Lukijat

lauantai 15. maaliskuuta 2014

Kranssi

Viikko sitten kävi kauan odotettuja vieraita, tuliaisiksi saimme ihanan keväisen kranssin! Aikalailla tykkään tällaisesta al naturel -tyylistä!

Tein paria piirakkaa (hirvenliha-grillikasvispiirakkaa ja kuvan roquefort-päärynäpiirakkaa) jo aiemmin maistuvaksi todetun savujuustosalaatin lisäksi. Pitkäripaisessa tajusin kaikkien tarjoomusten olevan aika juustoisia ja kysyin juomasuositusta.

 
En ole mikään viinintuntija, mutta tämä Montalto Nero d'Avola Appassimento 2012 sopi hienosti voimakkaiden juustojen seuraan - kuten  kukkarollekin (9,98 €).  
Erittäin täyteläinen, keskitanniininen, makea, herukkahilloinen, kypsän mustikkainen, hennon yrttinen, kevyen mausteinen, lämmin.
Luulen, että roquefort-piirakka jää pysyvästi tarjoiltavien listalle ja nimenomaan kyseisen punkeron kanssa!! Ehkä jonkun muunkin listalle - rouva pyysi reseptin mukaan ja näytti kirjoittavan viininkin puhelimen muistiin... ;o)

14 kommenttia:

  1. voi nami miten hyvältä vaikuttaa nuo teidän eväänny..tuohon hirvipiirakkaan ohjetta kaipailisin..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytteet tulevat yleensä ainakin osittain omasta päästä (eh-heh), hirvipiirakoiden pohjana käytän aina Pirkan rukiista piirakkapohjaa pakastealtaasta.
      Tällä kertaa täytteessä oli: hirvenjauhelihaa, riistafondia, reippaasti pippurirouhetta, 3 yksikyntistä valkosipulia ja pussillinen Pirkka grillikasviksia (jotka grillasin ensin uunissa grillivastusten alla). Munamaidossa kermaviiliä, 1 dl maitoa, 3 munaa ja reilusti mozzarella-emmental -raastetta. Jos muut tarjottavat eivät olisi olleet niin juustoisia, olisin koittanut tähän vuohenjuustoa...

      Poista
  2. Eka kommentointiyritykseni katosi virtuaaliavaruuteen, joku ylempi taho yrittää selvästi rajoittaa kalorimääriäni. Suolaisten piirakoiden ystävä kuolaa täällä tuon roquefort-piirakan ohjeen perään... Nyt on pakko poistua tältä sivulta kun yöpaidan rinnukset on jo ihan märkänä, tai joudun etsimään kuolalapun. PS: Tuo viini sopii myös lampaalle, testattu on. Niin, ja kranssikin on kaunis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ah, täytyypä kokeilla myös lampaan pariksi, ehkäpä pääsiäisenä??
      Piirakan tein suolaisen piirakan valmispiirakkapohjalle (pakastealtaasta, olisikohan ollut Myllyn paras?), täytteeksi 300 g roquefort-juustoa, 3 kypsää päärynää ja munamaitoon 2 dl kermaa + 1 dl maitoa + 3 munaa.
      Pohjaa esikypsytin kullanruskeaksi ennen täytteiden lisäämistä.

      Poista
  3. Kaunis kranssi, kivan keväinen!
    Ja mitä herkkuja :-D

    VastaaPoista
  4. Onpa kaunis kranssi. Pajunkissat tuo siihen jotain sellaista söpöä, ja samalla se on kuitenkin "rouhea", tykkään kovin! Ja ah, mitkä herkut, *kuolaa* mäkin tahdon!!!

    VastaaPoista
  5. Hieno kranssi, yksinkertainen ja maanläheinen!
    Piirakka tuo aivan veden kielelle, näyttää niin hyvältä!

    VastaaPoista
  6. Ihana kranssi...olisi ihan toteuttamiskelpoinen idea...mistäs sais aikaa muutaman tunnin ylimääräistä :)

    VastaaPoista
  7. Kiitos Mehtäemäntä, Tiinatei, Amalia, Rva Kivitikka, helmi Nainen, Seikku, Irmastiina, Tilkkureppu ja Onneli Winter! :o)

    VastaaPoista
  8. Saitpa hienon kranssin. Minäkin tahdon antaa eräälle ystävälle samaa tyyliä olevan. Tuo on uusi malli minulle. Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä Anne-Riitta - ja kiitos itsellesi kommentoinnista! :o)

      Poista

Kiitos kommentista!
Iloa päivääsi!