Lukijat

torstai 6. maaliskuuta 2014

Ei vieläkään!!!

Jaahas.

Eipä sitten tulevanakaan suvena aloiteta olo- & ruokailuhuoneen remppaa. Ei aloiteta, ei. Ei tosiaankaan. Ei pienintäkään toivetta.

Mistäkö tiedän??

Tästä:

Kellariin on ilmestynyt uusi öljy/puukattila ja uusi varaaja. Asennetaan kesällä. Kesällä EI siis vaihdeta lämpöpattereita, ei poisteta verhokoteloita, ei hiota parkettia, ei levytetä seiniä, ei rakenneta astiavitriiniä vaatekomeroiden sijaan, ei tapetoida, ei maalailla - ei, ei, ei.

Ei niin pienintäkään toivetta.
(Varaajasta piti poistaa pellit, että mahtui ovista sisälle, kiinnitetään kyllä takaisin.)

Onhan se kivaa, että lämpöä piisaa - silti miesväen priorisointikyky on mielestäni TÄYSIN vääristynyt. Pah!

PS. Kajahtaneinahan meitä pidetään, kun satsaamme vielä öljyyn. Mies ei usko maalämmön edullisuuteen, kun sähkön hinnoittelu ennemmin tai myöhemmin muuttuu kulutusperusteiseksi (siis kulutushuippuina kalliimpaa) - ja maalämmitys on kovilla pakkasilla yksi sähkölämmityksen muoto.

PPS. Minä puolestani haaveilen aurinkoenergian hyödyntämisestä - sekin onistuu tällä pömpelillä. Aurinkopanelit vain puuttuvat, ja se aurinkokin... :o)


14 kommenttia:

 1. On nyt kyllä aika huono muoto tuo aurinko energia. maalämpö on aika kallis laitettaessa. Kun tyttäreni rakensi taloaan ja harkitsivat maalämpöä oli joku aiantuntija sanonut että sillä rahalla mikä siihen menee lämmittää miuula konstilla loppuikänsä,. Tiedä sitä sitten, miten olisi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kevätaurinkoa jo kovasti odottelen!
   Tonttimme on niin aurinkoinen, että hyvän tovin ehtisi päivänpaisteellakin lämmittää, vapusta syysmyrskyihin! ;o)

   Poista
 2. Meillä ei ole mahdollista edes harkita mitään muutosta, tosin ei varmaan harkittaisikaan. Talossa on suora sähkölämmitys ja onneksi pieni puuhella, jota tosin ei tänä talvena ole käytetty. Ja sen kyllä huomasin, kun eilen pistin viimeisen sähkölaskun maksuun.

  VastaaPoista
 3. No meillä on ollut maalämpö jo reilut 10 vuotta. Se on kyllä niin ihana, vaivaton ja hyvä. En vaihtaisi en sitten millään.
  Asumiskustannukset ovat alhaiset. Mutta voi sinun remontillesi :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uuteean taloon maalämpö on oikein varteenotettava vaihtoehto - vanhaan taloon emme koe sitä mielekkääksi. Vanhat vesikiertopatterit eivät pysty hyödyntämään maalämpöä täysimääräisesti - ja niiden kanssa investointi on jo aika hurja. Lisäksi Mies on varma, että kustannukset nousevat sähkön hinnannousun myötä - niinhän on käynyt muillekin lämmitysmuodoille kun tietty kattavuus/käyttäjämäärä on saavutettu (vrt. suora sähkölämmitys, pelletti). Helppoa maalämpö toki on - mutta niin on öljykin. :o)

   Poista
 4. Tuollaisesta puu/öljykattilasta ollaan meilläkin puhuttu. Nyt on öljy/sähkö. Oliko arvokaskin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aaargh, en edes halua tietää!! Olettaisin, että asennuksineen huidellaan jossain kymppitonnin tietämissä. Sillä hinnalla saisi toooooooooooooodella upean lyijylasiovisen jalopuuvitriinin ja vielä kristallitkin lasihyllyille...

   Poista
 5. Nyt sinulla on kesällä aikaa istua hiekkalaatikolla ja rakennella hiekkalinnoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä ole huono vaihtoehto sekään! Ja varmaan ihan pakollinenkin, Pupunen saattaisi olla turhankin innokas asentaja pannuhuoneeseen päästyään... ;o)

   Poista
 6. No ymmärrän hyvin että naisnäkökulmalla tärkeysjärjestys olisi toinen ;) Mutta nyt sulla on aikaa tehdä entistä paremmat suunnittelut sitä remppaa varten, sit kun sen aika koittaa !!! Mukavaa viikonloppua ♥

  VastaaPoista
 7. Kiitos Mummeli, Villiviini, Eija, Irmastiina, Maca, Tiinatei ja Riitta! :o)

  VastaaPoista
 8. uskon auringon vielä saavuttavan sinutkin...miesväestä huolimatta :) aurinkopaneelit vain unelmalistaan!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Onneli! :o)
   Unelmalista kuulostaa ihanalta, sellainenhan täytyy toteuttaa!!

   Poista

Kommentoimalla piristät päivääni, kiitos Sinulle!!