Sivut

Lukijat

tiistai 6. toukokuuta 2014

Tiistain arkikuvahaaste 2/5 - PYYKIT

Jokakeväistä hehkutusta: ulkopyykkikuivauskauden alkaminen, yksi vuoden ehdottomasti parhaista hetkistä!!

RRRRRRAKASTAN pyykkäystä kaikkine vaiheineen: likapyykin lajittelua, puhtaan pyykin ripustelua ja naruilta keräämistä, sukkaparien yhteensaattamista, silittämistä, puhtaiden vaatteiden taittelua ja kaappiin ripustelua / hyllyille asettelua.

Poikkeuksena prässihousut - jokusten totaalisten kolmoisprässihermarien jälkeen yksimielisellä päätöksellä Mies pesettää housunsa pesulassa. Viimeisten vuosien aikana pesulahinnat ovat enemmän kuin tuplaantuneet, Mies onkin siirtymässä enenevässä määrin farkkuihin ja muihin hermoja säästäviin ratkaisuihin.

Mankeloinnistakaan en niin perustaisi, mutta mikään ei voita kylmänkankeiden lakanoiden ihokosketusta saunapuhtaalla keholla, puhtoisten petivaatteiden vienon tuoksun sekoittuessa suihkusaippuan katkuun. Aaaaah, voisiko mitään tyydyttävämpää kuvitellakaan??

Pesukone laulaa liki päivittäin, kyllähän nyt kolmihenkisestä huushollista aina yhden koneellisen pyykkiä kokoon saa, kun se onnistui kaksin ollessakin! Kuivausrumpua käytän lähinnä vain tyynyille ja peitteille, muuten tykkään ripustella pyykit naruille, joko saunan pesuhuoneeseen tai pihalle. 

Arkikuva 2/5

Alakerrassahan viritellään pannariremppaa, jonka alta pyykkipisteeni on ripoteltu pitkin pirttiä. Lajittelu tapahtuu pesukoneen vierellä (johon mahtuivat kaikki kuusi [6] värikoodattua likapyykkikoria, mutta ei varsinainen pyykinkäsittelypöytä), silitys hoidellaan toistaiseksi olohuoneessa (mikä on oikein oiva ratkaisu, samalla voi katsella Pupusen kanssa Muumeja dvd:ltä), mankelointia koitan toistaiseksi välttää (kohta on kyllä tartuttava toimeen, mankeli on evakossa saunapyyhekaapin päällä ihan käyttövalmiina).

Arkikuva 2/5
Jotain iloakin pannarirempasta on ollut!! Putkia ja kaikenmaailman turhanaikaisia venttiilejä, sulkuja sun muita härpäkkeitä on jo vedelty sinne, tänne (varsinainen pannun ja varaajan vaihto tapahtuu vasta kuun lopulla). Pesuhuoneen puolelle tehtiin liittymä tai mikä lie, johon kytkettiin rättipatteri. Ja sehän on mitä parhain vempele sukkien kuivattamiseen - ihastuttavat 10 poikkipienaa sukkasille. Heti neitsytkuivauksella sain ripustella 58 sukkaa - kunhan totun tähän hienouteen, kehittelen siihen vielä jonkun systeemin!

Ylipäätään pyykkäyksen avainsana on juurikin SYSTEEMI: pyykkien ripustelu väreittäin ja keruu oikeassa järjestyksessä, joka mahdollistaa silityssysteemin rikkumattoman toteuttamisen... Neuroottinen?


PS. Jutut sukkia syövistä pyykinpesukoneista eivät ole mitään urbaania legendaa vaan ihan totisinta totta!!

* * * * *

Haastan mukaan Aulin Virveriikka-blogista - ota haaste vastaan, jos arki antaa myöden! ("Ohjeet" edellisessä postauksessa.) Ja voi jättää väliinkin, hyvällä omallatunnolla. :o)

13 kommenttia:

 1. Tuo sun raitapaitarivistöon hilpeän näköinen, mä olen sen joskus ennenkin täällä bongannut :)
  Ja tosi kuin vesi nuo sukkia syövät koneet!! Mä tässä taannoin yhden sukan hävittyä kolusin molemmat käyttämäni koneet raunoja myöten -ei missään!! Ja parin päivän päästä se oli pesuhuoneen pöydällä!!
  Eli se kone myös oksentaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Röyhtäilee ja pulauttelee... Ruokailutavoissa olisi kyllä toivomisen varaa! :o)

   Poista
 2. Minäkin tykkään pyykkäyksestä, mutta sukkaparien etsiminen oli kurjaa hommaa. Nyt en luopuisi millään supi-sukkapidikkeistä, joilla sukkaparit laitetaan yhdessä jo pyykkikoppaan ja ne pysyvät yhdessä koko pyykkäyksen ajan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet joskus aiemminkin kehunut supi-sukkasutturoita, ja silloin niitä etsiskelinkin - ei vaan löytynyt täkäläisistä kaupoista. Nykyisin sukkien paritus on silkkaa hermolepoa... ;o)

   Poista
 3. Olen tuota miettinyt minne ne sukat häviää, itsellä ei ole kone koskaan niitä syönyt, aina on pari löytynyt jos on molemmat koneeseen menneet. Mutta on tuo raitapaita rivi narulla niin komea näky. Arkipäivän taidetta.

  VastaaPoista
 4. Saisikohan sinua lainata? Kopioida? Haluaisin niin tykätä pyykkäyksestä ja silittämisestä, mutta yök. En tykkää :-D
  Mankeloitujen lakanoiden fiilistä kuvasti täydellisesti, olen aivan samaa mieltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattele sitä, miten siinä samalla saakaan ihan kaikessa rauhassa ajatella OMIAAN, miettiä, suunnitella, pohtia minkään muun häiritsemättä... ;o)

   Poista
 5. Totta...on todella ihanaa, kun saa keväällä ekan kerran pyykit ulos kuivumaan...ja mikä ihana tuoksu niihin siellä tulee..:)

  VastaaPoista
 6. Ainoa mistä tykkään mitä pyykkeihin tulee on niiden kuivumaan laittaminen ja nimenomaan ulos laittaminen. Se on kivaa. Kiitos haasteesta , nappaan sen, mutta taidan aloittaa vasta ensi viikolla.

  VastaaPoista
 7. Ihan parasta on puhtaat vaatteet, mutta sinulla on tämä niin tarkkaan suunniteltu!
  p.s sähkäriä ja ihan varmaan roskapostin puolella.

  VastaaPoista
 8. Ihana rivistö raidallisia paitoja ulkona tuulessa kevät tuulessa kuivumassa:) Pidän myös ulkona kuivattamisesta, ja pyykkien sinne viemisestä.

  VastaaPoista
 9. Kiitos Pepi, Tarutikki, Mummeli, Rva Kivitikka, Irmatiina, Auli, Terhi ja Tilkkureppu! :o)

  VastaaPoista

Kommentoimalla piristät päivääni, kiitos Sinulle!!