Lukijat

maanantai 8. kesäkuuta 2015

Kotona taas!

Tehtiin pieni kesäretki, koirilla viikon loma koirahoitolassa. Luulen, että kaikilla oli kivaa!

Mennen tullen yövyttiin mökillä, koiria vietäessä ja noudettaessa (kuva). Pikavisiitit kevyin eväin, kunnon löylyt ja maailman parhaat unet. Taivaanvuohi konsertoi viihdykkeeksi. Tänään lähtiessä löysin kaksi hiirenpapanaa, yök. Tietää, että ensi kerralla tyhjennetään koko mökki ja desinfioidaan taas nurkasta nurkkaan.

Tarkoitukseni oli bloggailla reissusta parhaita paloja, mutta olin ilta toisensa jälkeen ihan kanttuvei päivän ohjelma-annista. Muutama kooste tuonnempana.

Saatuani satamassa viimeisen Madrid-sukan valmiiksi, jatkoin luontevasti vielä yhden piirakkaparin verran, olihan Seiskaa ja puikot tyrkyllä. Koko 38/40, 101 g, lahjalodjuun.

Sain myös "virallisen lomakässyn" jonkinmoisille alulle. Opiskeluaikoina tein villapaidan viikossa, nyt vasta puolitekoinen helmus puikoilla. Ikääntyessä tahti hiipuu? No, kokokin oli silloin nykyistä pienempi...

13 kommenttia:

 1. Ne varrettomat piirakat, jotka joskus taannoin teit mulle Lillaan unisukiksi on ihan maailman parhaat jalassa. Kunhan luotan tarpeeksi omaan ymmärrykseeni ja taitoihini otan ohjelmaan niiden tekemisen opettelun. Sen jälkeen en sitten ikinä enää muuta kudokaan.....? Mutta taitaa mennä vielä aikaa.... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti kirjoittamani, että jos tarjoat Lillassa kunnon sumpit ja makoisaa raparperitorttua, niin tulen mieluusti opettamaan kuivemman piirakan saloja...
   (jatkuu Susanin kommentin jälkeen)

   Poista
  2. Molempien (kaikkien) kommenttien jälkeen on sanottava, että saat tulla kaffeelle ja raparperitortulle milloin vaan, kunhan et tulevana viikonloppuna tule, silloin en ole paikalla :D -ohjetta voi sitten opetella jos muistaa....

   Ja laita ihmeessä ohje johonkin! Ainakin mun sähköposti olis yks hyvä paikka... :)

   Poista
  3. Juu, minäkin olen ensi vkl:na Carl Philipin ja neiti Sofia Hellqvistin häissä. :o)
   Aloitin jo ohjeen kirjoittelun, vaan pitää vissiin kutaista siinä samalla yhdet - enhän muuten muista, miten ne teen, kun syntyvät ihan omia aikojaan, isommin ajattelematta ("Minusta on helppoa olla ajattelmatta mitä teen" sanoo myös Niiskuneiti.)

   Poista
 2. Minäkin voisin kokeilla piirakoita, löytyykö ohje tämän blogin syövereistä tai jostain muualta? Käsi on nyt paremmassa kunnossa ja Usvainen villapaita Marialle kokoamista vaille valmiina. Viikonlopun futisreissulla aloitin jopa villasukat kuukausien tauon jälkeen. Nyt on elämä taas mallillaan, kun voi puikkoja heiluttaa =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ... mutta kun luin Susanin toiveen, niin ehkä sittenkin koitan jossain vaiheessa laittaa tänne ohjeen omaan versiooni piirakasta. :o)
   Alkuperäinen piirakkasukan ohje on Novita Sukkalehdestä, ohje F kuva s. 13, ohje s. 55.

   Poista
  2. Ai niin, piti sanoa vielä, että malli on helppo ja yllätävän koukuttava - aina on ihan pakko tehdä vielä yksi 6 kerroksen kuviokerta. Ja vielä yksi ja sitten vielä - ja kohta sukka onkin jo valmis!! ;o)

   Poista
  3. Minäpäs yritän metsästää tuon lehden, Isotädiltä se varmaan löytyy ja jos vain sinulla aikaa riittää, niin Paulan Piirakka ohjetta olisi kiva kokeilla ;)

   Poista
 3. Neulomusten lomassa heitän sinulle ystäväkirjahaasteen blogissani :)

  VastaaPoista
 4. Joo, tosiaan olen ihmetellyt täällä tuota h-i-t-a-u-t-t-a, millä noita sukkia ja muita ihanuuksia tulee. Tosiaan ;-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noooo, voisihan sitä puikkoja heilutella nukkuessaan! Tai siis kunpa vaan voisikin...

   Poista
 5. Kiitos Pepi, Susan, Onneli Winter ja Rva Kivitikka! :o)

  VastaaPoista

Kommentoimalla piristät päivääni, kiitos Sinulle!!