Lukijat

maanantai 13. toukokuuta 2013

Synagoga

Edellisessä kodissamme (rivarin pätkä) ei ollut niin minkään valtakunnan varastotilaa! Jos ei halunnut säilytellä talikkoa, lumikolaa ja kompostiherätettä vuodet ympäriinsä olohuoneen seinän levyisen ja korkuisen ikkunan takana, oli ne paras säilöä siivouskomeroon tai sohvan taakse tai parisängyn alle tai vaikka auton takakonttiin (koskaanhan ei voi tietää, milloin tulee reissun päällä petkeleen tarve!?).

No juu, kun piiloteltavaksi oli valikoima muutakin roinaa ja roipetta, tilasin HobbyHallista pienen "pihavaraston" - sellaisen jonka osasin ihan itse koota! Muovipömpeli oli made in Israel - Mies nimesi sen välittömästi synagogaksi (kreikk. συναγωγή, synagôgê, ’kokouspaikka’). Hyvä ostos se oli, palveli mainiosti tarkoitustaan.

Kun sitten asunto myytiin, pömpeliä ei niin vaan purettukaan!! Nitkutimme kiinnikkeitä auki, välillä vähän lipsahti ja seiniin tuli puukonmentäviä aukkoja... Ja kun hökötys viimein saatiin paloiksi, totesimme ettei siitä taida enää tulla kalua. Niinpä heitimme sen muuttotalkoiden päätteeksi Veljen kyytiin kaatopaikalle vietäväksi.

Tähän taloon muutettiin pakkasten paukkuessa. Kesän koittaessa olin TÄYSIN tympääntynyt hakemaan haraa ja kuokkaa ja mitä milloinkin kuopsutinta aina erikseen autotallista, lukkojen takaa ja pihatöiden kannalta tontin kauimmaisesta nurkasta. Lisäksi olin LOPEN kyllästynyt Miehen narinaan autotallin sotkemisesta...

Tuli pömpeliä ikävä!!

Onni ja autuus, elementtisynagoga oli edelleen Veljen varaston takana odottelemassa kaatopaikkakeikkaa!!

Puukoniskemät paikattiin sisäpuoleta jeesusteipillä ja nyt synagoga on palvellut jo monta vuotta tässä pihapiirissä.

Kevätrutiineihin kuuluu synagogan siivous. "Jaaha, ja yksikään lintu ei laula, kun tämä myrkkymäärä on levitelty", totesi Mies koppiin kurkattuaan. Mokomakin rikkaruohohurskastelija! Ei ole sammalsyöpön, voikukkahävitteen ja round-upin voittanutta!

Tötsä tönöttää töllin pohjoisnurkalla. Maa on täällä keväisin pisimpään kosteana ja märkinä kesinä edusta on usein aika kurainen, käyhän kopperon ovi ihan päivittäin. Aina on haravan tai lapion tai kastelukannun - ja varsinkin round-upin - tarvetta! Loman merkittävin aikaansannos taisikin olla eilen tehty laatoitus tönön eteen!

Miten se loma näin nopeasti vilahtikin ohi??

Epämääräinen etuvaemmalle viiraava laattarivistö on asteltu vasta muistutukseksi ensi viikonloppua varten, projekti jatkuu askelkivien merkeissä... Silloin alkaa myös päättymätön taisto sammalta ja rikkaruohoja vastaan!

12 kommenttia:

 1. Jeesusteipillä paikkailtu synagoga,kiitos aamunauruista:D

  VastaaPoista
 2. Samallaiset aamunaurut täälläkin, paljon olet saanut tavaraa mahtumaan pieneen kopperoon.

  VastaaPoista
 3. =D Kiitos hauskasta synagoga esittelystä ! Näyttää olevan tarpeellinen ja käytännöllinen kapistus !

  VastaaPoista
 4. Synagoga siis olikin ihan simppeli ostos...:)

  VastaaPoista
 5. Ihana varasto ja tuttu tilanne myös minulla, että kuokka, hara, haravat ovat ihan missä lie kun niitä tarvitaan. Ja autotallikin sotkussa aina. Kerran kasvihuoneen taakse tehtiin "istutuspöytä" jonne härpäkät keräsin ja nauloja paljon laitoin, mutta... ympäri tonttia ne kuitenkin levisivät. Toivon ihanan järjestyksen säilyvän synagogassa. Pieni vinkki vain, että jossain vaiheessa voisi rullatkin varaston alle laittaa niin pysypähän perässä tarpeen vaatiessa.

  VastaaPoista
 6. Hyvä synagoga, tarvisin myös tälläisen!
  Ei ole sammalsyöppön, round-upin ja thermocellin voittanutta! Kuuluvat kesään ehdottomasti!

  VastaaPoista
 7. Onneksesi veljesi on sinua hitaampi, huomattavasti.

  VastaaPoista
 8. Meinasin sanoa juuri samaa kuin TeSa, onneksi omistat rauhallinen-käänteissään-veljen!

  VastaaPoista
 9. No niin, taas nähtiin että mitään ei kannattaisi hävittää;)

  VastaaPoista
 10. Voi kun minullakin olisi joku järjestys . Joka vuosi ostan aina uusia haroja kun ne piiloutuvat ison ulkovajan kätköihin.

  VastaaPoista
 11. Kätevän näköinen varasto ja kaikki hienosti paikallaan.

  VastaaPoista
 12. Kiitos Kirsi, LeaP, Riitta, Irmastiina, Eisku, Tilkkureppu, Terhi, Rva Kivitikka, Irma, Auli ja Eija! :o)
  Haa, tuota ideaa perässä vedettävästä synagogasta voisi edelleenkehitellä...!!! :oD

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!
Iloa päivääsi!