Lukijat

maanantai 1. kesäkuuta 2015

Tuliaissukkia Madridiin

Veljentyttö Nuorempi (17 v) lähtee kesätöihin au pairiksi Madridiin. Kysyi, josko tekisin tuliaissukat isäntäperheelle - ja minähän lupasin...

Vt Nuorempi toi Seiskaveikat (lankalaihis +600 g) Marianne-karkkien innoittamina, joita tietty myös viedään Suomen tuliaisina Espanjan auringon alle. Tosin sini-valkoiset ovat mielestäni yhä edelleen Mariminttejä, vaikka Fazer muuta koittaa väittääkin! (Kuva googgeloitu & muokattu.)

Vähän kiire oli tulla!! Ei muuten, mutta kun otin epähuomiossa väärät langat mökille mukaan, missä piti kutaista viimeiset - erheen huomasin tietty vasta perille päästyä. Lähikaupasta (15 km) ei löytynyt lankoja lainkaan, kaukokauppa on ihan liian kaukana, että olisin lähtenyt langanhakuun.

Sunnuntaina paluumatkalla poikkesin heti 12 jälkeen ekaan auenneeseen liikkeeseen lankatäydennykselle (lankalaihis +150 g) ja jatkoin tikuttelua autossa. Kotiin poikettiin vaihtamaan romppeet takakonttiin ja jatkettiin uusiin seikkailuihin. Valmistuneet sukat jätettiin matkan varrelle, viimeisen päättelin satamassa ja lykkäsin postilaatikkoon, ehtii vielä perille ennen Veljentyttö Nuoremman reissuun lähtöä!

Pähkäilin pitkään poikain sukkien kanssa; tiedossa vain ikä, koiven koosta ei harmainta hajua. Kuvittelin asian helpostikin ratkeavan googgeloimalla - katin kontit! KaksPlussan keskustelupalstan mukaan suomalaisen 11-vuotiaan koko vaihtelee 34-46, 13-vuotiaan 36-47. Hah, johan helpotti!? Tein sitten jotain siltä välitä, toivottavasti mieluummin vähän liian isot kuin pienet. Ylipäätään toivon, ettei perhe oli kovin isojalkaista sorttia!!

Isä, koko 42, 106 g
Äiti, koko 38, 114 g
Poika 13-vee, koko 42, 112 g
Poika 11-vee, koko 38, 96 g
Tytär 6-vee, koko 30, 83 g
Yht. 511 g


Hyvää kesää Enkuli!
.

11 kommenttia:

 1. Pirtsakka katras sukkia!
  Joo, noi koot kyllä heittelee ihan geenien mukaan!
  Aika lähelle meidän lapsia noi sun tekemät, Tyttö 6 vee, jalka 29-30 ja Poika, ihan kohta 12 vee 38 :) Ja aina parempi liian isot kun pienet.

  Kivaa kesäkuuta :)

  VastaaPoista
 2. Kyllä' on mukava tuliainen tytöllä kun työpaikkaan lähtee. Onnea matkaan!

  VastaaPoista
 3. Mukavat Suomi-tuliaiset isäntäperheelle :-)

  VastaaPoista
 4. Miten hyvä idea tuliaisiksi:)

  VastaaPoista
 5. Kiva sukkakatras. Mukava tuollainen itse tehty tuliainen. Käsin tehty on aina arvokas lahja.

  Hyvää tiistaita Paula!

  VastaaPoista
 6. Miten kauniit marianne ja mariminttu -sukat! Kyllä noilla kelpaa koko perhe tallustella ;-D

  VastaaPoista
 7. Ihanat tuliaiset! Aina tarpeelliset:)
  Tyttäreni oli aikoinaan Australiassa kieltä opiskelemassa. Vaikka ilman lämpö oli n. +25 olivat lattiat tosi viileitä. Kun hän siellä meni kotiin ja etsi villasukkiaan, ne olivat aina kadonneet. Syylliseksi paljastui perheen pieni koira, joka nappasi hänen toisen villasukkansa ja nukkui päivätorkkunsa sen päällä:)

  VastaaPoista
 8. Raikkaita sukkia, oikein mukavia viedä lahjaksi.

  VastaaPoista
 9. Kiitos Sanna-Mari, Ingi, Mummeli, Onnenpähkinäinen, Marjut, PirjoW, Rva Kivitikka, Anne ja Vekki. :o)

  VastaaPoista

Kommentoimalla piristät päivääni, kiitos Sinulle!!