Sivut

Lukijat

torstai 9. toukokuuta 2013

Tukka pois ja grillikatokseen!

Non-niin, siinä meni suit-sait 7 vuoden kasvatustyö! Kampaaja koitti panna hanttiin, mutta niin vaan tukka lähti!! Päässä on nyt lyhyt, pöyhittävä malli - sellainen kypäräkäyttöön passeli. Valitettavasti ei ollut kamera mukana, kampaamon lattialle jäi melkoinen määrä kiehkuroita. En tiennyt niin paljon tukkaa omistavanikaan!

Tukka pois ja linnaan! Öööööö? Ei kun grillikatokseen!!

 
Toinen lomapäivä kului grillikatos-inspiraation metsästykseen kirjallisista lähteistä. Ajatus alkaa kirkastua... Kiitos Rva Kivitikan (herättelystä uuteen tyyliin) ja Terhin (vinkeistä värienkäyttössä)! Kyllä se grillikatos vielä ennen juhannusta saadaan lekottelukuntoon!!

Lämmittelin sälekaihtimia pesten. Mikä homma! Jokainen lamelli pestävä erikseen, narujen vuoksi kolmessa osassa ja molemmin puolin! Viime talveksi älysin nostaa kaikki kaihtimet talveksi ylös, minkä ansiosta lamellit eivät tällä kertaa ole vääntyilleet! Homma jatkuu, puolet putsattu...

Päätöksiäkin on tehty!
Pohdimme, mitä saavuttaisimme keskisaarekkeen purkamisella: lisää tilaa.
Mitä sillä tilalla tehtäisiin? No ehkä pieni pöytä ja pari tuolia mahtuisi...
Olisiko se toimivampi järjestely kuin nykyinen? No eipä oikeastaan...
Olisiko se kauniimpi ratkaisu? No ehkä vähän sekavampi...
Keskisaareke jää niille sijoilleen! 

Sen sijaan puuhella/kamiina-kysymys on edelleen täysin avoin...

Päivä oli liian kuuma pihapuuhiin! Luumupuun ja kirsikkapuskien alustat sentään putsasin. Kriikunapuu on heittänyt henkensä - jäljellä pelkkä rusakon jyystämä tynkä. Ekat narsisissit ovat auenneet. Ja loma jatkuu..

HYVÄÄ HELATORSTAITA!
Se on vanhan kansan mukaan niin pyhä päivä, ettei silloin ruohokaan kasva.
Uusien narsissien avautumista se ei ehkä koske?

10 kommenttia:

 1. Kiitos kirjavinkeistä,naputtelin puolet noista kirjastoon varaukseen :)

  Kyllä minäkin kannatan grillikatokseesi jotain muuta kuin hempeetä,minähän tykkään rustiikkisesta ja vanhasta niin niitä mie laittaisin :) Mielenkiinnolla seuraan mitä sinä laitat.
  Hyvää helatorstaita!

  VastaaPoista
 2. Käypä ihan mielenkiinnolla kurkkaamassa Pohjanmaan Tiilirakenteen nettisivuille. Siellä on minusta kivoja matalia pönttöuuneja, joissa on keittolevy päällä. On ehkä teidän tarkoitukseen liian suuri ja ehkä kalliskin. Mutta hauska idea:)
  Mukavaa helatorstaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Aivan mielettömän ihania! Mutta hinta karkaa käsistä! Sisätiloihin sijoitettuna ei hintakaan niin kivistäisi, mutta grillikatokseen ei raaski vaikka lottovoiton saisi. Tai ehkä silloin...

   Poista
 3. Mielenkiinnolla seurailen grillikatoksen sisustusta ja värienkäyttöä minäkin ehdottelen, mutta oman maun mukaan.
  Hyvää helatorstaita!

  VastaaPoista
 4. Pikku hiljaa hyvää tulee! Päätöksiäkin jo tehty ja luulen, että sinulla on jo loputkin suunnitelmat valmiina. Kyllä se siitä!

  VastaaPoista
 5. Eiks ookin hassua, kun yhtäkkiä kaiken sateen ja kylmyyden ja tuulen jälkeen tulee yks lämmin päivä ja heti tuntuu, että on liian kuuma, muttei kehtaa oikein kehtaa sanoa sitä ääneen :)

  Itsellä kasvaa hiukset niin hitaasti, että olen jämähtänyt varmaan ikuisiksi ajoiksi tähän liuhakkeeseen, josta en näköjään raski luopua, vaikka kampaajien mielestä siinä ei ole mitään säästämisen arvoista :). Ovat oikeassa, mutta vielä en luovuta.

  Mielenkiinnolla odotellaan katoskuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tälle konttorirotalle ei sovi hikoilu pihatöissä, alkaa heikottaa... ;o)
   *
   Hiukseni kasvavat myös tooooooosi hitaasti! 7 vuotta meni siihen, että sain molemmat korvat piiloon korvannipukkaa myöden, melkein jo peittyi leukaluukin...

   Poista
 6. Minulla vasta haaveissa pihakeittiö/katos ja sinne tulee puuhella ja erillinen leivinuuni, jospa siten saisi kesälläkin karjalanpiirakoita paistettua. Pikkuinen hirsimökki on tukala paikka uunin lämmityksen jälkeen kesäisin. Eli, älä luovu siitä hellastasi.
  Hiustenleikkuu on välillä ihan paikallaan, nyt sait monta minuuttia lyhyemmän kuivatussession ja paljon lisäaikaa harrastuksille ;)
  PS. Kiitos kassin ostopaikkatiedosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana haave, toivottavasti toteutuu pian!
   Grillikatos on ihan ehdoton mehunkeitossa, sisällä kuumuus ja kosteus saisi keittiön tapetit rullalle! Hillot teen kelin mukaan sisällä tai katoksessa, kun ei tarvitse tuntikausia keitellä.

   Poista
 7. Kiitos Ani, Tarutikki, Tilkkureppu, Rva Kivitikka, Annukka ja LeaP! :o)

  VastaaPoista

Kommentoimalla piristät päivääni, kiitos Sinulle!!