Sivut

Lukijat

sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Ponchon tapainen

Veljenvaimonsisko kyseli, josko joskus hänelle ponchoa tekisin, lankakin olisi valmiiksi hankittuna. Toiveena kevyt, ilmava, joltisenkin juhlava, ristikkokuvioinen ja hapsuisa.

Otin langat vastaan, lupasin valmista äärimmäisen epämääräisellä aikataululla. Kiva tehdä toivetöitä, joissa saa suhteellisen vapaat kädet.

Ja niinhän siinä sitten kävi, ettei tullut hapsuja - eikä ole kyllä oikein ponchokaan, jonkinmoinen sovellus ehkä... Otinkohan vähän liikaakin vapauksia??

Itse asiassa tyylikkäitä poncho-ohjeita ei tuntunut löytyvän kivenkään alta, kuukausitolkulla googgeloin. Viimein innostuin Novitan neulotusta ponchosta - Isoveikan sijasta lankana Novita Suomalainen sukkalanka, 4½ puikoilla, silmukoita 18 ohjeessa mainittua enemmän. Lankaa oli juuri sopivasti (300 g). Kastelun jälkeen totesin kaitaleen olevan sekä hivenen ohjetta leveämpi että pidempi, vaan ei liiaksi.

Etukulmaan passaisi pitkulainen tupsu, samanlainen kuin taannoisessa Äidin huivissa, vähän isompana, vaan kun ei sitä lankaa...

Tykästyin malliin, ehkäpä joskus vielä itsellenikin? (Kuvissa mallina Veljentyttö Vanhempi)

16 kommenttia:

 1. Kaunishan tuosta tuli! Väri on ihana, aivan omia suosikkejani :-)

  VastaaPoista
 2. Erittäin onnistunut miunki mielestä. .

  VastaaPoista
 3. Tykkään!! Mukavan yksinkertainen, mutta silti jujua!!

  VastaaPoista
 4. Kauniin teit! Vastaisuuden varalle ponchon ohjeita löytyy useampikin http://www.garnstudio.com/lang/fi/search.php

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Jostain syystä unohdan aina tuon Dropsin sivuston, vaikka siellä on niin valtavasti upeita malleja - useimmiten tulee etsittyä Googlen kuvahaulla, joka ei varmaankaan ole se paras vaihtoehto...

   Poista
 5. No mutta eihän tuosta jäänyt puuttumaan kuin hapsuisuus. Muuten on mun silmään justiin annettujen toiveiden mukainen. Paitsi että paljon hienostuneemman kokoinen kuin ponchot. Voisin kuvitella, että kovaan käyttöön päätyy :)

  VastaaPoista
 6. Kepeä, monikäyttöinen, moneen menoon taittuva.

  VastaaPoista
 7. Hienon mallin kuitenkin löysit! Näyttää kauniilta ja toimivalta.

  VastaaPoista
 8. Minusta tuo on niin kaunis poncho kuin vain voi olla. Minulta jos tilataan joku työ,niin mikä siinä onkaan,mulle tulee heti joku stressi vaikka kiirettä ei olisi ja se työ meinaa epäonnistua väkisin ja siitä käsityöstä katoaa kaikki ilo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän siinä aina vähän rimakauhua on mukana, kun muille tekee... ;o)

   Poista
 9. Kaunis poncho, ihana väri, kivan mallinen ja siistiä jälkeä Sinulla. Kuvittelen tuon saman ponchon valkoisena, voisi mennä mustien tai harmaiden vaatteiden kanssa juhlallisesti. Kiitos linkistä, voisin yrittää samantapista virkattuna.


  VastaaPoista
 10. Nonniin - siinä se on! Just jotain tuollaista olin kaavaillut itseni peittäiseksi. Tarkkailenpa tarkemmin ohjetta. Kyllä blogienluku kannattaa!

  VastaaPoista
 11. Tuo malli on hyvä! Työkaverilla on samanlaisella mallilla tehty, kun hän istuu työpöytänäs ääressä, hän kääntää kulman taakse, koska lämmittää viileissä tiloissa paremmin selkää niin. Työn "seisomaosuudella" pyöräyttää taas kulman eteen.

  VastaaPoista
 12. Kaunis, hieno, kyllä kantajan nyt täytyy ylpeillä.

  VastaaPoista
 13. Kiitos Rva Kivitikka, Mehtäemäntä, Helmi Nainen, Onnenpähkinäinen, Irmastiina, Annukka, Terhi, Marle, Intsu, KässäRitu, Anna Puikko, Tiinatei ja Eisku! :o)
  Tilaaja poikkesi illalla, kertoi ponchon olevan juuri sellainen kuin oli toivonutkin - pelkoni oli turha! :o)

  VastaaPoista

Kommentoimalla piristät päivääni, kiitos Sinulle!!