Lukijat

torstai 1. lokakuuta 2015

Lomakässyn uusintaversio

Kesäloman eka pätkä huristeltiin eteläisessä Ruotsissa, silloin työn alla oli Dropsin ohjeella tehty villaröijy. Loimi on ollut todella mieluinen, se niskassa olen liipottanut paikassa jos toisessakin, vähän virallisemmissa kuin virattomissakin yhteyksissä.

Työtä tehdessäni jo ihmettelin, miksi kummassa yläosa on tehty ainaoikeana - takkihan venyisi muodottomaksi tuossa tuokiossa. Ja niinhän siinä sitten kävikin. Alun perin puolireiteen ulottunut helma roikkuu nykyisin polvissa, kohtuullisen korkea vyötärö on pudonnut leveimmän makkaran kohdalle. Ei järin tyylikästä - käyttöä se ei silti juurikaan ole vähentänyt...

Kesäloman toisella pätkällä päätin tehdä jakusta uusintapainoksen, nyt vähemmän venymättömän sovelluksen. Langaksi valitsin kotoisasti Nalle Kukkaketoa ja Nalle AloeVeraa. Hyvin työ eteni pohjoisessa körötellessä - yksinkertaista työtä tikutellessa silmät saivat syödä ohi lipuvia ruskan kirjomia maisemia.

Helmasta tein ohjetta pidemmän (ts. poikittain neulotusta kaitaleesta leveämmän eli suurempi silmukkamäärä), mutta kuitenkin ekaa versiota lyhyemmän. Johtui ihan valitusta langasta, Nalle on tönkömpää kuin aiemmin käyttämäni Drops Fabel. Nytkin helma on aika raskas (langanmenekki 250 g). Yläosa tällä kertaa sileää, neuloin kainaloihin asti yhtenäisenä kappaleena.

Tykkään, tykkään, tykkään!!

Neulottu 3½ pyöröillä, viimeistelyt 3½ virkkuukoukulla (reunukset kautta vällyn). Langanmenekki 563 g, puunapit vanhaa varastoa eli Karnaluksin peruja.

Tykkään, tykkään, tykkään, enemmän tykkään!

13 kommenttia:

 1. Tykkään, tykkään, tykkään minäkin!

  VastaaPoista
 2. Kaunis on se, kyllä minäkin tuosta tykkäisin vaatevarastossani :)

  VastaaPoista
 3. Niin tykkään minäkin. Tykkäsin edellisestäkin. On sulla siisti käsiala.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auts, unohdin mainita, että palttoo on vielä pingoittamatta, kun oli kiire kuvaamaan ja tekemään syyskuun lankalaihiksen yhteenvetoa...

   Poista
 4. Tykkään myös ja edellisestäkin! Molemmissa on kivat napit:)

  VastaaPoista
 5. Kiitos Helmi Nainen, Marjut, Anne, Päivi, KässäRitu, Tilkkureppu ja Onnenpähkinäinen! :o)

  VastaaPoista
 6. Kiva malli tykkään :) Fabel on kiva päällä, ohut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taina!
   Fabel oli todella miellyttävä tuttavuus, innostaa tekemään isompiakin neuleita (aikaisintaan lankalaihiksen jälkeen...)! ;o)

   Poista

Kommentoimalla piristät päivääni, kiitos Sinulle!!