Sivut

Lukijat

torstai 2. lokakuuta 2014

100% varmasti todelliseen tarpeeseen

Mehtäpirtin emännän blogista sain todellisen innoituksen! Siltä istumalta ponkaisin penkomaan sukkalankakoppaani ja nostelin sivuun kaikki "epätyypilliset värit", joista en osaa kuvitella tekeväni mitään itselleni sen paremmin kuin läheisimmillekään.

Mistä mahdan vouhottaa??

Langat tekeytyivät sukiksi "100% varmasti todelliseen tarpeeseen", asunnottomien yön villasukkakeräykseen.

Kahdeksan sukkaparia, koot 36/37 - 45/46. Postittelin jo, että sukat ehditään toimittaa ennen tempausta (17.10.) pitkin poikin jakelupisteitä. Mieluiten olisin osoittanut sukat suoraan Pirkanmaan palvelualueelle, jotta jäisivät lämmittämään jalkoja näille kulmille - vaan kuinkas kävikään? Soittaessani Tampereen toimistolle kysyäkseni, minne sukat voin tuoda, siellä ei oltu koko sukkakeräyksestä kuultukaan!!?? Oho?

Eli Helsinkiin lähtivät, täydennettyinä olemattomilla Olgilla - yhteensä 9 sukkaparia.

Syyskuun langankulutussaldo karttui näistä (8 paria) 930 g. Muut 7veikkaa, paitsi yksi pari norjalaista konepestävää Raggegarnia (lahjaksi saatua sekin), joka on aika lailla karkeampaa eikä koostumukseltaan yhtä optimaalista (60% villaa, 20% nailonia, 20% akryyliä), mutta jalassa kivan oloiset, perinteiset.

Monta lämmintä ajatusta ja harrasta toivetta kudoin lankojen lomaan saajilleen.

* * * * *

Ai miten sellaisia "sopimattomia värejä" on lankakoriini päätynyt??

Lahjoina ja lahjoituksina, pienistä palveluksista tai langanloppuina "tilaustöistä". "Tilaustyö" on  kyllä vähän turhan suureellinen sana satunNaisille "toivetöille", lähinnä villasukille...
Kuvassa tuoreimmat parilta viime päivältä, TAKUUVARMASTI omaan käyttöön päätyvät mielikkivärit: Viidakkoa "kässykerholaisilta" (kyläilemässä käyneiltä ex-työkavereilta), Polkkaa ja Raitaa kyytipalkkana Äidiltä (päivän shoppailureissulta).

Sukkalanka on aina hyvä tuliainen, väristä viis, sukiksi päätyvät kuitenkin, ennemmin tai myöhemmin. Tempaussukkien myötä jokainen lahjoittaja voi jakaa hitusen hyvää mieltä kanssani! Kiitän ja kumarran, nöyrin mielin!

15 kommenttia:

 1. Samat puuhat täälläkin, minä olen tuhonnut jo melkein kaikki seiskaveikkani (tämä oli tavoite) jämälankasukkiin , saan ehkä kahdet sukat vielä. Minä säästyn postittamiselta, sillä paikallinen lankakauppa Pyöröpuikko postittaa sukat A-klinikkasäätiölle kunhan vaan raahaan sukkakassini Pyöröpuikkoon. Kun ei tämä oma sakki pysty kuluttamaan sukkia siihen tahtiin kuin neuloisin, pääseen niistä näin mukavalla tavalla eroon. Ja meneväthän tosi tarpeeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Villasukka-addiktio pakottaa puikkoihin, mieluitenhan sitä sitten kutoo todelliseen tarpeeseen! ;o)

   Poista
 2. ♥Todella upeaa ja taatusti tarpeeseen tulevat♥

  VastaaPoista
 3. Tuohon samaan tarkoitukseen olen pakettia täällä kasannut työkaverin kanssa ja Lahteen lähtee jakoon sukkia sun muuta lämmikettä.
  Hyvän mielen saa näistä tempauksista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että sukkasi menevät toivomaasi kohteeseen!
   Kyllä vaan, pienellä vaivalla saa tuplailon, itselleen ja saajakin! :o)

   Poista
 4. Hyvään keräykseen olet panoksesi antanut!

  VastaaPoista
 5. Hyvä lämmin ajatus ja toteutus. Ihan varmasti jokainen sukan saava on onnellinen lämittävästä lahjasta. Sukan teko on taidetta, vaikka kuinka kutojasta tuntuu värit oudoilta, niin tulee kuitenkin mukavia raitoja, lopputulos palkitsee.

  Täällä missä minä asun, on Pirkanmaan Sininauha ry:n päihteetön ruokailu- ja kokoontumispiste. Sinne saa myös viedä vaatteista ja jopa kodin tekstiilejä ja joitakin astioita. Etupäässä miesten vaatteita. Astioita ja kodin tekstiilejä yms antavat niille kuntoutujille jotka esim perustaa omaa kotia tms. Silloin kun viimeksi veimme sinne meiltä ja tyttären perheestä miesten housuja, toppatakkeja, oman untuvatakinkin vein, sopii myös miehille , villasukkia ja jotain perusastioita, niin soitin sinne ensin ja varmistelin etukäteen ja kaikki kelpasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taannoin tässä meidän paikallisessa aviisissa, VS:ssä oli juttua Sininauhasta ja siellä mainitsivat, että tarvetta on erityisesti isoista vaatteista, niitä kun tulee vähemmän. Liki 2-metrinen Mies ponkaisi kaapilleen ja keräsi 2 isoa Ikea-kassillista, etupäässä takkeja ja kenkiä (46-48), mutta myös merkkipukuja, solmioita ja pukupaitoja. Olivat kovin mielissään "juhlavaatteista", saavat lainata niitä tarvitsijoille häihin ja hautajaisiin. :o)
   Muutama kassi on toimitettu tämän jälkeenkin, tuplailoa tästäkin mahdollisuudesta: menevät tarpeeseen, lähiseudulle ja samalla saa omia kaappeja ojennukseen!

   Poista
 6. Nyt ei löydy oikeaa sanaa... arvostan... upeaa lähimmäisitä välittämistä.

  VastaaPoista
 7. Vau, hieno sukkamäärä. Itsekin kudoin keräykseen kahdet sukat, postitin ne suoraan erääseen pohjoisemman Suomen päihdekuntoutujien asumisyksikköön. Ja totta tuo, että monta lämmintä ajatusta tuli kudottua samalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi hyvää päivää!! Olisinhan itsekin voinut toimittaa suoraan johonkin lähiseudun yksikköön!! Ensi kerralla olen fiksumpi!! Kiitos vinkistä! :o)
   Tämä hieno ajatus tuntuu innostaneen monia sukankutojia, ihan mahtavaa!

   Poista
 8. Hieno lämmöllä toteutettu teko ;D

  VastaaPoista
 9. Kiitos Iloinen Kulkuri, Tiinatei, Tuta, Sanna, Katjainkeri, Onnenpähkinäinen, KässäRitu, Susan, Eija & Eija! :o)

  VastaaPoista

Kommentoimalla piristät päivääni, kiitos Sinulle!!