia lankamäärän ilmoituksesta, arvasinhan, että niitä löytyy paljon 😊😊😊. Nam mitä vappuherkkuja. Hyvää toukokuuta!

    VastaaPoista
  13. Vitsit vieköön, kylläpäs tummanruskea näyttää hyvältä villasukissa, kun sen yhdistää muihin väreihin. Mulla ei ole ikinä ollut tummanruskeaa lankaa, kun olen jotenkin karsastanut sitä, mutta nyt voisin jopa harkita. :-)

    Mä heitin yo-lakkini pari viikkoa sitten roskiin. Löysin sen varastoa siivotessa ja päätin, että tämän lakin taru on nyt ohi. Syynä oli se, että olin kerran nuorena oksentanut ylioppilaslakkini päälle, ja vaikka olin saanut sen aika puhtaaksi, ajatus lakin historiasta johti nyt tuommoiseen radikaaliin tekoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Auts, koska tein paljastuksen, täytyy kai minunkin tunnustaa, että samanmoisia roiskahduksia osui ystävättären kotsaan. Onneksi kevään yo-juhlat olivat kiki, kauppojen yo-lakkivalikoimat parhaimmillaan, kävin ostamassa ystävättärelle uuden...

      Poista
  14. Komea sukkasaalis! Tuo lankalaatikko oli Kädentaitomessuilla esillä ja houkutti, kun sinisiäkin olisi ollut...mutta mietin miten saan sen kotiin ja mihin saan sen kotona mahtumaan? Lankaa ei voi olla liikaa, aina tulee uusia tarpeita! Teillä on ollut tarjoilut kohdillaan, keväisiä ja maukkaita.

    VastaaPoista
  15. Villasukat oli nyt hyvä vappuvaruste. Ainakin meillä oli viileää ja brunssi todellakin syötiin sisällä. Uudenlainen vappumuisto tämäkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Villasukissa ja toisenlaisin menoin vietettiin myös äitienpäivää... On tämä outo kevät!

      Poista
  16. Kivan näköisiä villasukkia olet tehnyt ja ihana määrä lankoja odottelemassa ;) Nam miten herkulliset vappuherkut siellä ollut :) Iloista sunnuntaita <3

    VastaaPoista
  17. Herkullisen näköinen brunssi ja ihana lankakori. Naurattaa kun lankojen punalapuissa lukee välillä Huomioi päiväys.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistutus on kyllä ihan aiheellinen, joskus tuppaavat marinoitumaan aika pitkään... ;o)

      Poista
  18. Kauniin värisiä nuo ruskeakirjavat. Ei ollenkaan hullumpi ostos.

    VastaaPoista
  19. Olen noita Tuiskulan Kotikolon lankavahteja pidellyt kaksilla Tampereen kässämessuilla, mutta kummallakaan kerralla ei vielä lähtenyt mukaan. Ehkä kolmas kerta toden sanoo. Ihania sukkia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi olla, että sanonta käy vielä toteen... Hyvä ostos, kotimaista kannattaa suosia! :o)

      Poista
  20. Nuo ensimmäisen kuvan raidalliset villasukat oli kyllä niin minun makuuni. Mikäköhän oli langan nimi jos vaikka minunkin kohdalle sattuisi joku ale. Ihanat maanläheiset värit. Niinsanottua vappubrunssia emme nauttineet mutta hyvää ruokaa kuitenkin. Sinun tarjoilusi on kyllä todella hyvännäköistä ja ihanaa. Kiitos vuohenjuusto salaatin ohjeesta. Mansikoita mekin ostimme ei ollut kyllä minkään makuisia. Mutta aina niihin sortuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Seiskaveikkaa, yksiväristä ja raitaa (tsoin saattaa olla jo poistunut väriyhdistelmä, tavallisimmin kun ostan raitalankoja juuri poistokoreista...).

      Poista
  21. Vastavierailulla ja jäin lukijaksi saman tein :) Vau miten paljon sukkia olet väsännyt ja miten herkulliset vappubrunssit :P Hyvää viikon alkua!

    VastaaPoista
  22. Hurja määrä sukkia, on ahkeroitu urakalla :) Minä olen laittanut yo lakkini johonkin keräykseen, kun sitä ei ole tullut päähän laitettua!

    VastaaPoista
  23. Paljon ,kauniita sukkia!:)puikoiltasi on tipahtanut;)))
    brunssit ,niitä on mukava koota ja yhdessä hyvässä seurassa nauttia(miniän ja pojan luona nyytti-periaatteella,isolla porukalla ..ennen... :)
    Oikein hyvää viikonloppua!,sinulle;))

    VastaaPoista
  24. Oletpa ollut ahkera ja neulonut monet sukat :) Usein itseänikin houkuttaa lankatarjoukset, vaikka yhtään kerää ei tarvitsisi ostaa. Tämä olikin vähän erilainen vappu :) Mukavaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
  25. Kiitos Satu, Sartsa, Onneli Winter, Tilkkureppu, Terhi, Daisy, Teresa, Stansta, Hensku, A, Irma, KässäRitu, Anne, Satu, Ruiskaunokki, Titta, Tähtien koti, Eija, Sude, Suvi, Tiinatei, Nila, Anu, Saija Liisa ja Liisa! :o)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!
Iloa päivääsi!