Lukijat

sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Maitobaarin nurkilla

Lounastimme Ahlmanin ammattiopiston Kapusta-ravintolassa. Yli 100 vuotias Ahlman liputtaa suomalaisten alkuperäisrotujen säilyttämisen, lähiruoan, aitojen makujen, kestävän kehityksen ja paikallisen pienyrittäjyyden puolesta.

Ja sen maistoi! Lähiruoka oli maukasta, maitotuotteet Ahlmanin omasta tilameijeristä (salaattipöydän fetainen juusto sai silmät pyörimään päässä), ruisleipä I-HAN mielettömän ihanaa!! Ja vaikken mansikoista juuri tykkääkään, jopa jälkkärinä tarjottu mansikkakiisseli oli oikein herkullista.

 
Eihän sellaisen lounaan jälkeen voi suunnata kuin Tilapuotiin! Kotiin oli juustoa ja leipää saatava!!

Fetaisaan oli tainnut moni muukin tykästyä, hylly ammotti tyhjyyttään. Korvikkeeksi otin tilan oman juustomestarin Ahlmanin maatiaiskarjan aidosta maidosta valmistamaa sinihomejuustoa. Ei huono valinta!! Itse asiassa mainiointa, mitä muistan aikapäiviin syöneeni!! Voimakasta, mutta pehmeää, slurps! (Katso Ahlmanin juustovalikoima tästä.)

Tuttu hieroja on useasti suositellut Ahlmanin Maitobaarin omaan astiaan myytävää maatiaiskarjan käsittelemätöntä maitoa (1,50 € / litra). Hänen kertomansa mukaan sopii myös laktoosi-intolerantikoille.

No, enpäs ole juonut maitoa yli 35 vuoteen pelkiltään enkä aikonut nytkään kyyttö-maitoa maistella, mutta muut maitotuotteet kyllä kiinnostivat. Maustettua ja maustamatonta jugurttia sekä rahkaa, niillä pääsee alkuun...

Mukaan tarttui myös Penttilän perunarieskaa (www.pottufarmi.fi).

Ja kaikki tämä ihanuus ihan lähellä, vain 5 km Tampereen keskustasta!! Aito maalaismiljöö kaupungissa. Luulen, että saivat juuri uuden kanta-asiakkaan!

9 kommenttia:

  1. Kuulostaa hyvältä paikalta! Epäilen kyllä tuota maidon sopivuutta laktoosi-intoleraatikoille. Olen muutaman kokeillut ns. raakamaitoa suoraan tilalta ja saanut uskomattoman kovat oireet. Ternimaito ja vuohenmaito sopivat kyllä, mutta ei muut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olipas ajankohtainen aihe, viikonlopun kymppiuutisissa puhuttiin myös raakamaitoa tuottavista tiloista. Sanoivat samaa, että sopisi osalle laktoosivaivaisista - lienee siis tapauskohtaista. Itse en aio edes kokeilla (maito maistuu pahalle), eikä Mieskään halunnut (sama vaiva). Käsittelemätöntä piimää voisin joskus maistaa, raportoin sitten, sopiko vaiko eikö (tosin piimäkin on hapatettua, joten ei ole ihan sama asia...).

      Poista
  2. Oliko ihan pakko laittaa näin herkullisia kuvia tänne..:)? Nyt tuli pakottava tarve saada fetajuustoa ja rieskoja, eikä ole tilapuotia lähimaillakaan..

    VastaaPoista
  3. Näyttää hyvälle ja melkein tänne asti tuoksuu....

    VastaaPoista
  4. Kiitos KristiinaS, Eeva, Annukka, Rva Kivitikka ja Vekki! :o)

    VastaaPoista
  5. Ihana paikka. Muutaman kerran olemme kävelleet maitoa hakemaan tuolta maitobaarista. Olen käyttänyt pullataikinaan ja lättyihin. Kiva paikka muutenkin. Lehmät ovat kesällä laitumella tien vieressä :) Tunnelmallista.

    VastaaPoista
  6. Kiitos Eija! Siellä on kuulemma vuohia ja lampaitakin. iiiiiihanaa!

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!
Iloa päivääsi!