Lukijat

sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Kevätpuroja

Lankapirtin Matleenan Elli-myssy on jäänyt kummittelemaan päähäni  - hyvällä tavalla! Pakko oli päästä kokeilemaan, maitokauppareissulla nappasin kerän Puro Batik -lankaa ostoskärryyn (maaliskuun lankalaihisteluun 100 g lisäys).

Onkohan käsialani ihan ylilöysää?? Matleenan myssyissä on 40-47 silmukkaa ja 6 sektoria. Itse loin nelosen pyörölle (langan puikkosuositus 4½) 45 silmukkaa (lyhennetyt kerrokset alk. 30 s) ja mössästä tuli niin iso, että reunaa saa kääntää monta senttiä - ja sektoreitakin on vain viisi!! Langanmenekki 60 g.

Ilmeisesti käsiala on vetelöitynyt vuosien myötä samaa tahtia eukon kanssa - lukioaikana sain tehdä kaikki neuleet suositusta suuremmilla puikoilla ja siltikin tavoitekokoa (esim. M) ainakin pykälää isommalla (L) silmukkamäärillä...

 
Piti tietty taas kokeilla omaakin sovellusta... Lankaa oli 40 g jäljellä, pienensin kokoa reippaasti (36 s, lyhennetyt alk. 25 s) ja neuloin sileää, samoilla nelosen pyöröillä (sileään juuri passeli koko, ei lötköä ensinkään). Sileää, koska tykkään neuloa työtä kääntämättä, oikealta vasemmalla ja vasemmalta oikealle - ja sen osaan vain sileänä tasoneuleena. :o)

Lopputulos mielestäni siistimpi ja (omaan päähän) sopivamman kokoinen. Lanka ei ihan riittänyt reunan virkkaamiseen (sisäänpäin pyrkivän reunarullauksen estämiseksi), joten virkkasin pari kerrosta ihan vaan valkoisella puuvillalangalla. Langanmenekki 45 g.

Matleenan Elli on ehdottomasti paremman näköinen päässä! Sillä mallilla teen takuulla vielä lisääkin, pienemmillä puikoilla ja vähäisemmällä silmukkamäärällä vainen!

Myssyt lähtevät TAYSiin sytomyssyiksi (PHHT-haaste).

 ILOA JA ONNEA NAISTENPÄIVÄÄN!!

9 kommenttia:

 1. Samoin sinulle hyvää naistenpäivää ja iloinen myssy!

  VastaaPoista
 2. Mukavaa naistenpäivää! Pirteä myssy.

  VastaaPoista
 3. Ensin otsikosta ajattelin , että olette olleet pupusen kanssa jossain purolla katselemassa kevättä. Se olikin pipojuttu. Voi miten ihanat värit. Sopisi minunkin tuulipuvun väreihin. Kiva malli! Mukavaa naistenpäivän iltaa sinnekin!

  VastaaPoista
 4. Kiitos Tilkkureppu, iso Gnu, Prusiluska, KässäRitu, MariJ ja Onnenpähkinäinen! :o)

  VastaaPoista
 5. Onpa nyt isoonkin päähän Elli ja kauniskin vielä sitä paitsi. :) Isoista sytomyssyistä kuuluu joskus jossain olleen pulaakin. Kiva idea tuo sileä Elli, pitääpä minunkin kokeilla, vaikka en osaakaan kutoa molempiin suuntiin edes sitä oikeaan.

  VastaaPoista
 6. Kiitos Matleena! :o)
  Kaikilla mitoilla mitattuna ison (pituus, jalan koko, päänympärys) Miehen eukkona tiedän, että isot koot ovat usein kiven alla - siksi koitan kaikkiin tempauksiin tehdä aina muutamat isotkin sukat. Nyt oli kyllä puhdas vahinko! ;o)

  VastaaPoista

Kommentoimalla piristät päivääni, kiitos Sinulle!!