Lukijat

maanantai 9. joulukuuta 2013

Lakkris dundur

Sisko käväisi Islannissa, toi tullessaan sikäläistä herkkua, Lakkris dundur -paloja,
LAKRITSIRIISISUKLAATA.

Ihan mielettömän hyvää!
Ja kun herkku loppui alta aikayksikön,
Sisko päätti valmistaa oman version joulukorttitalkoisiimme!

n. 10 lakumattoa
250 g kookosrasvaa
4 dl tomusokeria
1,5 dl kaakaojauhetta
10 dl riisimuroja

Irrota lakumatot toisistaan pitkittäin
(helpottuu, kun ensin leikkaat yhteenliimautuneet päät pois).
Leikkaa lakumatot kolmeen tai neljään osaan ja levitä leivinpaperille.

 
Sulata kookosrasva kattilassa.
Lisää tomusokeri vähitellen (tai siivilöi) ja sekoita tasaiseksi.
Lisää kaakaojauhe.
Lisää riisimurot.

Lusikoi jokaisen palan päälle nokare suklaaseosta.
Anna jähmettyä hetki jääkaapissa.

NAUTI!

HUOM! Parhaimmillaan huoneenlämpöisinä, jääkaappikylminä lakun maku hiipuu.

Ihan tositosi hyvää!
Tällaisia voisi valmistaa vaikka joululahjaksi!!

PS. Sisko, Mies (joka ei tykkää isommin lakusta, mutta tykkäsi kovasti näistä) ehdotti, että hänen seuraavan lakuriisisuklaasatsinsa lakumatot voisi paloitella ihan pieniksi ja upottaa suoraan massaan. * Vink-vink... *

13 kommenttia:

  1. Herrrkullisen näköistä, täytyy testata.

    VastaaPoista
  2. Loistoidea pilkkoa lakut riisisuklaan sekaan!

    VastaaPoista
  3. kick patukat sulatettuna toimii myös erittäin hyvin tuon riisisuklaan seassa. suosittelen kokeilemaan..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aah, sinulla on tästä oma versio! Käck on pehmeämpää, kuulostaa mainiolta makuelämykseltä! :o)

      Poista
  4. Ihan pakko testata,kuulostaakin herkullisesta:)

    VastaaPoista
  5. Aivan tuo maku tuntuu suussa kun kuvia katselee. Varmasti ihanaa.

    VastaaPoista
  6. Hmmmm....kerkeiskös....*lurps* :D

    VastaaPoista
  7. Siis mitä?!? Mä tulen tänne aivan viattomasti ihastelemaan joulukortteja ja sitten tänne väliin on piilotettu tällainen ansa! Kiitos vaan hurjasti, arvaa meneekö kokeiluun heti huomenna! ;)

    VastaaPoista
  8. Vois olla sitt vielä herkumpaa jos ois salmiakkilakua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmaan kelpo vaihtoehto, jos siitä tykkää enemmän. :o)

      Poista
  9. Kuulostaa ja näyttää hyvältä varmasti on herkkua!

    VastaaPoista
  10. Kokeiltava on ehdottomasti.Kiitos vinkistä

    VastaaPoista
  11. Kiitos Päivi, Tao, Mehtäemäntä, Kirsi, Vekki, Pepi, Sonja, KristiinaS, Tilkkureppu ja Anna! :o)
    Tosi namia!! :o)

    VastaaPoista

Kommentoimalla piristät päivääni, kiitos Sinulle!!