Lukijat

tiistai 27. marraskuuta 2012

Silityslauta

Että voi - pirulauta - olla silityslaudan hankkiminen vaikeaa!!

Ensin ajattelin ostaa kotiin uuden silitysraudan & -laudan ja tuoda vanhat opiskelijaboxiin. Raudan löysinkin (söpön punajohtoisen), vaan sitten pälkähti päähäni, että takuulla boxin varusteisiin lauta kuuluu, jos sellaisella paikalle lentäisin (kuormaan se nimittäin ei olisi mahtunutkaan, auto oli täynnä kuin Turusen pyssy). (Kuva: verkkokauppa.com)

Ei kuulunut.

Ihan vissiin jo toisena iltana lähdin paikalliseen tehtaanmyymälään verhoja/verhokankaita katsomaan. Löysinkin nätit, laadukkaat ja edulliset pöytäliiinat (pituus 250 cm), jotka olisivat sopineet tarkoitukseen mainiosti. En ostanut, kun ajattelin pöyhästä kotona kangaskasan pohjia, josko sieltä kuitenkin... Samalla poikkeisin viereiseen supermarkettiin, olin jo tarttumassa lautaan, kun pälkähti päähäni, että takuulla löytäisin laudan lähempääkin boxia.

En löytänyt.

Pari iltaa myöhemmin nimittäin kiersin kaikki lähimarketit. Ei laudan lautaa!! Pälkähti päähäni, että samalla reissulla voisin sitten kävellä uudestaan sinne supermarkettiin, kun jossain sillä suunnalla takuulla jo olenkin.

En ollut. Eksyin.

Rahjustin pitkin, poikin ja lopulta käännyin uupuneena takaisin. Lähellä boxia pälkähti päähäni oikaista omakotialueen halki, takuulla säästäisin monta askelta.

En säästänyt. Eksyin uudestaan.

Viikonloppuna en uhrannut ajatustakaan verhokankaille. Enkä paljon muullekaan. Väsytti.

Eilen sitten päätin lähteä uudelleen tehtaanmyymälään ja supermarkettiin, ihan oikein kartalle merkittyä reittiä, verhopöytäliinoja hakemaan ja sitä silityslautaakin.

En hakenut. Verhoja. Olivat loppuneet.

Mutta - pirulauta - viimein sain sen silityslaudan!! Kannoin sen riemastuneena boxiin, ihan eksymättä löysin takaisinkin!

Riivin laudan paketista ja sovittelin siivouskaappiin. Ei mahtunut. Sovittelin vaatekaappiin. Ei mahtunut. Niin että nyt se sitten tönöttää olohuoneen nurkassa, jonne se ei myöskään oikein mahdu.

En edes yritä testailla sitä. En ainakaan tällä viikolla. Takuulla rojahtaisi kasaan.

Olen sitäpaitsi ihan varma, että kun seuraavan kerran poikkean johonkin lähimarketeista hakemaan Saarioisten eineskeittoja, siellä takuulla myydään silityslautoja tarjoushintaan...

PS. En ole edelleenkään perehtynyt kuva-asiaan! Viikonloppuna kotona kuvien pienentäminen onnistui kikkailemalla, mutta tässä vanhemmassa läpyskässä näyttää olevan erilaiset systeemit. Mutta eipä se silityslauta niin järin kuvauksellinen olekaan...

8 kommenttia:

 1. ....ja kun siellä sitten TAKUULLA myydään niitä lautoja tarjouksella, ne on TAKUULLA kokoa joka mahtuisi sinne kaappiin....eiks se vähän niin mene :)

  VastaaPoista
 2. Mielenkiintoinen silityslaudan metsästys sinulla on ollut :)

  Kuva-asiaan sellainen, että oletko kokeillut toista kuvien tallennuspalvelua, esim. Photobucket. En ole itse tuota kokeillut mutta huomannut, että joissakin blogeissa tuo on käytössä :)

  VastaaPoista
 3. Kyllä sinua nyt koetellaan ja hermoja ;-D

  VastaaPoista
 4. No johan nyt on! kun jokin menee pieleen niin sitten kunnolla, mutta boxin lähialue tuli tutummaksi!

  VastaaPoista
 5. Kappas, lautaa mäkin olen ostamassa, katsoin mutt en vielä ostanut. Kaupan on muutoin sama malli vain raudan teline on erilainen ja päälikangas. Toinen maksaa euron vähemmän ja siitä euron kalliimmasta menee se euro Roosa nauha-keräykseen. Just joo, ehkä ostan sen halvemman ja laitan ihan itse vaikka neljä euroa Roosalle.

  VastaaPoista
 6. Kiitos Pepi, Johanna, Rva Kivitikka, Terhi, Tilkkureppu ja KristiinaS! :o)

  VastaaPoista
 7. Anteeksi, mutta kylläpä nauratti. Todella. Siitäkin syystä, että minulla oli aivan vastaavia kokemuksia viime keväältä. Kymmenes silitysrautani hajosi. Aiempien kokemusten perusteella mikään rauta ei ole hyvä, kaikissa jotain vikaa. Jos ostin uuden n. 19e ja hyvin toimii nyt. Mutta se pirulaisen silityslauta! Ei mistään löytynyt. Sitten löysin yhden sellaisen "höyryraudalle sopivan" verkkopohjaisen. Mutta voi jee mikä lauta. Verkkopohja menee hieman mutkalle, jolloin silityspintakin on mutkalla. Kaikkihan me sen tiedämme, ettei silloin sileää jälkeä synny. Näiden kanssa olen kamppaillut, en enää uutta rumbaa laudan kanssa ole viitsinyt tehdä.

  VastaaPoista

Kommentoimalla piristät päivääni, kiitos Sinulle!!