Lukijat

sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Kamiinakaihoa...

Finnjovik Oy:n mallistoa, hinnat 811 - 2.029 €/kpl
Toissapäivänä mainitsin grillikatos-fixailupohdinnoissani kamiinan. Olisihan niitä kaikenlaisia ihanuuksia tarjolla! Mutta ei käy moiset kaunokaiset!

PERUSVAATIMUS kamiinalle on, että saan jatkossakin leikkiä Muumimammaa!! Eli kamiinan päällä pitää olla levy, johon saan Mehu-Maijan pöhisemään. Ja voisipa siinä kasvivärjäyksiäkin tehdä...  Ja ihan yhtä perustavaa laatua on vaatimus KOHTUULLISESTA hinnasta! Vaikka olisi kuinka kiehtovaa valurautakiehkuraa tarjolla, on hinta sittenkin se ratkaiseva tekijä.

Etsiskelin netistä tarjontaa, sellaisia keittolevyllisiä, perusarkisia:Viena (840×400×560 mm, 80 kg), plussaa tulee kivasta väristä! (299 €, home24.fi - sattumoisin tätä myydään myös on24-nettikaupassa eri nimellä n. 150 hintavampana!?)

Sissi (906×376×365 mm, 70 kg), ihanan iso lasiluukku katselukorkeudella luo tunnelmaa, voisi käyttää muutenkin kuin vain mehunkeitossa! (339 €, netrauta.fi)

Happy (720×400×400 mm, ? kg) on ihan oikean lieden näköinen ja matalampana mallina helpompi (ja turvallisempi) mehumaijaillessa, hintakin vain vähäisen korkeampi. (387€, on24.fi) Ja se väri! Mutta mahtuisiko Maija noin pienelle levylle, kun torvi haukkaa siitä vielä osansa??

 
Edullisin versio (199 €, Kaminakeskus) löytyisi Virosta, Pliit PG1 (850×400×490 mm, ? kg), mallikin on soman vanhahtava. Ehdin jo Miehelle ehdotella, mutta sain täystyrmäyksen! Mies käski lisätä hintaan yhden ykkösen eteen tai taakse - sen verran kuulemma tulisi hintaa lautta-, hotelli- ja Karnaluks-lisineen. Tylsimys!

Juu, ainakin tällaisia on tarjolla. Olisiko muita hyviä vinkkejä?

Mitäänhän en sitten ymmärrä hormilähdöistä, lämpötehoista tai hyötysuhteistä. Liekö niillä mitään merkitystäkään...?

7 kommenttia:

 1. Voih...meiltä jäi mökillä sellainen kamina, jossa oli keittolevy päällä, ylimärääiseksi, kun muutimme siihen suuremman takan...olisit saanyt ilmaiseksi, mutta ehdimme sen jo antaa pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten kaunis ajatus!! Kiitos Irmastiina, jo ajatus lämmittää kamiinanhohteen tavoin! :o)

   Poista
 2. Voih! Onkos nuo kuinka säänkestäviä.....Lillan paviljongin viereen kelpais!
  Nuo punaset on ihania, vois katsella tulta! Ja paistaa lettuja samalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Netraudasta kysäisin, eivät luvanneet pitkää ikää taivasalla. Pömpeli on kyllä emaloitua teräslevyä, mutta valtava kuumuus ja talven pakkaset lisättynä pahteella ja lumikuormalla, ovat kamiinoille liikaa, ruoste raiskaa.
   Kiitos tästä tärkeästä kysymyksestä! Ei ne olot grillikatoksessa paljon kummoisemmay ole, kuuma on, ja kylmä - ja pirun kosteaakin vielä.

   Poista
 3. tää alin on aivan ihana..miekii haluan meille tommosen :P

  VastaaPoista
 4. Hyviä vaihtoehtoja olet löytänyt:) vaikea valinta? Alimmainen punainen on kyllä söpöin!

  VastaaPoista
 5. Kiitos Irmastiina, Pepi, Mehtäemäntä ja Irma! :o)

  VastaaPoista

Kommentoimalla piristät päivääni, kiitos Sinulle!!