Lukijat

keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Kevätkyökki

Puunasin kyökin vähän perusteellisemmin, mikä innosti päivittämään tekstiilitkin. Kangasvarastoja pöyhiessä löytyi Morris & Co:n napakkaa "Golden Lily Minor" -puuvillaa - oikein perienglantilaista kuosia.

Aloitin tuoleista, työkaluksi riitti voiveitsi (vanhan kankaan poistoon) ja nitoja.

Jatkoin varjostimella, mikä vaati vähän kikkailua: lankaa ja neulaa käsin ompeluun, kaksipuoleista teippiä, liimaa, maalarinteippiä, lisää käsin ompelua + teippien poisto. Ei likikään täydellinen lopputulos, hädin tuskin kelvollinen, mutta kelpaa tähän hätään - kunnes tuolit taas seuraavan kerran päivitetään.

Viimein rohkaistuin kapan kimppuun, ompelukonekontakti!!

Tapani mukaan tein ensin ja ajattelin vasta sitten - en huomannut mitata kankaan leveyttä ennen urakkaan ryhtymistä! Kankaan kuvion leveys olikin huomattavasti normaalia kapeampi, vain 124 cm - eli vaati 22 cm leveät "kanttaukset". Eipä siinä paljon kukkakuosia ikkunan peitoksi sitten tullutkaan...

Kapan koko 60 * 168, reunakaitaleet vanhaa Finlaysonia reippaasti yli 10 vuoden takaa. (Kuvassa näyttää harmaammalta kuin elävässä elämässä, sävy varsin lähellä tummempien lehvien väriä.)

Keittiön astiakaappia hankkiessani en ainakaan miettinyt sen putsailua: 80 ikkunapintaa pestäväksi, 64 ristikkoruutua ulkopuolella, 16 vähän isompaa sisällä. No, suurempi  homma oli pestä kaikki harvemmin käytetyt astiat...

Kaapin päällä olleet valkeat pajukorit vaihdoin kannellisiin - ei järin kyökkityylisiin - pahvilaatikoihin (muinoin Stockmannilta hankitut), korien sisältöä kun en enää toistamiseen aio putsata! Kunhan sopivammat osuu kohdalle, menevät vaihtoon.

Kun kaikki nurkat oli jynssätty viimeistä sopukkaa myöden, pyysin Miestä hiomaan jo aika kulahtaneet tammitasot - ajattelin, ettei kuitenkaan ehdi, mutta annan mahdollisuuden osallistua. No, turha valittaa hiontapölystä, oma oli ideani...! Mutta kyllä kannatti, parin OsmoColor-kerroksen jälkeen pinnat ovat taas ihanan silkkiset!!

Pöytäpintojen innoittamana otin Muumi-purkit käyttöön myslille ja palasokerille - poistin kansista tiivisteet avaamisen helpottamiseksi, rikkoutumisriskin pienentämiseksi. Mietin silti, pitäisikö ne sittenkin palauttaa vain "koristeiksi" - Muutto on Pupusen ristiäislahja, Seikkailu on poistunut tuotannosta.

Nyt kun ompelukone on kesytetty, vien saumurin huoltoon heti Pupusen herättyä päikkäreiltään! Edellisen huollon jälkeen ehdinkin huristella melkein puolen metrin saumanpätkän, kun sekosi uudelleen - siitä on nyt reilut pari vuotta... Ai hidas? Minä vai? Pöh, korkeintaan hartaasti harkitseva!?

Nyt taitaakin olla iltapäiväkaffeiden paikka!?

15 kommenttia:

 1. Onneks nuo tuollaiset puuskat ei tartu! Tai siis toivottavasti ei tartu, tässä kun alkaa pikkuhiljaa muuton jälkeen päästä laiskottelun makuun :)
  Tuota astianpesurumbaa on joskus tullut itsekin harrastettua, mutta kun huomasin, että taas pesen astioita joita on viimeksi "käytetty" kun ne on pesty, niin pistin pisteen sille hommalle.
  Eipä löydy enää ns pyhäkattauksia. Eikä likööri- tai konjakkilasejakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keittiö on niin pieni, että vähänkin turhasta on ollut pakko hankkiutua eroon - niin ihania kuin astiat ovatkin! Kaikki astiat ovat käytössä vuoden mittaan, jotkut enemmän, toiset vai kerran tai kaksi. Etanapannut ovat olleet pisimpään tauolla, pitääkin järjestää etanailta ja testata, maistuvatko Pupuselle!! :o)
   Mies ei luovu konjakkilaseistaan, liköörilasit olen minäkin laittanut kiertoon!! ;o)

   Poista
 2. Tuo urakan jälkeen olet kyllä hyvät kahvit ansainnut:)

  VastaaPoista
 3. Hienolta näyttää ja nyt ovat tosiaan kahvit paikallaan!

  VastaaPoista
 4. Hienoa jälkeä olet saanut kotoisassa keittiössäsi aikaan! Voi kun tuo puuhastelu tarttuisi tännekin suunnalle:)

  VastaaPoista
 5. Somat tekstiilit! Siivouspuuskalle olisi käyttöä täälläkin, mutten taida kuitenkaan sitä nyt haluta =D.

  VastaaPoista
 6. Mukavaa, kun kaikki tekstiilit ovat samaa kangasta :-) Kovan työn teit noin perusteellisessa siivouksessa. Vitriinien lasien pesu on viheliäistä puuhaa.

  VastaaPoista
 7. Kiitos Pepi, Irma, Tilkkureppu, Anne, Tiinatei, Tanni ja Onnenpähkinäinen! :o)

  VastaaPoista
 8. Sopii hyvin noihin tuoleihin tuo kangas! Tykkään! :)
  Tuo astiakaappi on todella kaunis! <3 ehkei se kivoin putsattava, mut ainakin silmä lepää sen kauneudessa!

  VastaaPoista
 9. No huh, mikä urakka sinulla on ollut. Hyvältä kuitenkin näyttää. Todellakin olet kahvisi ansainnut :D

  VastaaPoista
 10. Silmä lepää kauneudessa! Astiakaappi on oikea unelma. <3

  VastaaPoista
 11. Kivasti paljon oot saanu aikaiseksi. Ilo silmälle on katsoa tulostasi.

  VastaaPoista
 12. Kiitos KataMaria, Amalia, Mannaryyni, Sari ja KristiinaS! :o)

  VastaaPoista

Kommentoimalla piristät päivääni, kiitos Sinulle!!