Lukijat

perjantai 30. tammikuuta 2015

Usvaa

Voi mikä pöljä olenkaan! Usvaa sukkalangaksi, haloo!!?? Juu, on kyllä sama koostumus kuin Seiskassa, mutta lankahan on käsinpestävää! Niin löyhäkierteistä, että takuulla huopuu konepesussa.

Ajattelin sitten sitä omaa pipaa (samalla mallilla kuin Miehelle ja Pupusellekin) yritellä - minähän kun en ole mikään hikinuppi, että joka käytön jälkeen pitäisi koneessa pyöritellä...

No juu. Kerällä lanka näytti paremmalta kuin neuleena, sävy on ihan liian kylmä meitsille, kuvittelin oranssisemmaksi. Sattui vielä sininen aloitusreuna, väri ei istu vähänkään tähän naamavärkiin. Tein perään toisen, elättelin toivetta oranssin isommasta osuudesta - katin kontit, sitäkän vähään ja vielä enemmän sinistä! Huolisivatkohan Äiti ja Anoppi vai veisinkö alkoholistien yömajaan?

Otin sitten ruskean puikoille, josko siitä saisin itselleni sopivan. Juu, ei - värissähän on ihan ikälopputatsi! Liekö lankakin ollut ohuempaa, vai saiko illan jäätanssin vapaaohjelma puikot pinkeämmiksi - malli on tiukempi ja matalampi kuin värikkäämmät versiot, lankaakin kului vähemmän. Ja se kirjavampi koko olisi sopivamman kokoinen tähän kuulaan...

Värikkäät 47 g, limanuljaskan värinen 43 g.

Pipat tein suositusta (5-6) pienemmällä puikolla (eka "kuvio" 3½, mössäle 4½), mistä johtuen en juurikaan kärsinyt Susanin mainitsemasta ongelmasta, sain kaikki säikeet puikolle vaivattomasti. Muutenkin lanka oli miellyttävää neuloa. Kyllähän minä tätä vielä niihin sukkiinkin kokeilen, ihan vaan itselle, kokeeksi!! Lisätäkseni usvaisia pettymyksiä...?

20 kommenttia:

  1. Onpa ihanan värinen juuri tuo sinireunainen! Taatusti kelpaa jollekin, yömajalaisilla on ainakin Todellinen tarve.
    Mä taas olen salakade sun puikkotaidoistasi!

    VastaaPoista
  2. Nättejä nuo kyllä ovat, varsinkin nuo värikkäämmät ♥

    VastaaPoista
  3. Ruskeasävyinen on mielestäni nätti. Minullakin on tuota Usvaa, mutta en vielä tiedä mitä sillä teen..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah, Äidillä oli kaksi tikkitakkia, toinen vaalea (juurikin tuon reunan sävyinen) ja toinen tumma (täsmälleen sama sävy kuin tummassa raidassa). Täydellinen matchi! Taidankin tehdä loppulangasta Äidille kaulurin, noin 5 vuoden sisään...

      Poista
  4. Minusta nuo on kaikki kauniita.
    Entäs jos seuraava olisi "värikäs limanuljaska" eli raidoittamalla näistä langoista ;)

    VastaaPoista
  5. Voi sinua... Kauniitahan nuo ovat, mutta makuasioistahan ei voi kiistellä. Minä suunnitteelen tekeväni itselle putkikaulahuivin, jostakin Usvan väristä, kunhan saan Marian paidan valmiiksi. Käsikin pitäisi saada kuntoon jollakin konstilla, vihoitellut jo yli 2kk. Tein muuten pikaisen postauksen omasta Usva projektitani, kun näin tämän sinun kirjoituksen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo tummempi väriyhdistelmä on kyllä ihana, mutta ei valitettavasti vaan sovi nahkani sävyyn. Lämpöisempiä sävyjä pitäisi olla, etten näyttäisi kalmolta. Täytyy ensi kerralla tutkia sävyt uudestaan, ties vaikka jotain maatiaisempaakin väriä löytyisi! :o)

      Poista
  6. Komeita pipoja langasta tuli, vaikka et saanutkaan mieleistäsi:)

    VastaaPoista
  7. Pettymysten pettymys. Jos sitten seuraavat pipat olisi sopivammat.

    VastaaPoista
  8. Pyörittelin noita samoja lankoja Prisman poistokoreissa, mutta eivät kuitenkaan lähteneet mukaan, kun huomasin tuon löyhäkierteisyyden. Sitten suunnittelin tekeväni niistä jotain huovutettavaa, mutta sitten huomasin, etteivät ole täyttä villaa, joten en uskaltanut ottaa, jos vaikka eivät huovukaan. Mutta kivaa neulepintaa niistä olet saanut. Jään odottamaan kokemuksiasi sukkina, jos haen ne kuitenkin pois kuljeksimasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Osa sekoitelangoistakin huopuu, teen tästä kokeilun ja raportoin! :o)

      Poista
  9. Vaikka eivät sinulle sopisi, niin hienoja ovat kuitenkin. Jännä tuo kuvio ja värissä ei moitteen sijaa.

    VastaaPoista
  10. Kivoja myssyjä, jokainen on erilainen, kun raitaosuus vaihtuu.

    VastaaPoista
  11. Kauniit pipot! Suurensin kuvaa, mutta en ole varma,kysyisinkin onko neule kaksi (tai sitten kolme) oikein ja nurin ja löyhä palmikko muutaman kerroksen välein? On niin nätti kuvio. Tykkään molemmista alimmaisista väreistä. Hyvät viikonloput!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohjeentynkää: 5 krs 3o-2n, kuudennella kerroksella siirrytään yhden silmukan verran "eteenpäin" eli 4o (eli tässä se siirtymä)-2n ja sitten taas jatketaan 3o-2n. Helppoa kuin heinänteko, ei mitään kierteitä minnekään suntaan. :o)

      Poista
    2. Kiitos Paula ohjeesta! Tämä riittää minulle. Kirjoitan ohjeen heti ylös "Kudinmappiini' ja sieltä löydän seuraavalla kerralla. En uskalla nyt tehdä pipoa, vaikka haluttaisikin, kun kaksi keskeneräistä virkkuuta on joka ilta muistuttamassa tv-tuolini jalkarahilla:-D .

      Poista
    3. Ole hyvä! Tämän pipon voi huoleti aloittaa, valmista tulee yhdeltä istumalta! Jos jollain mainoskatkollakäy jääkaapilla, saa 2 valmista pipoa illassa! :oD

      Poista
  12. Kiitos HelmiNainen, Sude, Eija, Eija, Susan, Tilkkuteppu, Terhi, Tiinatei, Marle, Tuomontuvan Anni ja KässäRitu! :o)

    VastaaPoista
  13. Kauniita ovat kaikki, harmi etteivät olleet sun mieleen. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hepsi!
      Ei harmita enää, kaikille löytyi ottaja! :o)

      Poista

Kiitos kommentista!
Iloa päivääsi!