Lukijat

lauantai 8. maaliskuuta 2014

Remppa-apatiaa


Kiitos myötätunnosta! :o)

Toissapäiväiseen viitaten: tsekkasin vanhoista merkinnöistä, milloin tässä töllissä on viimeksi tehty OIKEAA remonttia. Siis sellaista remppaa, joka antaa aihetta myös jonkinlaisiin sisustuksellisiin toimenpiteisiin, ilmeen kirkastamiseen, uusiin hankintoihin tai vanhojen viksautuksiin. IÄISYYS SITTEN!

08/2013 Uusittiin saunan kiuas. (Erinomaiset löylyt, muttei juuri sisutuksellista arvoa.)


08/2013 Leivinuunin piippuun lisättiin propelli, liittyy jotenkin vetävyyteen. (Uunia edes lämmitetään tuskin koskaan, vain pahimmilla pakkasilla ja joskus hirvipaistia varten. Ei lisäarvoa sisustusnäkökulmasta katsoen.)

07/2013 Mies laatoitti alakerroksen alatasanteen ja kellariraput. (Tyhjä tila, ei MITÄÄN sisutettavaa).

10/2012 Uusittiin sähkövetoja. (Tooooooooooooodella tylsää!! Muutama valaisin vaihdettiin samalla, mutta mitä asiaa saa jostain tylsästä plafondista? Tai paristakaan??)

10/2012 Mies maalasi pukuhuoneen lautaseinän, sisustusiloa koukkujen valinnasta, tuolitkin vaihdoin.

 
09/2012 Sivuvintin kaaos helpottui uusilla lankakoreilla, mutta toiveistani huolimatta lattia jäi vielä uusimatta. (Sisustuksellisesti merkittävää, koska nyt löydän vintin perukoilta sisustustyynyt! No, myönnettävä se on, tuo siisti käytävä alkaa olla jälleen täynnä tavaraa, lähinnä patjoja...)

08/2012 Ei varsinaista remppaa, mutta pientä siistimistä kodinhoitonurkkauksen saamiseksi. (Voiko muutaman sinkkitavaran sijoittelua nimittää sisutamiseksi??)

08/2012 Ja kun vauhtiin pääsin, järkkäsin samalla koiranruokakellarinkin samanmoisilla Ikeoilla. (Eikä sekään millään muotoa sisustamiseen liity, tai ei ainakaan muutamaa kukkaruukkua enempää).

07/2012 Vanha takka purettiin, tilalle Kerman saven kaakelitakka. (Ja kaikki huonekalut palasivat vanhoille paikoilleen operaation jälkeen, ei mitään uutta sisustuksessa!)

01/2012 Uusittiin öljypoltin. (Uuuuuuuh!)

 
12/2011 Uusittiin autotallinovet. (Hoh-hoijaa!)

Jä näiden lisäksi toki monia patterinvaihtoja, pistokkeidenasennuksia, lämmönsäätöjärjestelmiä, kattotiilien korjauksia, tikapuiden vaihtoja, rännien uusimisia sun muita mielenkiinnottomia asioita, joita en ole viitsinyt edes ylös kirjata! (Puuuuuuuuuuh!)

Eli pitää muistella niinkin kauas kuin KOLMEN VUODEN TAAKSE, kun edellisen kerran on tehty jotain mielenkiintoista ja kohottavaa!!!

03/2011 Yläkerran suihkuhuone valmistui!!

... ja seinän taakse ompeluhuone - ennen vai jälkeen, kuka sitä enää muistaa??

Rehellisyyden nimissä on myönnettävä, että TOKI täällä tapahtuisi enemmän, jos meitsi vain suostuisi tarttumaan maalitelaan. En vaan voi mitään, mielestäni maalaushommat ovat
I-K-Ä-V-I-Ä!!
Enkä suostu käyttämään sirkkeliäkään, pelkkä äänikin saa hampaat kalisemaan. Porakone on liian miehinen ja suosimani ruuviväännin on aika onneton peli oikeissa remppahommissa.

Miehellä on pitkät työpäivät, joten remppaa tehdään lähinnä myöhäisen kesäloman korvilla (jos huomasitte, melkein kaikki nämäkin tehty syksyllä), enimmäkseen Miestä (ja Appiukkoa) kiinnostavissa kohteissa. Siinä on meitsin kauneudenkaiho jäänyt toissijaiseksi. Ja jää siis tänäkin kesänä...

VAIKKA Mies kyllä ohimennen sanoikin, että pitäisiköhän samalla uusia jompikumpi vessoista, kun kattilaremontissa kutsutaan oikea lvi-firma hommiin, menisi siinä vähän kuin samalla vaivalla.

RUPEAN HETI SUUNNITTELEMAAN, ihan vaan varmuuden vuoksi - silläkin uhalla, että jää vielä (turhaksi todetuksi) haaveeksi!!

13 kommenttia:

 1. Ehdottomasti kannattaa suunnitella valmiiksi, sitten ovelasti näytät miehelle, että katso nyt, ei hän voi muuta kuin suostua!
  ps. kateeksi käy, kun sinulla on noin siistiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin vakuuttaa: siisteys on hyvin ohimenevä olotila! :o)

   Poista
 2. Uhh. Nuo pottimet, sähköjohdot ja muut ns. pakolliset, mutta tylsät rempat tuntuvat minusta aina lähinnä rahan tuhlaukselta. Vaikka pakollisiahan ne tietenkin ovat! Suunnittelet vaan valmiiksi mitä remppaa haluaisit, niin kyllä se päivä vielä koittaa, jolloin nekin muutokset ovat ajankohtaisia :))

  VastaaPoista
 3. Mistä tuota energiaa riittää, ei voi kuin ihailla ♥

  VastaaPoista
 4. Minusta suunnitteleminen on ainakin yhtä mukavaa kuin tekeminen:)
  Tuota sinun ompeluhuoneen järjestystä kadehdin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rehellisyyden nimissä: suunnittelu on mielestäni kivempaa kuin varsinainen tekeminen! Tai on se tekeminenkin oikein kivaa, jos joku muu tekee, nopeasti ja siististi ja kerrasta oikein! :oD

   Poista
 5. Paljon olette rempaa tehneet, maalaten tai ilman :-D
  Minusta maalaus-hommat ovat remontin parhautta!
  Remppaintoa teille :-D

  VastaaPoista
 6. Meillä tulossa viemäriremppa, vedä siitä sitten vitsiä... :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auts!! Vaikka nykyisin niitä tehdään kai aika näppärästi aiempaan verraten, rempan alta pois muuttaminenkaan ei aina ole tarpeen? Toivottavasti pääsette vähällä

   Poista
 7. voih...mä vain huokailen minulla kun ei ole edes tuota kodinhoitotilaa...ehkäpä sen voisi todellakin tehdä kellariin ;) hmm...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kellarinurkan pyykinlajittelukeskus on yksi parhaista ideoistani - harmi että se on väliaikainen! Tosin meillä se väliaikaisuus saattaa tarkoittaa seuraavaa 10 vuotta... ;o)
   Radio viihdyttää kummasti silitellessä ja mankeloidessa, tv:stä haaveilen - se tekisi hommasta jo ylimaallisen nautinnon. :o)

   Poista
 8. Onpa paljon tullut teillä tehtyä. Parasta kuitenkin että lämpöä ensi talvena riittää, siitä kun ei vielä tiedä mitään.

  VastaaPoista
 9. Kitos Maca, Tao, Eskapistiäinen, Tarutikki, Rva Kivitikka, Auli, Onneli Winter ja LeaP! :o)
  Omakotiasumisen ikävämpi puoli on se, että näihin tylsiin ja tympeisiin remontteihin on pakko satsata, asoy:ssä jäisivät taloyhtiön kohtolle - ja saisi keskittyä vain siihen esteettisempään remppaukseen! :o)

  VastaaPoista

Kommentoimalla piristät päivääni, kiitos Sinulle!!