Lukijat

sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Loman loppu

Tapana on ollut järjestää jotain kivaa ohjelmaa loman päättymisen kunniaksi - niin nytkin. Miehen kesäloman päätteeksi lähdin viikonlopuksi Helsinkiin, Mies ja Pupunen mökille! ;o)

Ai miten niin itsekästä?? Se oli Miehen idea!!

Kohta vuosi sitten toivoin synttärilahjaksi "vanhaa ja kruusattua" pöytävalaisinta - sain lahjakortin Fasaaniin (Korkeavuorenkatu 5). Ekalla reissulla löysinkin mieluisan lampetin olohuoneeseen, valitettavasti vain upean vihreät (juuri olkkarin kristallikruunun väriset) varjostimet olivat liian huonokuntoiset säilytettäviksi. En ole (vielä??) löytänyt vastaavia tilalle.

Sittemmin olen poikennut Fasaaniin parin kuukauden välein, aina kun asiaa pääkaupunkiin on ollut. Vaan ei ole ollut tarjolla mieleisiä valaisimia, pöytävalaisimia tuskin ensinkään.

Lähdin siis viimeiselle toiviorerkelle - jos ei lamppua löydy, pistäisin kortin sileäksi johonkin muuhun mieleiseen. Korttihan happanisi alkavalla viikolla... Jos löytyisi jotain isompaa, Mies lupasi käydä peräkärryn kanssa hakemassa myöhemmin, kunhan teen vaan kaupat.

2½ tuntia kiertelin ja kaartelin! Ekat osumat olivat helppoja, olinhan hipelöinyt niitä jo edellisillä käynneilläni:

Ihanan iso kynttilälyhty (korkeus reilu puolisen metriä) ja...

... iso ja PAINAVA metallikori sukkalangoille ompeluhuoneeseen (sitten kun maltan sen sinne siirtää katseilta piiloon, toistaiseksi tönöttää olohuoneen nurkassa näytillä).

Sitten tulikin tenkkapoo! Kauniita jalallisia lasisia hedelmäkulhoja vai korkeita ja sirojalkaisia kannellisia makeiskulhoja uushopeasta? Messinkisiä kynttilänjalkoja vai uusvanhoja valokuvakehyksiä? Hopeisia aterimia vai vanhoja koruja?? Kaikki vanhat Arabian Suvi-ruukut olivat liian pieniä, löytyisikö jotain muuta näyttävää suojaruukuksi passaavaa?

Viimein kolahti! Bongasin samanlaiset hopeiset linnunkynsi-sokeripihdit kuin mummulassakin oli, Muslat. Jos Pupunen olisi vielä kastamatta, hänestä tulisi Martti - niin pihteihin oli kaiverrettu! Mies pääsee kiillotushommiin.

Sulkemisaika alkoi lähetä, ja vielä oli kortinkulmaa törsäämättä! Viimein hoksasin HLS-laatat, niitä olen aiemminkin saanut vanhemmiltani lahjaksi. Sarjaa voisi jatkaa, jos löytyisi puhuttelevia aiheita...

Juu, löytyi - olisiko peräti enne? Takaisiko SYPin Pankkiholvi ehtymättömän rahavirran? "Specially made for Union Bank of Finland", Heljä Liukko-Sundström, 1987.

Jos vaikka tietäisi tuohta jonkinmoiseen kartanoon, omaan "Mansikkapaikkaan" (1995)??


Tai ehkäpä se meinaakin vain sitä ettemme koskaan pääse suureen maailmaan tästä (tuppu)kylästä, joka on kutsunut itseään mansikkapaikaksi 2000-luvun alusta lähtien...?


Niin tai näin, olin niin tyytyväinen löytöihini, että päätin palkita itseni Tony's Delin (Bulevardi 7) antipasti-pöydällä (kuva: ravintolakolmio.fi). Joskus taannoin kävin Siskon kanssa maistelemassa, ja siitä asti on uusinta kutkutellut...

Alkupalaksi otin prosciutto crudo -kinkkua melonin ja mozzarellan kera,
väliruuaksi gremolatalla maustettua kanaa salaattipedillä seuranaan aurinkokuivattu tomaatti -frittata (munakas) ja gremolata-artisokkaa.
Pääruoaksi poimin Napolin salamia cipollino sipuleiden, balsamicomarinoidun paprikan ja  rucola-basilika oliivien kanssa. Yhdistelmä oli viedä kielen, vaikken normaalisti salameita oikein suvaitse.
Läpi aterian söin talon focacciaa oliiviöljyyn ja balsamicoon dipattuna sekä tilkkasen hapokasta Tommasi Le Rosse -valkkaria, josta tuli aterian ainoa miinus - se tarjoiltiin liian lämpimänä.
Jälkiruuaksi vielä juustoa juoksevan hunajan kanssa.

Ja koko lysti siis yhden ruokalajin hinnalla (18,90 €) + viini.  Seuraavalla kerralla otan Miehen mukaan, olihan tämä nautinto hänen lomansa ansiota. :o)

Vatsa pinkeänä, hyvillä mielin hotelliin uinumaan. Seuraavana aamuna kohti reissun varsinaista syytä - isohkon käsilaukun, matkakassin, valtaisan lyhdyn, raskaan metallikorin ja kolhimiselta varottavien keramiikkalaattojen kanssa. 800 metriä, kävellen. Huono idea!

Ajattelin, ettei nyt muutaman härvelin takia kannata uutta reissua autolla tehdä, helpostikos minä roinat mukanani kannan tapaamiseen, kotimatkan kulkevat sitten näpsäkästi bussin ruumassa. Matka Fasaanista hotellille sujuikin hyvin, vaan matkakassilla lisättynä oli katkaista kamelin selän. Muulin? Aasin?? Miksen tilannut taksia??

No,  ärtymyksen laannuttua päivä oli kertakaikkisen upea ja innostava! Koko viikonloppu oli mahtava (ja hikinen...)!

KIITOKSET vanhemmille, Siskolle ja Veljen perheelle mieluisasta synttärilahjasta!
( = lampetti, lyhty, metallikori, sokeriatulat & HLS-laatat)
 
 Onneksi sitä valaisinta ei aiemmin löytynytkään... :o)

8 kommenttia:

  1. Ihana lomanen ja huiput tuliaiset! Kiitos ruokapaikkavinkistä, taidan mennä syyslomalla kokeilemaan. Vesi tippui suupielistä ruokakuvausta lukiessani, nam!

    VastaaPoista
  2. Upea lampetti sekä tuo kruunu eikä huonoja ole nuo uusimmat ostoksesikaan :)

    VastaaPoista
  3. Hienoja ostoksia olet tehnyt.

    VastaaPoista
  4. Ihanan kuuloinen loma ja hyvät valinnat olet ostoksiin tehnyt, kaikkia hienoja!

    VastaaPoista
  5. Ole hyvä:) Fasaanissa saa hyvin ajan kulumaan, vaikkei olisi lahjakorttiakaan kulutettavana. Kaikenlaista mielenkiintoista tavaraa runsain määrin!

    VastaaPoista
  6. Hyvä ottaa välillä pikkuinen irtiotto arjesta! Onpas miehesi huomaavainen!
    Kivoja löytöjä olet tehnyt, varsinkin tuo lankakori!

    VastaaPoista
  7. Minua puhuttelee erityisesti tuo syppi-laatta. Ja lyhty on upea! Jonkin tuollaisen haluaisin mökin kuistille. Kuulostaapa ihanilta nyö Tony's Delin herkut -en ole koskaan käynyt siellä, mutta täytyy pistää harkintaan jahka taas josks pääkaupunkiseudulle tie vie.

    VastaaPoista
  8. Kiitos Tiinatei, Onnenpähkinäinen, Eija, Tilkkureppu, Iloinen Kulkuri, Rva Kivitikka ja Oikku! :o)
    Rauhallinen viikonloppu ylhäisessä yksinäisyydessä oli.... niin, rauhoittava.
    Eka kerta erossa Pupusesta, oli illalla mökillä nukkumaan mennessään todennut: "Äiti on kadonnut!". Onneksi ei sentään karannut! :o)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!
Iloa päivääsi!