Lukijat

tiistai 13. marraskuuta 2012

Joulumieli hukassa

Yleensä aloitan jouluhehkuttelun jo syyskuun loppupuolella (3 kuukauden sääntö!), mutta nyt tuntuu joulumieli olevan himppusen hukassa. Kevyesti kateissa? Pikkuisen piilossa? Kenties kerrassaan kadonnut!!??

Johtuisikohan se siitä, että narsisissinsipulit eivät taaskaan ehtineet ajoissa maahan?? Eivätkä tulppaaninsipulit koskaan kerinneet kaupan hyllyltä edes kotiin asti...? Podenko tapojeni vastaisesti jonkinasteista syys-angstia??

Keittiön pöydän valaisimeen ripustin heti edellisen seuraneitijakson jälkeen Veljen ja Veljenvaimon tuliaisen Budapestin Philanthiasta. Pukki on lempeästi muistutellut, että vaikka akkunan takana vihmoo vettä ja lehtiäkin on vielä haravoimatta, JOULU TULLA JOLKOTTELEE jo nurkan takana.

Taitaa joulumielikin olla ostotavaraa?? Kävin hakemassa Stockan kanta-asiakastarjouksesta (-20%) tämän jouluisen  joulukipon, tuon keskimmäisen. Vasta tämä hankinta aiheutti ensimmäisen laimean jouluasetelmien sarjan.

Purnukat päätyivät tällä kertaa olohuoneen kirjakaapin päälle. Niin voimakas vaikutus ei ollut, että olisin viitsinyt järjestellä kirjakaapin sisältöä. Hyllytila uhkaa loppua taas kesken, pitäisi keräillä divarikuormaa. (Kirpputorille kirjoja on aika turha kärrätä, kauppa käy ainakin tällä kylällä huonosti. Joskus jopa epäilen, osaavatko täkäläiset lukea.)

Kirpparilta olen löytänyt Karhulan keittiötölkkejä, kynttilöille.

Purkit päätyivät ruokailuhuoneen jugend-kaapin päälle, jonne ne eivät kuitenkaan tyylillisesti lainkaan sovi. Ehkä kuitenkin jouluun vedoten moinen epäsovinnaisuus sallitaan? Kun en muutakaan paikkaa keksi...

Ruokailuhuoneen pesukomuutille ilmestyi itämaan tietäjien delegaatio, pronssisella vinttikoiralla vahvistettuna - onhan rotu alkujaan lähtöisin Lähi-idän ja pohjoisen Afrikan alueelta.

Somisteluinspiraatio päättyi (yhtä äkisti kuin alkoikin) Miehen kysäistessä, enkö jostain löytäisi tietäjille vielä pientä moottorikelkkaa asetelman täydennykseksi...
 

10 kommenttia:

 1. Huolissani olen ollut, kun sinulta ei ole tullut ollenkaan joulu-aiheisia postauksia, toppuuttelin sinua joskus syyskuun puolella ja ajattelin jo, että olet siitä suivaantunut ;-D
  Pikkaisenhan tuota joulua on sentään jo taloonne hivuttautunut, ehkä se siitä iloksi repeää?
  Ja tuo miehesi huumorintaju on kyllä pettämätön!!

  VastaaPoista
 2. Ne miehet, ne miehet..:)
  Kauniit olivat jouluiset asetelmasikin, mutta enemmän kiinnitin huomiota tuohon ihanaan kaappiin...kertata kaikkiaan upea!

  VastaaPoista
 3. Kiitokset, kun kerroit ongelmista sanavahvistuksen kanssa blogissani. Otin sen nyt pois päältä, katsotaan miten käy... Sinun blogissasi puolestani ihmettelen, etten voi laittaa kommenttiani viitteellä omaan blogiini :)

  Hyvää joulun odotusta, oletko tulossa tammikuussa Päivölään?

  VastaaPoista
 4. Ihan pakko TAAS sanoa että mieluusti olisin kärpäsenä katossa kuuntelemassa sinun ja miehesi keskusteluja,vai vielä moottorikelkka:D
  Ei ole jouluttanu vielä minuakaan,kyllä se joulunodotusfiilis sieltä vielä esiin joko hiipii tai rymisee,ollos huoleton;)

  VastaaPoista
 5. Sinun joulumielen olemisesta ei tarvitse olla huolissaan, kaikkea jo esille laittanut olet. Minunkin fiiliset vielä jossain kaappien takana, vaikka Lapissa asunkin ja tonttujen jälkiä ympäri taloa jo näkyykin. Niin ja se tarkkailijatonttu kävi myös sinun luona ja viestitti, että ajallisesti Joulua jo mielessässi on. Tontulla nimittäin se kristallipallokin mukana on. Täpinöissään odottelen tuota sinun arvontaa. Josko tänään POKSAHTAA se maaginen 50 000 luku rikki. Jäädään tänne tonttujen kanssa odottelemaan ja kenties kaappien ovet avautuu täälläkin, jotta joulutunnelma saataisiin....kenties.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, huh, Usko tai älä, mutta kävin katsomassa oliko tullut lisää Sinun jouluun liittyvä kommentteja...laskuri osoitti minlle tuon 50 000 klo 14.45.

   Poista
 6. Ihana kaappi! ja siinä nuo lasipurkit, kiitos vinkistä en ole ymmärtänyt niitä käyttääkään kynttiläsäilyttiminä. Kyllä se joulu sieltä tulla jolkuttaa vääjämättömästi, odota vain ja joulumielikin, vaikka ulkona oleva ilma ei kyllä hyvää lupaa, mutta ei lannistuta vielä, pistetään tuikkuja vain entistä enemmän pimeydenherran kiusaksi tuikkimaan! Onnittelut 50.000 kävijämäärästä!

  VastaaPoista
 7. Ihana joulupukki! Ja kade olen myös kippokokoelmasta!!

  Minä fiilistelin joulua jo heinäkuussa, mutta kuultuani pitkään "eihän nyt vielä" -kommentteja, en oikein osaa nyt nauttia täysillä. Joulusukat sentään sain valmiiksi ja lämmittävät nyt sekä jalkoja että mieltä :)

  Kun pikku hiljaa laittelee joulukoristeita esille, niin jospa fiiliskin löytyisi!

  VastaaPoista
 8. Onneksi olkoon!Vaude vaude vautsivau! 50000 kävijän määrä rikki, siinähän on jo iso iso "joululahja" :D

  VastaaPoista
 9. Kiitos Rva Kivitikka, Irmastiina, Hannele, Kirsi, Eisku, Tilkkureppu, Iitauu ja Tinttura79! :o)
  Kai se joulumieli vielä päätään nostaa, vaikka vähän tahmeaa on ollutkin. Edes kauppojen joulukoristevalikoimiin tutustuminen ei oikein ole saanut isommin innostumaan. Pari mukavaa pakkaspäivää varmasti nostailsi tunnelmaa!! :o)
  *
  Hannele, jos olet kommenttia jättäessäsi kirjautuneena Google-tiliin, tulee linkki blogiisi automaattisesti (tosin profiilisivun kautta, mutta kuitenkin). Toimiiko tämä muissa Blogger-blogeissa toisin?? (Olisi kiva päästä suoraan blogeihin kiertämättä lähtöruu.. ööööööö! ... profiilisivun kautta!)

  VastaaPoista

Kommentoimalla piristät päivääni, kiitos Sinulle!!