Lukijat

sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Ihan vähän vaan!!

Ihan TOSI-TOSI vähän! Ihan pienesti poikkesin kirjakaupassa, siellä missä edelliskerrallakin repsahdin. Mutta nyt ihan pikkiriikkisen pistäydyin, enkä mennyt lähellekään sisustuskirjoja!

Sen sijaan päädyin matkaopashyllylle. Mitään kesämatkoja ei ole nyt suunnitteilla, lomat eivät osu Miehen kanssa ihan kohdakkain. Mutta en vaan voinut vastustaa, hinta oli NIIIIIIN kohdallaan. Tai vähän alle. Tai oikeastaan vähän enemmänkin, siis alle.

Kaupunkiopas-sarja on ihan mahti-super-hyper-loistavan-mainion-mahtavan käytännöllinen!! Siis IHAN huippu! Tosi hyvät kaupunginosakartat, kohteissa mainittu aukioloajat ja puhelinnumerot sekä bussien, metrojen, ratikoiden ja/tai junien numerot, joilla niille pääsee. Paikallisia ruoka- ja juomavinkkejä. Kartat metro- ja junaverkosta. Tosi kivat piirroskuvat suositeltavista kävelyreiteistä. Siis ihan mielettömän kätsyjä kirjoja!

Barcelonassa ja Wienissä olen tosin jo käynyt, mutta menisin ihan koska tahansa uudestaan. Sitäpaitsi Mies ei ole ollut kummassakaan. Barcelonassa olin 2 viikkoa ystävättäreni luona kyläilemässä, Wienissä Siskon kanssa. Wienin reissulla vietimme muutaman päivän Bratislavassa, joka oli ihan mieletöntä ajan haaskuuta - Wienissä olisi ollut niin paljon nähtävää, Bratislavassa ei mitään (mutta sentään hyvä pedikyristi).

Amsterdam on käymättä (Sisko on kyllä visiteerannut sielläkin), ylipäätään koko Euroopan luoteisnurkka on pelkkä musta läikkä kartalla. Suunnitelmissa on kyllä tehdä joskus BeNeLux-kierros - ja tehdäänkin. En kai voi vastustaa, kun kirjaankin on pantu meikäläiseen vetoavia (lue: lastenkirjanomaisia) haitarisivuja!!?? (Haitarissa Amsterdamin kauneimmat kanavat kiertävä kävelyreitti ja selitykset matkanvarren talojen parhaista paloista + sivunumerot, missä kunkin lähempi esittely.)

Niin, arvatkaa, mitä nämä maksoivat!? 7,50 kipale. Ei paha.

Eikä ole kallista lukeminen muutenkaan! Hotakaista 2 eurolla ja samaan rahaan taas yksi uusi SAPO. Veikko Ennala on tuliainen Miehelle, hänellä on niin OUTO maku (vaikka vaimon valinnassa olikin kyllä aika pistämätön!).

10 kommenttia:

 1. On ainakin luettavaa vähäksi aikaa:) Matkaopaskirjat on kyllä hyvä juttu, saa kohteista enempi irti, niin ja jos vielä muista ne ottaa matkalle mukaan, toisin, kuin minä...

  VastaaPoista
 2. Minä eilen kirpparilti ostelin eurolla kirjoja....näin kesäisin niitä "kuluu"...:)

  VastaaPoista
 3. Näistähän saa jo mukavan pikkureissun kotona tehtynä. Nyt ei niin kiva olisi matkustaakkaan tuonne tulvien sekaan.

  VastaaPoista
 4. Matkaopas kirjat on mahtavia, voi ikäänkuin matkustaa vaikka istuu kotona. Ja saahan niistä sitä intoa, tuonne haluan päästä. Ainakin minulle käy niin.

  VastaaPoista
 5. Hyviä on nuo kaupunkiopas kirjat, mullakin on niitä! Hyvää lukemista, vaikka sitten vain nojatuolimatkailuun. Halvalla sait kaikki kirjat, ei ollut hinnalla pilattuja.

  VastaaPoista
 6. Voi kun pääsisikin lukemisen alkuun... tuntuu, ettei pysty pääsemään siihen fiilkiseen. Onneksi on kesää jäljellä. Sinulla on kivoja kirjoja!

  VastaaPoista
 7. Uuh, Amsterdam on lempikaupunkini! <3 Lähtisin sinne vaikka heti! Ja aina! :)

  VastaaPoista
 8. Matkakirjoihin kannattaa aina tutustua...ja kun vielä sai niin halvalla:)Päätin, että yhtään kirjaa en enää osta vaan käyn kirjastossa. Oma hylly on aivan täynnä kirjoista, jotka on pakko säilyttää...kirjoitti hän joka viime viikolla tuli kotiin viiden pokkarin ja yhden kovakantisen kanssa;)

  VastaaPoista
 9. Kiitos Taina, Irmastiina, Eija, Mummeli, Tilkkureppu. Auli, Sonja ja Anne! :o)
  Lukeminen kannattaa aina (sanoo Jörn)! :o)

  VastaaPoista

Kommentoimalla piristät päivääni, kiitos Sinulle!!