Sivut

Lukijat

tiistai 19. maaliskuuta 2013

Kranssi

Kävin jokunen vuosi sitten Opistolla risukurssin. Todetakseni, etten ole risuihminen. En ollenkaan.

Tein risukopan ja pari risukranssia, millekään ei ole ollut käyttöä, ei ensinkään. Risukoppa kohta varmaan jo lahoaa pihapenkin alle, käyttämättömänä. Yhden kranssin taannoin koristelin, onnettoman ruikulan. Se on piilotettu. Ainoa melkein esillä oleva risusydän odottaa yhä kristallejaan...

Toinen kranssi oli vähän roisimpi harottavine risunpäineen. Olin jo heittämässä sitä takansytykkeeksi, kun älysin olevani vailla pääsiäiskranssia. Tarveaineet löytyivät omasta takaa: pätkiä jätenauha-astiasta sekä Tiimarin tarjousmunia ja höyheniä menneiltä vuosilta. Kuumaliimapyssy latinkiin ja valmista syntyi tuossa tuokiossa.

Miehen mielestä oikein hieno, jos risuhapsut leikkelisi pois. Hei, nehän ovat (mielestäni) hienointa koko härvelissä!

Harottaviin oksiin tekaisin vielä roikkuvat munaset, mutta alkoi vaikuttaa jo liiankin kruusatulta. Otin pois. Etten turhaan väkertänyt, koitin houkutella Miestä hakemaan pajunoksia kuistille (itsehän en lähde hankiin kahlaamaan!). Ei ole, sanoi Mies, liian kylmä.

Uskoisikohan?? Kylmä on, mutta kai pajunkissat ovat tietoisia pääsiäisen lähestymisestä???

9 kommenttia:

 1. Kaunista olet taas saanut aikaan!

  Kyllä niitä pajunkissoja ainakin täällä on, mutta lunta on niin paljon että ei isommin huvita lähteä kahlaamaan.

  VastaaPoista
 2. Pajunkissoja pitäisi itsekin lähteä hakemaan. Iloista luettavaa!

  VastaaPoista
 3. Pyssy latinkiin ja hetkessä valmista :D

  Voin vakuuttaa, että pajunkissat on tänä vuonna tosi vaikeasti tavoiteltavia. Ei meinaa löytyä mistään. Kuukausi sitten kyllä oli, mutta nyt lienevät kuolleet kylmyyteen..
  Ja jos näyttää, että keskellä peltoa pilkottaa ja perille pääsee pitkin kestävää hankikantoa, niin sekin on vaan kangastus ;). Kokemusta on....

  VastaaPoista
 4. Ihana pääsiäiskranssi! Meiltä päin löytyy jo pajunkissoja :)...otin muutaman oksan aamulla itselleni.

  VastaaPoista
 5. Juu samaa mieltä. Liputan risuhapsujen puolesta!!! Kaunis kranssi kaikenkaikkiaan. Meidän pajunkissat tulevat virpojilta...jos tulevat??? Mukavaa päivää Sinulle:)

  VastaaPoista
 6. Ihanan keväistä. Lahjo naapurin pikkupoikia rämpimään pajunoksien hakuun.

  VastaaPoista
 7. Minullakin lojuu tuollainen risukrassi sekä kummallinen spiraali jossakin, pitäisiköhän kaivaa esille ja koristella... Yritin tehdä noita hapsujakin, mutta eivät onnistuneet joten saksin pois. Sinä olet omastatasi saanut oikein onnistuneen, älä vaan leikkaa noita hapsuja pois!

  VastaaPoista
 8. Eipä ole vielä oikein pajunkissoja ainakaan meillä päin. Ovatkohan myöhässä? Onneksi meidän ystävällinen naapuri auraa pellolle johtavan tien, jotta pajuillekin pääsee kohtuullisesti jopa mäyräkoiran kanssa. No, auraus on kyllä tarkoitettu hänen poikansa motocross-harjoitteluun. Kransseja on kertynyt meidänkin kaappeihin ja olen jotenkin kyllästynyt niihin, mutta pajunkissoja pitää olla.

  VastaaPoista
 9. Kiitos Katjainkeri, Tarja Rakel, Annukka, Möhönasu, Anne, Terhi, Tiinatei ja Vekki! :o)
  Lahjonta oli loistava idea!! Valitettavasti naapuruston ainoa pikkupoika on vasta 2 kuukautinen. Mutta jos lahjoisin Miestä... Tai naapurin Vilman, hän on ainakin jo 5 vuotias! :o)

  VastaaPoista

Kommentoimalla piristät päivääni, kiitos Sinulle!!