Lukijat

keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Teekutsut

Tea time clock by Matt Carr.

Kävin kampaajalla. Se on aina yhtä IHANAA! Kampaajani tekee hoitoaineen vaikuttaessa tainnuttavan päähieronnan - hiukset voisivat oikeastaan sojottaa vaikka mihin suuntaan, kunhan vaan saan sen hieronnan! Joskus olen ehdottanut, että koko varattu aika voitaisiin oikeastaan käyttää pelkkään päänahan pelmuuttamiseen, mutta niin vaan olen aina joutunut lähtemään kotiin kutrit kuosissa. Niin eilenkin.

Asiaan!!

Kävin  kampaajalla. Ja siinä kampaajan vieressä on kirpputori. Se kirpputori, mistä ei ikinä löydy mitään kiinnostavaa ja jossa myyjät pyytävät älyttömästä romusta älyttömiä hintoja. Ja jossa omakin kauppa on käynyt heikosti. Suorastaan surkeasti. En aio enää vuokrata pöytää, houkuttelevampi kirpputori pitää löytyä!! Oikeastaan vähän ihmettelen, mikä sai taas poikkeamaan, kun en tule siellä kuin pahalle tuulelle. Ja iloa kampaajalla käynnistä ei pitäisi tieten tahtoen pilata! Ei ainakaan kälyisellä kirpparilla!

ASIAAN!!

Kävin kampaajalla. Ja samalla reissulla kirpparillakin. Poikkesin myös Tiimarissa, kerrosta alempana. Tiimarikin on melkomoinen ylihinnoiteltu roinapesäke, mutta poistopöydästä saattaa tehdä oikein oivallisia löytöjä. Jos hyvä tuuri sattuu. Eilen sattui! Ajattelin katsastaa jotain nukkekotiin - siihen, joka odottaa pystytystalkoita. Sitten joskus. Toivottavasti aika pian, kun on se yksinhuoltajaäitikin odottamassa... Niin, nyt se mamma sitten hankki riesakseen vielä mutaman piskinkin. Rotukoiriksi olivat kyllä varsin edullisia, -70% (0,89 €/kpl). Ja ottipa vielä kissankin! Kissa oli halvempi, niin kuin kissat usein ovat (0,75 €). Eivät kyllä aina! Haaveilen bengalista, yhden sellaisen hinnalla saa 2 - 6 meikä-wipukkaa. Niin, niitä kissoja olisi ollut enemmänkin, mutta niillä oli niin paksut tassut. Jopa maatiaiskissoiksi paksut tassut. Ovat varmaan kömpelöitä, paksutassuiset?

ASIAAN!!

Kävin kampaajalla. Ja samalla reissulla kirpparillakin. Poikkesin Tiimarissakin, mutta tarkoitus oli siis kertoa kirpparista. Josta tein löydön! Ihan uskomatonta, mutta tein HYVÄN löydön!! LOISTOLÖYDÖN! Suunnattoman upean, mielettömän ihanan, valtavan hienon löydön!! Katselin samanlaista pari viikkoa sitten Hämeenlinnan Suurkirpputorilla, ja siellä se maksoin yli tuplasti enemmän ja siitä puuttui osiakin. En ottanut. ONNEKSI en ottanut. Nyt olisi harmittanut ihan hervottomasti. Enkä tiedä, mitä sillä kalliilla romulla sitten olisin tehnyt!?

ASIAAN!!

Juu, löysin kirpparilta samovaarin!! Söpön pienen samovaarin, jonka kylkeen on kirjoitettu jotain kyrillisillä aakkosilla. En ota tolkkua, mutta pitää kysyä Mieheltä, kun tulee töistä. Jaa, mutta tuleekin aamuyöstä, pitää kysyä huomenna. Sitten kun olen tullut töistä. Ellei sitten ole taas jo lähtenyt töihin, Mies siis. Voi olla, että onkin. Mies on hyvä kielissä, puhuu englantia ja ruotsia kuin vettä vaan, saksaa kuin simaa ja venäjääkin kuin virvoitusjuomaa - enkä tarkoita vodkaa... Päivämäärä on 27.09.78, siis siinä samovaarin kyljessä. Mitähän silloin on tapahtunut??

A-S-I-A-A-N !!!

Niin, juu. Nalleilla oli illalla teekutsut, Lilja-Desiree emännöi (synnytyskertomus luettavissa täältä).

Paisteli pipareita ja pikkuruisia leivoksia uunissaan ja tarjoili tsaikkaa Taika-mukeista, luonnollisestikin hunajan kera!

Hyvät kemut!!
Asiaa!

PS. Juhlaväki kello 7:stä eteenpäin: Taisto, illan emäntä Lilja-Desiree, Donald, Armada ja puolisonsa August, Maire-Leinikki, Kerttu ja Kyösti. Kaikki ovat tekemiäni antiikkinalleja, joko antiikkiteddystä tai huonekalukankaista. Kertun erimunainen kaksoissisar Kyllikki on adoptoitu ystäväperheeseen, eikä ehtinyt tällä kertaa teelle. Kyösti on tehty Miehen toiveesta Miehen valitsemasta kankaasta. Osa mörisee, osa ei. Osa on täytetty kutteripurulla ja meriheinällä, osa ei. Anturat ovat nahkaa, paitsi Lilja-Desireellä silkkiä. Silmät ovat lasisilmiä, paitsi Kertulla napit. Kaikissa sama kaava, tietenkin, minähän periytän vain yhdenlaisia geenejä!!

PPS. Tiimiläiseni olivat arvioineet JET-palautteissani, että olen puhelias ja eksyn joskus aiheesta. Ettäs julkeavat! Ei pidä paikkaansa niin alkuunkaan! Minä olen aina asiallinen ja pysyn tiukasti aiheessa, lipsumatta! Ehkä joskus ihan hivenen verran voin valottaa asiaa kertomalla vähän taustoja ja sen sellaista. Sisko sanoo, että kaiken selittämistä ei tarvitsisi aloittaa sadan vuoden takaa ja Mies sanoo, että kaikesta ei tarvitse tehdä yksityiskohtaisia piirustuksia, kun jotain selittää... Mutta sehän on ihan vaan tiukkaa, oleellisimpaan keskittyvää, täsmällisesti suodatettua asiaa!! Niin ettäs tiedätte!! Ehdottomasti pelkkää asiaa!

13 kommenttia:

  1. Hauska postaus! Kiitos aamun piristyksestä!

    VastaaPoista
  2. Ja piste!
    Selkeästi artkiloitu ja heti pääsit kiinni itse asiaan.
    Öh, täytyykin lukea uudestaan, mikä se pääpointti oli.

    VastaaPoista
  3. Kiitos aamun hyväntuulisesta kirjoituksesta! Tällä jaksaakin koko päivän myöhään iltaan saakka :)

    VastaaPoista
  4. ....eikä kenenkään tarvitse tehdä tyhmiä kysymyksiä asian tiimoilta jotain selventääkseen, kun ei tarvitse! ....tai sitten kukaan ei uskalla?? :)
    Taidetaan olla samaa rotua :D

    Mutta, aivan mielettömän kiva postaus!!
    Ainoa vika oli, että taidat joutua ehkä joku päivä tekemään yhden tilausnallen. Taneli -pian 57vee- haluaisi hyllylle seuraa, mutta pitää hajurakoa näihin nykypäivän pörröpäihin, antiikkia sen olla pitää! Mutta ei mikään vanha raato ;)

    VastaaPoista
  5. Ihkuu, hihkun minä!
    Ja tuolla tavallahan naisen logiikka menee, jos aamulla huomaat likaisen sukan maassa ja olet viemässä sitä pesukoriin ja matkalla huomaat kastelematta jääneet kukat ja lähdet hakemaan kastelukannua ja siinä samalla huomaat tiskaamattomat astiat ja sitten huomaat ettei pesuainetta ole ja sitten lähdetkin sitä ostamaan...ja illalla huomaat, että se sukka on viemättä sinne pesukoriin...mihin tämä aika oikeen menee?? Ja ajatukset?

    VastaaPoista
  6. Googlettamalla päivämäärää 27.9.1978 löytyi kaksi synkkää uutista: tuona päivänä silloinen Neuvostoliitto teki ydinkokeen Novaja Zelmijassa ja USA Nevadassa :(

    VastaaPoista
  7. Ja kaikki tämä lähti siitä päänahan pelmuuttamisesta =D
    Kerrassaan hauska postaus!

    VastaaPoista
  8. Kivat kutsut näyttää nalleilla olevan:) Muutenkin mukava tarina:)

    VastaaPoista
  9. Aivan mahtavaa :) Miniot teekutsut ja todella upea hella!

    VastaaPoista
  10. Ihanien nallejen mukavat teekutsut!

    Meillä kanssa valitetaan, että: menisit jo asiaan, ei kaikkea tarvi niin juurta jaksaen selvittää.
    Niin ja yhden asian tekeminen johtaa toisen asian tekemiseen eli asioilla on taipumus ketjuuntua. Se on vissiin sitä naisten logiikkaa.

    VastaaPoista
  11. Hauska juttu! :) Alkoi naurattaa tuo sinun kuvauksesi asiasta lipsumisesta... samoja piirteitä löydän itsestäni, ainakin jos perhettä uskon ja kai niitä on uskottava, kun niitä on useampi kuin minua... ;) Alkaessani kertoa jotain tapahtunutta, pojat vilkaisevat toisiaan ja jompikumpi tokaisee, että "oli synkkä ja myrskyinen yö..." Miehellä on taito tiivistää asioita ja hänkin jostain kumman syystä on sitä mieltä, ettei kaikkea tarvitse aatamista alkaen selittää.
    Eikös tässä ole vähän ristiriitaa, kun olen ollut hankkeitten kanssa tekemisissä ja kirjoittanut hankehakemuksia. Aina tulee palautetta, että pitäis "avata" sitä asiaa, kun minä olen hionut ja tiivistänyt, koittanut jättää kaiken turhan löpinän pois. Ketä siis uskoa? ;)

    VastaaPoista
  12. Kiitos Auli, Terhi, Sanna, Pepi, Rva Kivitikka, Hannele, Matonkude, Irma, Sirutuuli, Laura, Ellu ja Maikku! :o)
    Mies arvelee samovaarin olevan vuosilahja, ei onneksi ydinkokeen muistoesine...

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!
Iloa päivääsi!