Sivut

Lukijat

maanantai 22. kesäkuuta 2015

Maailman vahvin nalle

Reissujuttua vielä...

Scania-museosta matka jatkui kohti Kolmårdenia. Tauon pidimme Tullgarnin linnassa, n. 30 km  Södertäljestä etelään. Linna toimi kuninkaallisten kesäpalatsina 1772 - 1950. Linna oli kuningas Kustaa V:n ja kuningatar Victorian suosikkilinna ja kesäresidenssi n. 1881 - 1920.

Valitettavasti linna on maanantaisin suljettu, mutta piha-alueilla oli kiva käyskennellä (lue: juoksuttaa Pupusesta suurin energialataus) ja nauttia vohvelikaffeet vanhassa orangeriassa. Vaati pientä omatoimisuutta: asiakkaat paistoivat itse omat vohvelinsa, toki tarpeen vaatiessa kahvilan rouvan opastuksella. Virvoittava parituntinen.

Suurin syy Kolmården-visiittiin oli Bamse Värld, maailman vahvimman nallen oma teemapuisto. Liekö Bamse ollut Miehen oman lapsuuden suosikkihahmoja, niin hyvin on perehdyttänyt Pupusen - ellei sitten ole Miehen Muumi-vastaisku? Lapsonen tunnisti jo kaukaa Bamsen tunnussävelet puistoa lähestyessämme. Ja lystiä oli, Pupunen viihtyi!

Kolmården: 150 hehtaaria ja 750 eläintä.
Kahden päivän liput (aikuiset 499 kr, 3-12 vuotias lapsi 449 kr) mahdollistavat kiireettömän kiertelyn laajalla alueella.

 
Ekana päivänä vietimme useita tunteja Bamsen seurassa (pienehkö alue, mutta mukavasti aika kului silti), loppupäivän kiertelimme eläintarhassa. Täytyy sanoa, että Kolmården ei ole enää entisensä, kun omalla autolla ei pääse safarille. Tylsä köysirata-ajelu ei ollut mistään kotoisin! Autoillessa saatoimme kiertää safarin kolmestikin peräjälkeen, nyt vain toivoin telekabiinikierroksen päättyvän nopeasti (hyytävällä niskat jumiuttavalla tuulella oli osuutta asiaan, osui kalsasti ilmassa killuvaan kopperoon).

 
Pupunen rrrrrakastaa kaloja ja toinen päivä alkoikin hänen vaatimuksestaan Tropicariumista (liput 120 kr / 70 kr) ja jatkui eläintarhan puolella delfinaarion esitykseen. Ei ole sekään entisen lainen, enemmänkin luonnontieteellinen oppitunti kuin näyttävä show. "Valmistaudu maailmanluokan kokemukseen, joka on täynnä naurua, väristyksiä, hienoa tunnelmaa ja lumoavia elämyksiä." -mainoslause sisälsi pelkkiä ylisanoja! Viimeisen puolentoista vuoden Bangkokin, Mallorcan ja Korkeasaaren eläintarhojen delfiiniesityksiin verraten selkeästi heikkotasoisin.

 
Esityksen jälkeen kierrettiin rauhalliseen tahtiin loput eläintarhan alueesta ja jumiuduttiin leikkipuistoon. Kierros lopetettiin jälleen Bamsen parhaat vekottimet kiertäen.

Oikein mukava ja viihdyttävä kaksipäiväinen! Totesimme tosin, että eläintarhat voisi tämän jälkeen jättää muutamaksi vuodeksi paitsioon. Siirrymme kiertämään kotieläinpuistoja, missä elikoiden kanssa pääsee lähikontaktiin. Kolmårdenissakin Pupusta eniten ilahduttivat kilit ja kameli, joita pääsi taputtelemaan ja ruokkimaan.

Ja luonnollisestikin Bamse, Pomppis ja Kilpinen, joita pääsi halailemaan! :o)


Toki sitten kotiinkin piti saada uudet unikaverit. :o)

Kuva: booking.com
Visiitillämme yövyimme B&B Kolmårdsgårdenissa, jota voin vilpittömästi suositella. Hinta oli kohtuullinen (1800 kr / 2 yötä), omistajapariskunta ystävällinen, tilat siistejä ja vuoteet oikein mukavat. Erityismaininta kauniisti katetusta aamiaisesta, jossa mm. ihanaa kotitekoista leipää, viereisen maatilan kananmunia monessa muodossa, lämpöisiä lettuja hillon kera sekä ihanaa smoothieta (jota Pupunen kaihosi vielä monta päivää!). Syrjäinen sijaintikaan ei haitannut perhematkailijaa.

Ja matka jatkuu..
.

8 kommenttia:

 1. Meillä on todella hyvät muistot Kolmårenista reilun kymmenen vuoden takaa. Todella harmi, että se ei enää ole entisensä.

  VastaaPoista
 2. Varmasti mukava reissu. Paljon elämyksiä Pupuselle. Kivannäköinen huone.

  VastaaPoista
 3. voi kuinka kiva reissu. Eikö kiva katsoa,kun pupunen nauttii sydämensä kyllyydestä,eikä varmaan osannut kaivata sinun kaipaamisia entisiä juttuja. Ihan tuo kameli onkin. Hassusti siltä lähteneet karvat:)

  VastaaPoista
 4. Kiitos Marjut, Satu, Sanna-Mari, Intsu ja Iloinen Kulkuri! :o)

  VastaaPoista
 5. Oi oi miten kiva reissu on ollut. Selkeästi näkee kuinka Pupunen nauttii näistä matkoista jo kokemuksista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos KristiinaS!
   Reissu oli tosiaan suunniteltu alusta loppuun Pupusen viihtymistä silmällä pitäen, vaan yllättävän hauskaa oli meillä aikuisilla (lapsa mieleltämme...?)! :o)

   Poista

Kommentoimalla piristät päivääni, kiitos Sinulle!!