Lukijat

sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Goljat(ar)

Muistatteko terroristivarikset, joista olen jaksanut marista jo vuosien ajan??

Ei kannata enää! Nyt vaivoinamme on separitisti-pariskunta, raivoisan reviirisodan seurauksena!! Niiden rinnalla variksetkin kalpenevat pahaisiksi puuhastelijoiksi.

Mies soitti männäviikolla innoissaan, oli eteisen ikkunasta seurannut kahden rusakon taistoa tontinreunalla. Rusakot olivat seisoneet takajaloillaan ja todellakin mätkineet toisiaan turpaan oikein olan takaa, useiden minuuttien ajan. Etukäpälät viuhuivat niin taajaan, että silmä tuskin pysyi perässä. Pöljä, ei tajunnut hakea kameraa!

Tai tarkemmin ajatellen haulikkoa!!

Seuraavana iltana soitti, kompostorilla käydessään yllättänyt voittoisan rusakon halkopinon takaa, ristihuuli oli livahtanut livakasti karkuun.

Seuraavana iltana soi puhelin jälleen: Koirarouva ja Ikäneito edustavat (periaatteessa) jänistä metsästävää rotua. Mies keksi tarkistaa, onko jänö näkösällä vai voiko koirat päästää vapaina pihaan. Vemmelsääri oli istunut halkopinon vierellä takaovelle katsellen. Mies oli hakannut käsiään saadakseen elikon liikkeelle, ei vaikutusta. Lähtenyt kävelemään kohti, ei vaikutusta. Vasta välimatkan supistuttua muutamiin metreihin, rusakonrötkäle oli ottanut pari laiskaa loikkaa halkopinon taakse.

Seuraava ilta, puhelin soi: Jättikokoinen rusakko päivystää pihassa. Istua jököttää paikallaan, vaikka koirat käyvät pihalla pissalla tai Mies liikuskelee pihaa tonkimassa.

Perjantaina tulin kotiin, lähdin koirien kanssa lenkille. Palatessa päästän koirat aina kotiporttilla vapaaksi, että saavat hetken kisailla pihassa ennen sisään menoa. Koirat luikahtivat suoraan takaovelle, eivätkä suostuneet kanssani tutkimaan jo lumen alta paljastuneita paikkoja. Kiertelin pihaa ja yht'äkkiä VALTAVAN kokoinen ruskea hirvitys lähtee loikkimaan muutaman metrin päästä. Vilkaisin koiria, kumpikaan ei ollut aikeissakaan lähteä perään, eivät edes haukkuneet (kuten normaalisti rusakon nähdessään) - värisivät kauhusta.

Jättikokoinen hirviö näkyy asettuneen taloksi!! Mitä luulette sen tarkoittavan vadelma- ja mustikkapensaille? Luumupuulle ja syreeneille? Mansikantaimille ja saskatoonille? Kirsikkapensaille ja lamoherukalle? Sipulikasveille ja perennenoille, alppiruususta puhumattakaan?? Koirien mielenterveydelle?

Tai omallenikaan?? Varsinkin sen jälkeen, kun luin rusakon saavan kesässä jopa neljä poikuetta. NELJÄ POIKUETTA?!! Rusakko tulee sukukypsäksi alle vuoden iässä - ensi keväänä niitä on täällä KYMMENITTÄIN! Jos siitä pirulaisesta ei päästä nopeasti eroon, on talo pantava myyntiin! Pitääkö kiinteistövälittäjälle mainita rusakkouhkasta piilevänä riskinä?

Wikipedian mukaan rusakko painaa 2,5–7 kg. Ruumis on 55–68 cm pitkä ja häntä 8–12,5 cm pitkä. Koirarouva ja Ikäneito painavat n. 12,5 kg kumpainenkin. Ja se Goljatti on koiria isompi!! Varmaan 15 kiloinen ja vähintään metrin mittainen!

Paitsi että se on NAARAS! Wikipedia senkin paljasti:  Kiima-aikana rusakkourokset kilpailevat oikeudesta pariutua naaraan kanssa, joka on vain muutamien tuntien ajan hedelmällinen. Naaras on urosta kookkaampi ja se puolustautuu ja saattaa pahoinpidellä liian innokasta kosijaa.  

MIKÄÄN ei säästä meitä rusakkopesueiden hyökkäykseltä!! (Kuvat googlattu.)

13 kommenttia:

 1. Minun kevääni jo rusakko söi, kaikki meni eikä piisannutkaan. voi noita pirulaisia. Sama juttu oli viimekeväänä. Saisivat mennä huitsin nevadaan.

  VastaaPoista
 2. Ihana kirjoitus :-)
  Vaikka pitänee ehkä vakavoitua .... huolissani olin siitä, että teidän koiratkin kalpenevat rusakon rinnalla, sen on oltava suuri!
  Se hotkaisee kohta myös teidät, varokaa!!

  VastaaPoista
 3. Meilläkin juoksentelee rusakoita takapihalla mutta ovat onneksi jättäneet kasvit rauhaan. Kesällä olen muutaman kerran nähnyt, kun käyvät kanimme häkin luona. Varmaan puhelevat, että tuleha kaniseni pois sieltä :)

  VastaaPoista
 4. Lumi paljasti rusakkojen risteilevät jäljet ja lumen sulaminen paljasti rusakonpapanat ja iiiiiisot tihutyöt!
  Ja meidän tienoolla niitä sitten riittää. Isoja. Paljon. Pieniä....enemmän :(

  Tässä tarvis oikeesti haulikon! Ja ison padan. Ja rukkasten kaavat!

  VastaaPoista
 5. Onpa iso rusakko, täällä niitä kans vilisee, metsän reunassa kun asumme, aina saa pelätä mitä ne nyt käy järsimässä. Ei kiva!

  VastaaPoista
 6. Ihan Kamalaa tommonen tontinvaltaus! Eiks tommosille saa mitään harvennuslupaa,onhan noita paljon enemmän ku susia ja nuo tulevat ihan ovellekin kolkuttelemaan. Ansa, ansa pihalle ja salakaatoon.

  VastaaPoista
 7. Mustikat ja saskatooni ovat oikein herkkua, mutta näytti tavallisen juhannusruusunkin oksat kelvanneen silloin pakkasten ja kinosten aikaan.

  VastaaPoista
 8. Teillä olis sitten jänispaistia tiedossa loppu vuodeksi =) Valitettavasti vaan rusakonpoikaset ovat niin söpöjä, ettet sinä raaski niitä syödä =) Toivottavasti se nyt älyää mennä poikimaan jonnekin oikein kauas pihasta.

  VastaaPoista
 9. Meillä oli takaåihalla rusakoita pomppimassa edes takas, mutta nyt on takapiha aidattu Niilon takia (voi päästää ulos vapaana), rusakot istuvat aidantakana ja suuria ovat mokomat täälläkin...:)

  VastaaPoista
 10. Mää luulen, että se on miss xl sanat, jotka on sen piikin tehny. Spämmejä ei ollu käyny kahta enempää :)

  VastaaPoista
 11. Mun mielestä toi rusakko näyttää siltä, että sillä ei ole ihan kaikki kotona..:)
  Pelottava ilme suorastaan. Hui.
  Meilläkin asuu yksi vähän hidasälyinen yksilö, mutta ei ole noin suuri. Ja lähtee kyllä karkuun, kun käsiä läpsyttää tarpeeksi lähellä.
  Vai olisko toi teidän rusakko sittenkin vaan kuuro? Ja muuten ihan kiltti... (Jotenkin niin haluaisin tälle tarinalle onnellisen lopun :))

  VastaaPoista
 12. Mahtaisiko tuo rusakko mennä loukkuun. Jos ei luonto anna sitten sitä panna lihoiksi niin kuskaa vaikka sinne opiskelijaboxin paikkakunnalle niin ei varmasti löydä takaisin. Paha vaan että se reviiri tappelukaveri tulee sitten varmaan vapaalle tontille.

  VastaaPoista
 13. Kiitos Mummeli, Rva Kivitikka, Jantta, Pepi, Tilkkureppu, KristiinaS, Heleena, Sude, Irmastiina, Annukka ja Megi! :o)
  Rusakonretku on TODELLAKIN niin iso, että koirat saattaisivat jäädä alakynteen! Kyllähän se niin tarmokkaasti mätki sulhoaan, että saisi samalla tyylillä koirilta kulmahampaat poikki!!
  Kasvejkin enemmän olemme huolissamme poikueista (niistä neljästä!!), niitä koirat eivät pelkää, vaan luvassa on jänisjahtikesä, jos ei älyä poikia kauemmaksi!!

  VastaaPoista

Kommentoimalla piristät päivääni, kiitos Sinulle!!