Lukijat

torstai 27. joulukuuta 2012

Kiltti koira

 
Joulupukki oli jälleen antelias, liiankin kanssa.  Lahjoja en aio sen kummemmin esitellä, mutta yksi ansaitsee erityishuomion - niin kiltti ja hyvätapainen!

Hän on Hulda.

Nimensä hän sai kassissa olleen liikkeen nimen (Huldan huusholli) innoittamana.

 
Huldan äiti on englantilainen Angela Stevens, joka alkoi vuonna 1991 suunnitella ja valmistaa kankaisia ovistoppereita vanhempiensa ruokapöydän ääressä messuilla myytäviksi. Autotalliyritys on kasvanut kansainväliseksi  Dora Designs -brändiksi, joka on voittanut neljällä tuotteellaan "Gift of the Year" -palkinnon. Useat alkuperäisistä tuotteista ovat edelleen tuotannossa. 

 
Hulda on oiva pari Tukholman Åhlénsilta meille muuttaneelle (nimettömälle) mäyriksen pötkäleelle. Mäyris on myös ovistoppari, mutta se ei hoida velvollisuuksiaan, vaan maata mötköttää pitkin pituuttaan olohuoneessa,  kirjahyllyn  edustalla.

Ovistoppariksi mäyris onkin turhan tuhtia tekoa, hurmaava Hulda sopii rooliin kollegaansa paremmin. Hulda saakin nyt korvata Äidin maalaaman kivikissan tässä tärkeässä tehtävässä ja kissa palaa onnellisena oman kivikissapesueensa joukkoon.

Kiitos Joulupukille uudesta perheenjäsenestä!

12 kommenttia:

 1. Niin hurmaava tuo Hulda! Minä olen myös tuntenut koiran nimeltä Hulda,joka on jo koirien taivaassa. Heti tuli taas se mieleeni. Sillä Huldalla oli tapapna kaivaa ja piilottaa ruokia maahan. Kerran se oli jostain saanut ranskanlimpun ja kaivoi sen myös maahan,luullen että viikon päästä se on namia:)

  VastaaPoista
 2. Terhakka Hulda, varmasti hoitaa hommansa hyvin. Mäyris näyttää siltä kuin se oli nahkasta valmistettu? Vaan komein noista on kettusi;)

  VastaaPoista
 3. Voi miten ihana Hulda! Ja helppohoitoinenkin kaiken suloisuutensa lisäksi. kertakaikkiaan ihana!

  VastaaPoista
 4. Aivan ihana!...eikä tarvitse edes liikuntaa, kuten meidän pojat :)

  VastaaPoista
 5. Tuommoiselle Huldalle olis meilläkin tarvetta. Ihana!

  VastaaPoista
 6. Tosi symppis on Hulda. Nimensä vaan tuo mieleeni esim. Juurakon Huldan ;);)

  VastaaPoista
 7. Onpa hauska ovistoppari ja hauska on nimensäkin Hulda!

  VastaaPoista
 8. Kiitos Intsu, KristiinaS, Mummeli, Möhönasu, Tarutikki, Vekki ja Tilkkureppu! :o)
  Hulda ob vaan niin hurmaava!!

  VastaaPoista
 9. Olen vissiin vähän hitaalla? Tajusin nimittäin vasta NYT, että mäyris ei olekaan ovistoppari vaan sellainen perienglantilainen "vedon estäjä", siis sellainen joka laitetaan hataran oven eteen estämään pahinta vetoa oven alta!! No, kolmisen vuotta sen tajuamiseen meni...
  Juu, eikä ole mäyris nahkaa vaan ihan AITOA tekonahkaa. :o)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on ainakin kuvassa ihan oikean nahkan näköistä, vaikkapa vanhasta nahkatuolista tehty;) Vedonestäjäksi mä ton automaattisesti katsoin kun on noin pitkä ja matala, ja just tuollaista kaipailin viime talvena espanjanoveni hyytävää vetoa tilkitsemään.

   Poista
 10. Oi miten kaunis neito Hulda onkaan, aivan mahtava lahja tuollainen :)

  VastaaPoista

Kommentoimalla piristät päivääni, kiitos Sinulle!!