Lukijat

tiistai 28. heinäkuuta 2020

Heinäkuun villasukat

Muutamat sukat heinäkuullekin.
Langanmenekki yhteensä 378 g.
Eipä näistä sen kummempaa.

Paitsi että satagrammainen kerä loppui harmillisesti
32 silmukkaa liian aikaisin...
Onneksi lankaa oli enemmän kuin se yksi kerä!

Novitalta nokkela veto "pakottaa" ostamaan aina vähintään 2 kerää,
jos meinaa tehdä yksiväristä sukkaparia...

Viittaan siis aiempaan postaukseen
Kotona tsekkasin Novitan sivuilta, jatkossa Seiskaa paalataan vain 100 g kerille. - - - Satagrammaisissa kerissä tuppaa olemaan sellainen kiusallinen vika, että niissä on just muutama metri liian vähän lankaa, aina loppuvat Eerot, Juhanit ja Simeonit hintsusti kesken!!!

Seuraavaksi teen kyllä jo jotain ihan muuta,
monenkirjavaa...

14 kommenttia:

  1. Ihania sukkia♥ Mukavaa alkanutta viikkoa♥

    VastaaPoista
  2. Meinaisin kirjoittaa, että kohta noita tarvitaan....istun tässä pöydän ääressä kirjoittamassa villasukat jalassa...siis mitä "kohta".....itsehän hipsuttelen sisällä, villasukat jalassa, kesät talvet..:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hannele!
      Sama juttu, villasukat jalassa kesät, talvet - talvella useammatkin päällekäin! Kauhean tyylikkäältä ei kyllä näytä, kun tungen villasukat varvastossuihinkin...

      Poista
  3. Komppaan edellistä kommentoijaa. Itsellänikin on villasukat ympäri vuoden kotona jaloissa. Ihmettelen vaan miten joku pystyy kutomaan kesällä?! Mulla homma menee niin nihkeäksi, että virkkaaminen luonnistuu vaivattomammin. No joo, ulkona ehkä voisi paitsi nyt, kun sataa.
    Tylsää tuo kerän pienentäminen. Muuttuuko kerän hinta?
    Mukavaa viikkoa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Stansta!
      Hyvin onnistuu sukkailu kesälläkin, taitaa olla kädet yhtä kyölmää sorttia kuin jalatkin...
      IsoGnu tuossa alla mainitsi kilohinnan nousseen ja "paketin pienentäminen" (vrt. makeiset) on hyvä konsti saada hintaa hilattua ylöspäin...

      Poista
  4. Sukkia aina tarvitaan. Mua harmittaa nuo 7 V 100 gramman kerät. Kirjoitin jo Novitalle,että huono juttu neulojalle. 100g ei riitä miesten sukkiin ja usein ei naisten silloinkaan,jos vähänkin vartta. On.kallistunutkin,.Prismassa oli 3,40 200g kerä eli sitten olisi 150 g 5,10.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos IsoGnu!
      Hienoa, että olet antanut palautetta!! Pitäisiköhän minunkin...?
      Juu, tätä epäilinkin, isomman kerän hinta olisi pitänyt hilata yli vitosen!Toinen mitä aiemmin ihmettelin: uudet 200 grammaiset jättikerät olivat kilohinnaltaan kalliimpia kuin "vanhat" 150 grammaiset.

      Poista
    2. SIIS piti olla 3,40 € 100 g eikä 200 g.

      Poista
  5. Oletpa ahkeroinut sukkia! Harmillista, jos langan riittävyys jää noin pienestä kiinni :( Muutenkin tykkään ohjeista, joissa langanmenekki mainitaan aika tarkasti (eikä esim. 50g:n tarkkuudella, kuten usein Novitan ohjeissa). Mukavaa heinäkuun loppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hensku!
      Kyllä kismittää, kun jää kärki vajaaksi! Raidallisessa sukassa se ei niin haittaisi, mutta yksivärisessä on tuurista kiinni, sattuisiko vastaavaa väriä löytyä (joskus löytyy Novita Raita-langoista yllättävänkin hyvin just samaa savyisiä raitapätkiä, mikä on pelastanut monet yksiväriset).

      Poista
  6. Sukkasillaan hipsutellaan.
    Lankamaailman valikoimissa isoja keriä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Terhi!
      Lankamaailman Oiva-langassa on kivat sävyt ja vahvuuskin vissiin just sama kuin Seiskassa. Harmillista kuitenkin, että on tuontitavaraa (EU-alueelta), kun olen pyrkinyt lankavalinnoissa pitäytymään kotimaisissa. No, tikuttelen kaikki vanhat isommat kerät ensin pois (ja niitähän riittää...) ja mietin sitten uuden strategian! ;o)

      Poista

Kiitos kommentista!
Iloa päivääsi!