Lukijat

maanantai 5. tammikuuta 2015

Välipäiväruokaa

Joulu meni mässäillen - piti laittaa hillitysti, vaan meitsillä tuppaa homma kuin homma aina vähän riistäytymään...

Periaatteenani on, että ruokaa ei kompostiin kanneta, kaikki hyödynnetään. Tosin ylijäämäruoka on taloudessamme minimaalinen ongelma, Mies ottaa usein loppuruuan seuraavan päivän evääksi ja koirat hoitavat loput. Tunnen silti suurta salaista tyydytystä kehitellessäni uusia variaatioita edellispäivän jämistä ja joskus aika villeistäkin yhdistelmistä. Ehkä se on nykyinen tapan toteuttaa luovuuttani, kun aikaa omiin harrastuksiin ole isommin liiennyt?

Välipäivinä hyödynnettiin joulun rääppiäisiä. Leipää tuli hamstrattua tolkuttomasti, muutamana iltana tehtiinkin mielikuvituksellisia lämppäreitä - ruokaisa leipä on myös oiva eväs, kylmänäkin.

Hillitön jouluomenaröykkiö, piparit ja pähkinäsekoitukset ovat päätyneet salaatteihin, kastikkeisiin ja jälkiruokiin. Jostain syystä vain konvehdit ja vihreät kuulat ovat kadonneet omia aikojaan...

Lähikaupassa myydään jouluisia ruokia superedullisesti - kukapa niitä enää isommin vuoden vaihtuessa himoitsisi? En minäkään, mutta kun €:lla saa valmista kotimaista porkkanasosetta kilon pussin, ei voi olla tarttumatta tilaisuuteen!


Syntisen suloinen, sakean sorttinen
PORKKANASOSEKEITTO

1 kg porkkanasosetta
vajaa litra vettä
2 kanaliemikuutiota
4 sipulia
1 yksikyntinen valkosipuli
purkinloppu smetanaa (joululta jäänyt)
1 Black Castello (joululta jäänyt)
- Näytä sipuleille sauvasekoitinta ennen juuston lisäystä.
- Jos turhan tanakkaa, lorauta tilkka ruokakermaa sekaan (tässä vaiheessa on enää turha miettiä rasva-arvoja...)

pinnalle:
köntsä voita + loraus neitsytoliiviöljyä
kuutioitua kuivahtanutta Reissumiestä (joululta jäänyt)
pussinloppu suolapähkinöitä (joululta jäänyt)
- Paahda pannulla kuivahkoiksi.

Tuonne kun viskaisi reippaasti valkosipulia joukkoon, ei tarvitsisi edes sitä soppaa...

9 kommenttia:

  1. Jouluna tuli tosiaan mässäiltyä, joten ihana että on palattu takaisin arkeen. Keitot maistuisi, mutta kun mies ei tykkää.

    Suklaatakin naposteltiin, mutta vähemmän kuin aikaisemmin. Mitähän välipäiväruokaa keksisi kolmesta avaamattomasta konvehtirasiasta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmmm, suklaakonvehtikiisseli? Suklaakonvehtikahvi (porojen päälle lisättynä)? Broileria suklaakonvehtikastikkeessa...? ;o)
      Meillä lahjapaketeista paljastui suklaata * onneksi * aiempia vuosia vähemmän! Normaalisti viimeiset paketit ovat päätyneet työpaikan kahvipöytään. :o)

      Poista
  2. Porkkanasosekeitto on hyvää ja leipäkuutiot parantavat makua!

    VastaaPoista
  3. Vesi tuossa nousee kielelle... :)

    VastaaPoista
  4. Ihanan houkutteleva kuva! Eikä reseptikään vaikuta hassummalta, jos kerran soseen saa valmiina :)

    Meillä harvemmin pääsee jouluähky yllättämään, kun on niin kesseli emäntä talossa :D. Ei vaan. Salaatteja tein paljon ja niitten kyytipoikana syötiin jokunen kilo kinkkua, joka tänä vuonna oli poikkeuksellisen onnistunut.

    Sosekeitot on kyllä hyviä. Josko sitä vaikka huomenna vapaapäivän kunniaksi venyisi yrittämään.
    Että kiitti vinkistä :)

    VastaaPoista
  5. Hyvältä näyttää ja varmaan maistuu myös. Terveisin sosekeittojen vankkumaton ystävä! (pitääpä kurkata oman lähikaupan tarjonta soseiden osalta myös, kiitos vinkistä!)

    VastaaPoista
  6. Ihana porkkansoppa ja crutongit päälle Nam!

    VastaaPoista
  7. Nam! Herkullisen tuntuista porkkanasosekeittoa. Keitot on hyviä pakkaspäivän ruokia ja mitkä lisukkee olet keksinyt. Meillä olisi ollut vain ruisleipää keittokinkulla tai juustolla. Hyvät loppiaiset!

    VastaaPoista
  8. Kiitos Eija, Onnenpähkinäinen, Hannele, Annukka, Mainanummu, Tilkkureppu ja KässäRitu! :o)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!
Iloa päivääsi!