Lukijat

perjantai 21. marraskuuta 2014

Korttitarpeita, liiaksikin...

Olin jo tehnyt päätöksen: jouluksi jälleen valmisvalikoimista hyväntekeväisyyskortteja - ei korttiaskartelutalkoita tänä vuonna! Tiedä pitäisikö päätös pyörtää, poikkesin nimittäin Äidin kanssa lasitehtaanmäen paperikauppaan (Iittalan Kirja ja Paperi) ja kaikista hyvistä aikeista huolimatta SORRUIN taas (kuten AINA tässä viehkossa maalaisputiikissa...).

 Aimo kasa jouluisia papereita, paperilajitelmia, tarroja (yht. vain n. 12 €).

Näemmä olen poikennut edellisjoulun jälkeen myös Sinellin aleen, äsken ompeluhuoneesta löydettyä.

Rohmusin myös Tiimarin konkurssipesän antimia: pikkuisen kartonkia, isohko paperikko, lisää tarroja ja jouluisia kuvioita (muistaakseni toinenkin pussillinen pitäisi vielä löytyä jostain...).

Puhumattakaan parista LAATIKOLLISESTA aiempaa joulukorttitilpehööriä... Materiaaliasta ei siis ainakaan olisi puutetta!

Googgeloin tovin jos toisenkin joulukortti-ideoita ahmien. Ehkä muutamat päikkärit voisin sittenkin kortteilla - vailla saksiin ja liimaruuttiin ehtiväisen pikkuapulaisen kätösiä!

Ja ken tietää, ehkä vielä ne korttitalkootkin, ei kai perinnettä malta katkaista...?

17 kommenttia:

 1. Tutulta näyttää :D Just kävin askarteluhuoneessa kaivelemassa…noista tulee kortti poikineen, pakko tehdä! :D

  VastaaPoista
 2. Näyttää siltä että joudut jatkamaan perinnettä ja pyörtämään päätösesi!

  VastaaPoista
 3. Kyllähän tuolla matariaalimäärällä järjestää talkoot jos toisetkin:)

  VastaaPoista
 4. Just like me! Mäkin päätin, että tänä vuonna kortit valmistuvat askartelulaatikon "vanhoista" tarpeista, koska niitä siellä Todellakin On! Kappas, Tampereen messuila vaan oli niin kauheasti kaikkea iiiihanaa...... ;) OLi vaan pakko. Ja kun oli muka halpaakin.

  Muuten, tuli mieleen, kun muistelen sun myös tilkkuilevan, että tiedäthän samoilla seuduilla olevan kässypuodin, jossa on (kuulemma) maankuuluja ja "harvinaisia" ja laaja valikoima kankaita ja tilkkuja....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, muutaman kerran olen poiikennut tilkkupuotiinkin - vaan en poikkea enää. Yhden kerran vielä ymmärtäisikin, mutta kun joka käynnillä olen saanut todella ynseää ja töykeää palvelua, löydän tilkkukankaani muualtakin. Takavuosina 10 vuotta kaupan alalla olleena en voi käsittää moista, asiakkaana kun en kuitenkaan ole hankalimmasta päästä...

   Poista
 5. Ai, ai, nyt tulee paineita ryhtyä korttien tekoon. Materiaaleja on minullakin, tosin murto-osan verran esittelemiisi nähden.

  VastaaPoista
 6. Kyllähän perinteistä täytyy pitää kiinni ja kun materiaaliakin nyt on, niin korttitehtailua vaan :-)

  VastaaPoista
 7. Mahtava määrä materiaalia, kyllä perinteitä olla pitää ja noistahan saa jo vaikka mitä aikaan:)

  VastaaPoista
 8. Ai peijakas. Jouluhan tulee! Olin ihan unohtanut koko korttihomman. Taas. Mutta sulla taasen näyttäisi olevan urakkaa edessä :))
  Mutta jos yhtään lohduttaa, miekin olen SORTUNUT hiukan ostoksiin blogissani :/
  -Hellu ja Blackie Kahden Naisen Loukussa-

  VastaaPoista
 9. Ei voi katkaista perinnettä, ettekös te askarrelleet veljentyttöjesi kanssa? Nyt pupunen mukaan! Fiskarsilla ainakin on sellaisia tylppäpäisiä saksia lapsille, ehkä tietänetkin. Valvonnan alla ja mukavassa ympäristössä askarteleminen lasten kanssa on kuitenkin kivaa!
  Kerro sitten miten meni :-)

  VastaaPoista
 10. Huomasitko, että Farnian outlet avasi ovensa? Tosin materiaalia tuskin tarvitset lisää :) Talkoita kehiin vain perinteitä kunnioittaen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. APUA, nyt on mennyt jotain oleellista tyystin ohi!! Heti googgeloimaan...

   Poista
 11. Rouva Kivitikka "vei sanat suustani" ihan samaa eilen ajattelin sanoa, mutta en ehtinytkään kommentoimaan. Teillä kun on niin kiva talkooporukka ja nyt Pupunen siinä mukana juuri niin, lasten Fiskarsit käteen. Voi sitä riemua. Kerrot sitten.
  Minä ostin jo kauan sitten Syöpäyhdistyksen kortit valmiiksi, tällä kertaa näin. Tosin pari kertaa olen havainnut itseni ajattelemasta, että tuommoiset jortit voisi tehdä ja sitten muistan, että nehän on jo valmiina.

  VastaaPoista
 12. Rouva Kivitikka ja KässäRitu, kirjoittivatkin jo sen mitä halusin sanoa. Toki silloin kun Pupunen askartelee... kannattaa toimia herran assarina ja askarrella ne omat kortit sitten päiväunien aikaan, mikäli haluat nauttia niiden tekemisestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rva Kivitikalle, KässäRitulle ja Susanille:
   Juu, korttitalkoot kannattaa Pupusen kanssa ottaa käden taitojen harjoittelemisen kannalta ja unohtaa omat kortteilut siinä vaiheessa. Luulisn myös isovanhempien ja kummien arvostavan enemmän Pupusen kortteja kuin omia tekeleitä... ;o)

   Poista
 13. Kiitos Sanna-Mari, Rentukka, Irma, Helmi Nainen, Kvilttaaja, Onnenpähkinäinen, Tilkkureppu, Helena, Irmastiina, Rva Kivitikka, Johanna, KässäRitu ja Susan! ;o)
  Muutamat kortit ainakin pitänee tehdä, ihan vaan materiaalia läpikäydäkseni... ;o)

  VastaaPoista

Kommentoimalla piristät päivääni, kiitos Sinulle!!