Sivut

Lukijat

tiistai 14. toukokuuta 2013

Sata tonttua ja rapiat

Huhtikuun lopulla huhuilin 100.000:tta visiteeraajaa ilmoittautumaan. Knea pyöräytti lukijalaskuriin tasaluvun ja Matleena kasvatti lukemaa himppasen myöhemmin - ja onnekseen myös kommentoi.

Tarkoitukseni oli kutaista ilmoittautuneelle arpajaispalkinnoksi villasukat. Vaan molemmat voittoisat ovat itseäni taitavampia neulojia, jotain muuta yllätystä oli kehiteltävä, lempiväreissä tietenkin!

 
Knea  kertoi lempparikseen oranssin, keltaisen, turkoosin ja muut heleät värit. Apua, tilkkukangaslaaristani löytyi vain syksyisen sameita oranssin sävyjä! Mutta kun pöyhäisin vähän vanhempaa värilajiteltua varastoani, alkoi jo löytyä sopivampia sävyjä! Inspiraatio lähti vanhasta Finlaysonin Hiphop-kangaspalasta, josta tein fleecellä vuorattuja taskuja. 

 Taskujen ympärille aloin sitten kehitellä kassia... Sydäntasku vaikka puhelimelle.

Ja toiseen päätyyn taskut puikoille. Virkkuukoukulle taskukoloset ovat vähän turhan syviä, mutta osa on sen verran leveitä, että taskuun sujahtaneen koukun saa kyllä sormella koukattua ylös.

Loppujen lopuksi ötökkätasku jäi pois, vetoketjut eivät olleet ompelupäivänä kovin yhteistyöhaluisia! Kumpaankaan palkintoon ei siis syystä tullut suljettavia taskuja lainkaan...

Muutenkin ajatus vähän pätki! Kirjava tilkkukangas oli sen verran lötköä, että tein vuorin napakammasta oranssista. Vuoriin tein ison taskun - liian ISON, ei olisi toiminut kapeassa ja korkeassa kassissa! Niin että "vuorista" tulikin sitten ihan ylimääräinen peruskassi ja kukalliseen tein uuden oranssin taskuttoman vuoren. Ehkä 3 ulkotaskua riittävät?

Semmoiset pussukat. Toisessa voi kuljetella vaikka kässyä ja toinen sitten varalle. Ennemmin ratkeaa kangas kuin hantaakit irtoavat, eli vaikka käsityökirjojen kuskailuun...

Matleena on sinisen ystävä. Inspiraatio lähti tästä Tieto-kirjakaupan kangaskassista, kierrätyksen hengessä.

Väliin paksuin mahdollinen vanu, niin tasku sai mukavasti muhkeutta! Paketit jo lähetettyäni vasta kuvasta huomasin, että langanpää on jäänyt katkomatta... Saattaa niitä kasseista löytyä enemmänkin - pätkäiskää vaan huoleti, eivät takuulla purkaudu! :o)

Vuorikankaana kuviollista Finlaysonia vuosien takaa, yksivärinen vielä vanhempaa... Tarkoitus oli tehdä pieni kässypussi sytomyssyille, mutta tasku saneli lopullisen koon. Koirankorville luettua sukkalehteä en sentään pistänyt pakettiin mukaan, toimii vain kuvan "mittatikkuna".

Matleenan blogissa on kuvia kassista tositoimissa. Ihan näyttää olevan sopivan kokoinen sytomyssyille tällaisenaankin! :o)

13 kommenttia:

 1. Kivat kassilahjat olet kehitellyt ja hauskasti saajan mukaan!

  VastaaPoista
 2. Kätevän näköisiä kasseja ♥ Mahtoi olla saajat tyytyväisiä , Matleenan blogissa hänen kassiaan jo ihailinkin .

  VastaaPoista
 3. Sä olet kyllä ihan mestari noiden kassien(kin) kanssa :)

  VastaaPoista
 4. Oih,oih,miten sinä olet taitava joka käsityössä. Niin,niin hienot ovat kassit. Niin ja mistähän sinulle tulee inspiraatioita/ ideoita? Saakohan niitä ostaa kaupasta:)

  VastaaPoista
 5. Oi voi mikä ihanuus tuo oranssinsävyinen <3

  VastaaPoista
 6. Upeita kässyjä. Sen tekee joka osaa. Ylpeitä saavat olla niiden uudet omistajat.

  VastaaPoista
 7. Ihanat kassit kummallekin! Hyvä, kun ei tarvinnut itse valita, olis nimittäin ollut vaikeaa päättää, kumman värisen kassin ottaa. Vaikka ei tuo oranssi kuulukaan lemppariväreihini. ;) Kiitos vielä kerran! Kiva oli kuulla tekemisen historiaakin.

  P.S. Kyllä niiden langanpäiden kanssa pärjään, jos vaan joku tekee ompelutyön. :)

  VastaaPoista
 8. Upeat ihanat kassit. Oranssisissa on oikein värien hehkua.

  VastaaPoista
 9. Kiitos vielä tätäkin kautta! En voi lakata ihastelemasta noita kasseja.

  VastaaPoista
 10. Kiitos Tilkkureppu, Sude, Pepi, Intsu, Pohdiskelija, Eisku, Matleena, Rva Kivitikka, Eija ja Knea! :o)
  Mukavaa, jos kassit olivat saajilleen mieluisia! Kiva niitä oli ideoida ja tehdäkin!! :o)

  VastaaPoista

Kommentoimalla piristät päivääni, kiitos Sinulle!!