Lukijat

maanantai 6. toukokuuta 2013

Tsaikkatötsiä

Mies kiinnostui eilisestä postauksesta sen verran, että lähdettiin Ideaparkin Netrautaan hipelöimään Sissiä. Kovin oli soma söpöliini, siro ja sippoinen - mielikuvisssani olin nähnyt vähän tanakamman tantan. Vaikka kyllähän mittojen olisi pitänyt jotain kertoa. Jos siis jotain ajattelisi.

Samalla tuli kysyttyä myyjän mielipide Pepin kysymykseen: ei sovi taivasalle, korroosio koettelee. Mahtaisiko kestää grillikatoksessakaan!? Ei tietenkään ole tuulessa ja tuiskussa, mutta olosuhteet ovat muuten ankarat: kosteus on talvella hirmuinen ja pakkasta tasan saman verran kuin ulkonakin - ei siis vastaa kesämökkiolosuhteita, jossa kosteus ja lämmönvaihtelut tasaisempia. Niin että ei sitten lähtenyt Sissi meidänkään matkaamme, jäi vielä mietintään.

Ei se kuitenkaan ihan hukkareissu ollut!! Toinen syy visiitille oli koirien irtokarkkilaarin vilahteleva pohja - Minimanissa on koirankeksihylly Candy Kingin tyyliin, josta haiemme täydennystä.

Ja saivat koirat muutakin tuliaista, Mies halusi ihan vängällä ostaa englantilaissukujuurisille koirille uuden peiton, "siinä on niin mukavan silkkinen pintakin" (sanoi Mies).  Oikeasti peite on 100% polyesteria, pinnassa silkoinen nukka ja kääntöpuolella ohut teddykarvantyylinen pörröpinta. Koirat kyllä tykkäävät, emäntä ei niinkään...

 Tuliaisia on tälle viikonlopulle enemmänkin. Peltitötsäkokoelmani karttui...

 ... Naapurinrouvan tuotua teetä työmatkaltaan Kiinasta.

Ja aika teentäyteisiä purnukoita pullollaan oli tämä viikonloppu muutenkin - Ideaparkista lähti mukaan Liptonin keräilypeltirasiat Saana ja Olli. Lisätietoja googgeloidessani huomasin jonkun onnettoman myyvän purkkeja huuto.netissä tyhjinä 8,5 € kappalehintaan. Omistani maksoin puolet vähemmän ja sisällä kumpaisessakin oli 2 pakettia Lipton pyramiditeetä. Yritteliäisyys kunniaan, heh.

Purkit päätynevät mökille. Jos siellä luonnon helmassa oma luovuus lamaantuu, kyljestä saa ohjeen aika hienoihin kirjovillapaitoihin!

5 kommenttia:

 1. Eli kun meikäläinen haluaa paistaa makkaraa, se tarkoittaa edelleenkin grillaamista sähkögrillillä.
  Ja letut paistetaan sähkölevyllä.

  Tai sitten täytyy muurata pihagrilli :)
  Ei kyllä tänä kesänä....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisiko kaasugrilli muurattua suositeltavampia vaihtoehto? Sitä voipi siirrellä auringon ja inspiraation mukaan paikasta toiseen - ainakinn helpommin kuin muurattua! :o)
   Meillä on mökillä pieni, näppärä malli (ei kovin kaunis, se täytyy myöntää), johon saa vaihdettua parilan makkaralle ja suoremman lettusille. Äkkipäätä en muista, mistä se hankittiin, pitäisi kysyä Mieheltä...
   Ainakin OPAlla on kaasukesäkeittiöstä jalostuneempia malleja, joihin saa myös keittolevyn, savustimen, paellapannun ja vaikka mitä... Löytyy sähköisnäkin, mutta kaasu on näppärä ja oman kokemukseni mukaan sähkögrillit on kamalia sähkösyöppöjä. :o)

   Poista
 2. Voihan sitä muuten vaan sisustella grillikotaa, kaikkea muuta odotellessa.....

  VastaaPoista
 3. Voi ei, jo muutenkin täysi teekaappi pursuilee onnellisena Tallinnan tuliaisista (juu, toiset trokaa viunaa, minä teetä...) ja nyt pitäis vielä satsata Liptoniin ihan pelkästään purkkien takia! Huh-huh.

  VastaaPoista
 4. Kiitos Pepi, Rva Kivitikka ja Sonja! :o)
  Teetä tuon minäkin aina Tallinnassa poiketessani. ;o)

  VastaaPoista

Kommentoimalla piristät päivääni, kiitos Sinulle!!