Lukijat

torstai 29. toukokuuta 2014

Afrikan ääniä

Veljentyttö Vanhempi reissasi reilut 6 viikkoa Keniassa, kummitätinä seurasin sydän kylmänä Nairobin levottomuuksia.


Suomen suurlähetystön matkustajatiedotteesta (juuri ennen kotiinpaluuta, 19.5.):
Terrorismin uhka Keniassa on edelleen korkea. Kenia osallistuu osana Afrikan unionin AMISOM-operaatiota sotilaalliseen toimintaan al-Shabaab -liikettä vastaan Somaliassa, ja ääriliikkeet ovat vastanneet terroriuhkauksilla. Terrori-iskujen uhkaa pidetään korkeana. Väkivaltaiset aseelliset ryöstöt ovat mahdollisia erityisesti Nairobissa, Mombasassa ja rannikolla. Kasvavana uhkana ovat asuntoryöstöt, autokaappaukset, moottoripyörillä tehdyt ryöstöt sekä myös ulkomaalaisiin kohdistuneet kidnappaukset lunnaita vastaan. Mahdollisten iskujen, kuten käsikranaatti-iskut, kohteina voivat olla niin kenialaiset instituutiot kuin kauppakeskukset, ravintolat ja yökerhot sekä turistikohteet. Nairobissa slummialueita ja etenkin Eastleighin kaupunginosaa on syytä välttää.


Ensimmäiset päivät Veljentyttö Vanhempi vietti Nairobissa ja ensimmäinen matkakohde, työleiri Magongenissa, sijaitsi rannikolla reilun 40 km päässä Mombasasta. Projektikohteiden välissä tehty safari Masai Marassa oli onneksi lähempänä Ugandan kuin Somalian rajaa! Seuraava asuinpaikka, Buruburu, sijaitsi tuskin kilometrinkaan päässä Eastleighin kaupungisosasta. Veljentyttö kulki päivittäin bussilla slummissa sijaitsevaan lastenkotiin, pari kaveria ryöstettiin aseilla uhaten...  Seuraava kohde, koulu Khalabassa, oli jälleen onneksi lähellä Ugandan rajaa. Khabalasta oli tarkoitus palata takaisin Nairobin slummiin, mutta onneksi Veljentyttö päätti palata kotiin muutaman päivän etuajassa!

Juuri paljon vaarallisemmilla alueilla tuskin olisi voinut liikkua, ellei sitten olisi suunnannut Somalian rajalle! Pari päivää myöhemmin avustusjärjestö oli kotiuttanut toisenkin suomalaistytön, saksalaiset, englantilaiset ja amerikkalaiset vapaaehtoistyöntekijät.

Heti palattuaan poikkesi tervehtimään Pupusta, originellien tuliaisten kera. KIITOS!!!

Olen iloinen ja onnellinen, että Veljentyttö saatiin ehjänä kotiin ja juhlimaan yo-kemujaan! (Varsinkin kun saatiinkin jo tänään lämmin vesi takaisin! Päästään ihan oikeaan suihkuun...)

PS. Veljentyttö Vanhemman reissublogi täällä.
.

6 kommenttia:

 1. Hyvä, että tuli terveenä ja ehjänä kotiin:)

  VastaaPoista
 2. Olen seurannut tuota veljen tytön blogia..:) Onneksi on jo kotona! Ihana tuo kilahvi♥

  VastaaPoista
 3. Huimia kokemuksia on varmasti nuorella neidolla reppu täynnä :-)

  VastaaPoista
 4. Hyvä, että Veljentyttö on turvallisesti kotona ja varmaan miljoona kokemusta rikkaampana. Ihania nuo afrikkalaiset kuosit!

  VastaaPoista
 5. Onpa suloinen kirahvi ! Varmasti sai tyttö paljon kokemusta ja ajateltavaa elämän varrelle tuosta matkasta . Iloista viikonloppua sinulle ♥

  VastaaPoista
 6. Kiitos Tilkkureppu, Irmastiina, Rva Kivitikka, Tiinatei ja Riitta! :o)

  VastaaPoista

Kommentoimalla piristät päivääni, kiitos Sinulle!!