Lukijat

torstai 10. lokakuuta 2013

V&B-kaappi

Uunituore eteisen kaappi, sinnikkäästi "hopeakaapiksi" kutsuttu, pöllähti meille alunperin jo edelliseen rivarikämppäämme hankitun ruokailukaluston mukana. Ajan myötä ruokapöydän pinta alkoi kesiä (antiikkiliikkeen "restauroinnissa" öljyttyyn pintaan vedetty lakka päälle), mikä aiheutti meitsille jonkinmoisen hermolepatuksen - pöytä tuoleineen myytiin huuto.netissä ensimmäiselle kiinnostuneelle. Mutta kaappi jäi, sitä ei ollut pilattu!!!

Tässä talossa kaappi kantoi vuosikaudet "nallekaapin" nimeä - siellä kun asuivat tekemäni antiikkinallet. Ihan viiime ajat kaappi oli Miehen kammarissa - mappeja ja muuta tylsää täynnä.

Vaan ei ole enää!! Nyt kaapilla on uusi paikka, uusi asema ja uusi nimi: "V&B-kaappi". Ilman tuota soppakulhoa voitaisiin puhua ihan vaan "Botanica-kaapista" - siirsin sinne keittiön Villeroy & Boch Botanica-purkit ja myllerrryksen alla olevan peräkamarin jugend-kaapin syrjältä Botanica- makeisrasiat.

Ihan just sopivaa rekvisiittaa eteiseen, vai?

Siinä vaiheessa, kun aloin keräillä purkkeja, ne olivat jo poistuneet tuotannosta. Kaikki ovat löytyneet huuto.netin kautta - enää aikoihin en ole tsekannut, vieläkö niitä olisi tarjolla (keittiön hyllynpätkä täynnä), mutta ehkä nyt taas löytyisi tilaa muutamalle uuden sijoituspaikan myötä...

Muutama syrjähyppykin vuosien varrella: lautasia, makeisrasioita, pari kelloa (kyökin seinälllä), mukeja... Mukit ovat ihan ykkössuosikit: ne otetaan aina ensimmäisinä aamukahville, jos vaan roikkuvat puhtaina koukuissaan.

Tällaista tänään - muutaman viikon päästä kaapissa voikin olla ihan jotain muuta...

6 kommenttia:

 1. Hyvä juttu kun kaappi jäi kotiin. Kaunis on kattoa.On sulla tuota siivousvimmaa riittänyt. Kadettaa!!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Irmastiina, Eisku ja Pirjo-Riitta! :o)

  VastaaPoista
 3. Nuo Villeroy & Boch Botanica-purkit on täysin uusi tuttavuus minulle, mutta ihastuin niin, että taidan itsekin aloittaa niiden metsätyksen...

  VastaaPoista
 4. Kitos Nella! :o)
  En tiedä, minne tuo Botanica ajoittuu, mutta en ole minäkään sitä "oikeassa myynnissä" koskaan nähnyt.
  ebaysta löytyy paljon valikoimaa, itse olen tyytynyt vain kotimaisiin lähteisiin. :o)
  Kaunis sarja se on - ja osia on ihan valtavasti.

  VastaaPoista

Kommentoimalla piristät päivääni, kiitos Sinulle!!