Lukijat

tiistai 4. maaliskuuta 2014

Laskiaisrokka

Vaikka laskiainen melkein tulikin juhlittua ennakkoon, en sentään ehtinyt laittaa herneitä likoon liki kuukautta etukäyeen... :o)

Perinten laskiaistiistain hernerokka on ohittamaton tapaus!

Liotettuja herneitä keitellään hiljaksiin vähintään 3 tuntia, mukaan savuluut ja minimissään toiset 3 tuntia hymisevää hauduttelua (tänään rokattiin 8 tuntia). Tekee koirat sekopäisiksi tuoksullaan.

Jälkkäriksi lettusia, totta maar! Hillohyllystä käsiin osunut mansikkainen Bonne oli aika tujakkaa tavaraa (lisä- ja säilöntäaineeton, makeuttamaton, aidoista mansikoista), ehdoton löytö!

Paremman puutteessa
LOTISEVAA LASKIAISTA!

12 kommenttia:

  1. Meillä jäi rokkaamatta tänään ja letutkin paistamatta, pullia sentään pyöräytin.

    Esikko (pienten lasten äitinä) käyttää noita Bonne-tuotteita muunmuassa puuron kaverina ja luonnonjukurtin maustajana näin kun heillä omat marjat on jo syöty.

    VastaaPoista
  2. Hauska kanalautanen! Täällä ei rokattu eikä lättyilty, mutta pulliteltiin kyllä!!

    VastaaPoista
  3. Täällä rokattiin sunnuntaina pullien kera ja tänään,ei lättyjä, töissä laskiaispulla, pitääpä kokeilla tuota Bonnea.

    VastaaPoista
  4. Itse tehty hernerokka on kyllä hyvää. Mie, joka en koskaan kokkaa, keitin sitä myös tässä taannoin. Ihan vaan siks kun se on niin tajuttoman hyvää :)

    VastaaPoista
  5. Meillä aloitettiin paastonajaksi punaisen lihan tauko itse asiassa jo vähän ennenkin paastonaikaa, joten minun hernekeitossani oli kalkkunan jauhelihaa, keitin keiton jo sunnuntaina, lämmitettiin sitä taas tänään. Ja koska en itse pysty syömään minkäänlaisia viljoja (en edes gluteenittomia), niin meidän lättymme olivatkin banaanilättyjä (= banaania + kananmunaa, ei mitään muuta). Meillä kyllä syödään melkein joka viikko hernekeittoa, hamstrasinkin nyt lihatonta hernekeittoa kaappiin muutaman purkin, kun en yleensä jaksa alkaa keittämään herneistä alkaen. Purkkihernekeitto onkin ainoa eines, jota meidän perheessä syödään. ;) Mutta parempaahan se itse keitetty on!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hernekeitto on mainiota perusruokaa, maukasta, täyttävää, edulllista. Ja makuvariaatioita on loputtomiin lisukkeiden mukaan! Itse tykkään juustokuutioista rikkana rokassa! ;o)

      Poista
  6. Ei rokattu, ei. Ei muutamaan päivään o tarvinut syödä oikein muutenkaan.
    Jäin tässä miettimään, että kuinkahan mun hellalla moinen rokkaaminen onnistuis...uuni ainakin menee kolmen tunnin kuluttua pois päältä. Taitaa mennä levytkin. On nää uudet niin hieoja - ei voi tehdä vanhoja herkkuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi-voi, miten taantumuksellisia nykykoneita! Sehän on sitten ihan nuotioon verrattavissa, jos jo kolmen tunnin päästä hiipuu! ;o)

      Poista
  7. Nam ! Eiköhän vaan maistunut Pupusellekin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ih-hii, ei muuten maistunut! Ja oli muuten ihan ensimmäinen tarjottu ruokalaji, joka sai värisemään inhosta. Söi kuitenkin, mutta naamasta näki, että tiukkaa teki. Eikä oikein maistuneet sopan päälle lettusetkaan!
      Sen sijaan MÄMMI on oikeaa erikoisherkkua!! :o)

      Poista
  8. Kiitos KatjaInkeri, Helmi Nainen, Tilkkureppu, Helena & Blackie, MariJ, pepi ja Eskapistiäinen! :o) Nam-nam!

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!
Iloa päivääsi!