Sivut

Lukijat

sunnuntai 4. lokakuuta 2015

ON - OFF

Päivän saalis.
Blogi vaipui kesäntienooksi jonkinlaiseen horrokseen, niin vähän ehdin postailla. Monta kivaa kesäistä retkeä ja puuhaa on jäänyt dokumentoimatta, joihinkin ehkä vielä palaan...

Osasyy on toki siinäkin, että olen saanut tyydyttää kirjallisia tarpeitani muilla tavoin: kesätöissä paikallislehdessä ihan päivittäin kesä-elokuussa ja pestin jälkeen työhakemuksia täytellen.

Työnhaussakin toteutan Intsun havainnoimaa ON-OFF -metodia:
"Mä olen huomannut, että sä shoppaat tai ompelet tai neulot, niin sä teet aina niin paljon kerralla :)"

Olen istunut päivittäin tuntikausia koneella tarjontaa kartoittaen, tehnyt hakuvahteja, kirjoittanut lukuisia hakemuksia ja täyttänyt vielä useampia sähköisiä hakulomakkeita. Muutamaan haastatteluun olen päässytkin, mutta ikäväkseni en sen pidemmälle.

Sähköpostini täyttyy nykyisin paitsi hakuvahti-ilmoituksista myös "Kiitos mielenkiinnostasi, valintamme ei kuitenkaan tällä kertaa kohdistunut Sinuun..." -viesteistä. Useimmista firmoista ei tule sitäkään vähää, hakemukset katoavat johonkin pohjattomaan mustaan nieluun.

Kismittää, että jotkut ammattimaiset rekrytointifirmat eivät panosta ohjelmiinsa, että hakija saisi käyttäjätunnuksen ja salasanan. On todella turhauttavaa täyttää samoja pohjatietoja järjestelmään, johon on jo kerran (ja useammankin) syöttänyt kaikki tiedot osaamisestaan, opinnoistaan ja työpaikoistaan. Ehkä tällä karsitaan "turhia hakijoita"? Hyvin täytetyn hakemuksen tekemiseen kun menee tunteja! Vielä kun räätälöi mukaan erillisen hakukirjeen, aikaa saattaa hyvinkin vierähtää 3-5 tuntia per kiinnostava avoin työpaikka. Ja aina ei saa palkakseen edes sitä "Ei kiitos"-viestiä...

Olen aina ollut sitä mieltä, että "tekevä töitä löytää". Uskon edelleen, mutta työtä se löytäminenkin teettää!!

Ei voi olla niin, etteikö tällä työhistorialla töitä löytyisi! Kaupallinen ja tietotekninen koulutus, johtamisen erikoisammattitutkinto ja viimeisimpänä henkilöstöasiantuntijavalmennus Tampereen Yliopiston Johtamiskorkeakoulussa. 15 vuotta esimieskokemusta, 6 vuotta projektipäällikkönä ict-alalla, henkilöstöhallintoa, asiantuntijatehtäviä, kehitysprojekteja, tulosvastuullinen osastopäällikkö vähittäiskaupan alalla. Ymmärrän numeroiden päälle ja vähän osaan kirjoittaakin. Olen myös siivonnut ja jakanut aamun lehtiä yösydännä - ja tykkäsin niistäkin hommista.

Olin jokunen viikko sitten ryhmähaastattelussa, hakuaika oli yhä käynnissä. Haastattelija kertoi, että aiemmin vastaaviin henkilöstöhallinnon tehtäviin hakevista pari oli ammattilaisia, nyt siihen mennessä tulleista reilusta sadasta hakemuksesta puolella oli vahva alan kokemus ja/tai koulutus.

Ehkä meitä työnhakijoita vain on liikaa, ihan hurjan paljon liikaa?? Hyväkin kokemus ja koulutus hukkuu sähköiseen massaan, ikärasismillakin lienee sijansa?

Limelight-syyshortensia.
Jos joku tietää vinkata passeleista piilotyöpaikoista akselilla Tampere - Hämeenlinna, otan mieluusti KAIKKI tärpit vastaan [paula.satunnainen(at)gmail.com].
Jos työpaikka vinkin kautta löytyy, palkitsen lähteeni ruhtinaallisesti villasukin! Vinkkipalkkioksi lupaan joka kuukaudelle omat sukat. Ja pannaan vielä pipa extrana, tai vaikka kaksi! Lapasia en lupaa, kokemuksen kautta viisastuneena... ;o)

Työt olen valmis aloittamaan vaikka heti huomenna. Pupusella on hyvä ja mieluinen päiväkotipaikka - mieluummin täyttäisin päiväni OIKEALLA työllä kuin hakemuksen toisensa perään täyttäen...

Vaikka oma blogi on ollut hyllyllä, muiden blogeja olen toki käynyt lueskelemassa. Kommentointi on kuitenkin jäänyt, koska nykyisin olen tosi satunnaisesti satunNainen. Aktiivisen työnhaun vuoksi olen jatkuvasti kirjautuneena koneelle "väärällä käyttäjätunnuksella". Toivottavasti asiaan saadaan pian muutos...

PS. Tätä "työnhakuilmoitusta" saa jakaa Facebookissa, Google+:ssa ja missä vaan...

15 kommenttia:

 1. Ihana saalis; mistä tuommoinen ihana siivilä on?
  Jaa-a, itsekin olen väsännyt hakuvahteja ja avoimia työhakemuksia muutamiin paikkoihin. Minulla on kyllä työ, mutta haluaisin jotain muuta (ehkä), ja tosiaan, ikä alkaa olla jo ei varmaan ihanneiässä työnantajan kannalta (?), mutta ajattelen, että kait se kuitenkin jossain voi kolahtaa se kokemuskin? Sinulla on kyllä hieno ja rika työkokemus ja koulutus. Eiköhän jotain ilmaannu, näin uskon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lävikkö on Villeroy & Bochin Petite Fleur -sarjaa - ei kuitenkaan posliinia vaan metallia. :o)

   Poista
 2. Hieno luumusaalis, voi kun meidänkin luumupuuhun joskus tulisi noinkin paljon hyvä saalis:)

  Uskon positiivisesti, että tuolla työkokemuksella töitä löydät!

  VastaaPoista
 3. Työttömiä työnhakijoita on nykyään paljon, myös sellaisia joilla tosi pitkä ja monipuolinen työkokemus. Kuntapuolella on otettu käyttöön joku kuntarekry. Sinne ymmärtääkseni tehdään hakemus vain kerran ja samalla klikataan millaisista työtehtävistä olisi kiinnostunut. Ja joillakin työnantajilla on nettisivuilla linkki, jossa voi jättää avoimen hakemuksen. Tsemppiä työnhakuun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuntarekryyn olen jättänyt hakemuksen, samoin paikallisempaan Seuturekryyn - molemmissa myös paikkavahdit.
   Myös useita avoimia hakemuksia olen tehnyt kiinnostaviin yrityksiin. Avoimissa hakemuksissa on kuitenkin sellainen vika, että työnantajat eivät juurikaan hyödynnä niitä, kohdennetulla haulla saadaan paremmin kiinni "oikeasti kiinnostunet" (tämän tiedän omastakin kokemuksesta: rekrytoidessani kun otin yhteyttä avoimen hakemuksen tehneisiin, ne harvoin johtivat jatkotoimenpiteisiin, useimmat eivät kuitenkaan olleet halukkaita vaihtamaan töitä "oikeasti").

   Poista
 4. Moi! Sinulla mahtava koulutus ja työkokemus. Luin juttujasi paikallislehdestä, kuin isoimman jakelun omistavasta lehdestä ja tykkäsin kovasti. Ihan oikeasti. Toivon sydämestäni, että yllättäin löytyy työpaikka. Se on aivan totta, että hakijoita on paljon. Ikärasismia, ei voi olla totta kohdallasi. Monellakaan ei ole vastaavaa työkokemusta. Toisaalta työnantajat saattavat etsiä sopivasti pitkäaikaistyöttömiä, niitä joista saavat 6kk:n palkkatuen.
  Jaksaa, jaksaa tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On totta, että työnantajat käyttävät häikäilemättömästi hyväkseen työvoimapoliittisia tukitoimia, erityisesti työllisyyskoulutusten työharjoitteluun hakeutuvia. Toisaalta työntekijän kannalta harjoittelupaikka on aina erinomaisen hyvä ja motivoiva asia, mutta jatkosopimuksia syntyy äärimmäisen harvoin. Mieluummin otetaan taas uusi harjoittelija, jolle ei tarvitse maksaa palkkaa... Vääristää niin työ- kuin kilpailutilannettakin.

   Poista
 5. Pidetään peukkuja että tärppää. Työn haku käy jo työstä!

  VastaaPoista
 6. Tuttu juttu nuo valitettavasti ei osunut sinuun. Mua harmittaa erityisesti se kun läheskään kaikista ei tule mitään vastausta. Ei soi tietää onko hakemus edes ikinä mennyt perille, sähköposteistakaan kun ei ikinä tiedä. Tsemppiä sinulle hakuun!

  VastaaPoista
 7. Rankkaa duunia tuo hakeminenkin, pitelen peukkua että pian alkaa tärpätä!

  VastaaPoista
 8. Ompas paljon luumuja!
  Toivotaan, että pian tärppäisi työnhaussa...:)

  VastaaPoista
 9. Tsemppiä työnhakuun. Se on kovaa puuhaa tänä päivänä. Valitettavasti.
  Luumusato näytti tosi herkulliselta. Nam. Tänä vuonna jäi kyllä saamatta satoa.

  VastaaPoista
 10. Lämmin kiitos kannustuksesta KahviKaneli, Tilkkureppu, Eija, KässäRitu, Saija, KatjaS, Päivi, Irmastiina ja Suvituulia!! :o)

  VastaaPoista
 11. Toivotaan että työpaikka avautuu sulle piakkoin! Tsemppiä! ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos KataMaria! :o)
   Toivottavasti voin pian postata positiivisista käänteistä! :o)

   Poista

Kommentoimalla piristät päivääni, kiitos Sinulle!!