Lukijat

lauantai 20. huhtikuuta 2013

Uutta, vanhaa ja häivähdys sinistä...

Eellispäiväiset orientaatioharjoitukset sujuivat oikein tuloksellisesti! Heti kotiin päästyä kiskaisin uudet gummijalkineet koipeen ja kaivoin vanhan haravan esiin, pakko oli päästä kokeilemaan varusteiden toimivuutta. Kyllä, hienosti pelittää!!

Taisin olla liiankin innokas! Haravoin pionipenkistäni melkein 10 senttisen vaahteranlehtikerroksen - ja mitä sieltä alta paljastuikaan! Sadoittain tulppaaninalkuja! Vasta kun olin rontannut lehtipatjan kompostoriin, tuli mieleeni, mahtavatkohan palella yöllä...

Onneksi viikolla oli poikennut KEVÄÄN AIRUT, hevosenp***akauppias oli jättänyt pihaan säkeittäin ehtaa ja oikeaa! Mies ei ollut paikalla kompostia kääntämässä, joten ripottelin penkkiin pelkkää hevonhäntää. Eli jos en onnistu kukkia kylmettämään, todennäköisesti tapan ne turhan tuhdilla tunkioisella...

Tai sitten vaan katoin rusakonretkuille houkuttelevan seisovan pöydän!! Tulppaanien, narsissien ja krookuksien lisäksi myös pionia pukkaa. Niitä tosin tuhosin jo ihan omatoimisestikin leikellessäni vanhoja roiskia pois, enkä älynnyt varoa uusia alkuja...

Jos buffet kutsuu, todennäköisesti penkkiin jäävät vain nämä inhat yök-byök-siniset. Miten ylipäätään sellaisia on taas penkkiini päätynytkään?

KEVÄISTÄ VIIKONLOPPUA!

9 kommenttia:

 1. Ihania kevään merkkejä!
  Toivottavasti eivät palellu....

  VastaaPoista
 2. Eiköhän nuo tuoreet salatit maistu oikein hyvin rusakoillesi. Mikset hakenut niitä lehtiä takas peitoksi? Hevosenpee on parasta lannotetta. Pentuna haettiin sitä Hagalundin kartanon teiden varsila, mutsi sitt tynnyrissä sitä laimensi ja kasteli kukkapenkkejään. Oli kyll hienot kukat sun muut kasvit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaahteranlehtipatja on märkää, paksua, painavaa - kun sen vaivalla sai kompostiin, ei tee takaisin mieli kaivella. Mietin kyllä illalla, levittelisinkö yöksi päälle fleecehuopia ja nurkkiin kivipainot, lämmikkeeksi... ;o) En sitten laittanut.

   Poista
 3. Samaa keväistä riemua ohjelmassa :)

  VastaaPoista
 4. Voi tätä riemua, maa näkyy ja kohta päästään oikein tositoimiin. Voisi melkein sanoa, että voi kunpa olisi rusakonrutku teidän kulmilla!

  VastaaPoista
 5. Samaa minäkin mietiskelin kun lehti-ja heinäroskaa haravoin kukkapenkistäni mökillä, pupun jälkiä ei ole meillä näkyvillä mutta kylmä saattaa tehdä tepposet.
  Pidetään peukkuja pystyssä nukkumaan mennessä.

  VastaaPoista
 6. Aa, siellä on hätäsemmät jo haravan varressa. Minä vetkuttelen ja vetkuttelen vielä muutaman viikon, ainakin.

  VastaaPoista
 7. Joo, vähän pitää täälläkin vetkutella, ennen kuin uskaltaa mitään haravoida, ihanan kevään merkkejä...

  VastaaPoista
 8. Kiitos Rva Kivitikka, KristiinaS, Pepi, Vekki, LeaP, Terhi ja Tilkkureppu! :o)

  VastaaPoista

Kommentoimalla piristät päivääni, kiitos Sinulle!!