Lukijat

lauantai 28. heinäkuuta 2012

Kassi-Alma

Huonosti menee! Eilen putkassa, tänään Kassi-Almana...

Tänään on maalaismarkkinat sillä kylällä, jossa puoli sukua asustaa, mukaan lukien Isä ja Äiti sekä Veli perheineen. Maalaismarkkinoilla myydään ihan taivaallisen hyvää kotijuustoa, sitä on pakko käydä hamstraamassa - ja samalla tulee siis kätevästi treffattua puolet sukulaisistakin!

Ja kun juuston houkuttelemana sinne tiesin meneväni, tein Veljentytöille vähän kaupattavaa, heillä kun on markkinoilla oma myyntipöytä...

Voi olla, että tunnen itseni Kassi-Almaksi kiitäessäni kohta paikalle nämä kyynärtaipeessa...

Syypää pienoiseen inspiraatioon on tässä!! IHAN UUDENUUTUKAINEN SAUMURI!!! (Kuva: Elna)

Viikonloppuna Veljentyttö Nuorempi tarkisti, uudelleenneuloitti ja uudelleenlangoitti melkein uuden Pfaffin (ikä n. 3 kk). Teki hyvää saumaa n. metrin verran, sen jälkeen taas pelkkää sekulia!! Vika ei siis voi olla minussa, jos teknisesti ylitaitava Vt Nuorempikaan ei saa kunnollista jälkeä!! (Tässä tapauksessa "teknisesti ylitaitava" viittaa siihen, että Vt Nuorempi (14 v) on jo puolet elinvuosistaan ratkonut Mummon [siis Äitini] kaikki kännykkä- ja läppäriongelmat, korjannut ompelukoneeni ja koonnut oman perheensä uudet huonekalut, jos/kun muut ole ymmärtäneet kokoamisohjeita...)

Vt. Nuorempi vakuutti ompelukoneliikkeen miekkosenkin, sanoi vaihtavansa saumurin ihan uuteen. Mies lähti vaihdolle, tarkistivat onneksi jo liikeessä sen uuden ompelujäljen - IHAN YHTÄ KAMALAA!!! Pfaff vaihtui tuliterään Elna 664PRO -malliin (140 euron välirahalla) - ja johtuneeko tuosta PROsta, mutta kyllä tulee sujuvasti saumaa ihan yli oman tarpeen!! Ylituotantoa siis Veljentytöille myyntiin...

Ja nyt ryhdyn tekemään sitä Aulin arpajaisissa voittamaa kesäkassiakin, sillä sekundakoneella kun ei kehdannut "vieraalle" veskaa valmistaa!! Malttia Auli, tulossa on, nyt kun olen vähän harjoitellutkin...!!

[K/]HASSAHTAVAA VIIKONLOPPUA!!

9 kommenttia:

 1. Jestas sä olet aikaansaava!!
  Pitäisköhän kaivaa mutsin saumuri esille, Singeri on ihan kiva (ei, enemmän) mutta puutteensa silläkin...

  VastaaPoista
 2. Kadehdittavaa ahkeruutta. Onnea uuden koneen kanssa, toivottavasti on edeltäjäänsä pitkäikäisempi.

  VastaaPoista
 3. Hitsi kun hienoja!! Kyllä nyt kelpaa surruutella, kun on uudet pelit alla!!

  VastaaPoista
 4. Onhan mahtava kasa kasseja, olet oikein ahkeroinut ja ei ihme kun on uusi menopeli alla! Ihania kuvia Hangosta ja olihan mielenkiintoinen yöpymispaikka, täytyy muistaa jos joskus sinnepäin ajellaan, viimeksi käyty 33 vuotta sitten.

  VastaaPoista
 5. Ihanaa, että sait tuliperän saumurin. Minä en ole ommellut mitään koko kesänä ja muutenkin käsityöt ovat jäänet muiden, esim, maalaushomman varjoon. Odotan innolla sitä kassia!

  VastaaPoista
 6. Kiitos Pepi, Kisa, Terhi, Rva Kivitikka, Tilkkureppu ja Auli! :o)

  VastaaPoista
 7. Voi mahoton, miten ihania kasseja!
  Terv. toinenkin kassihullu :O)

  VastaaPoista
 8. Kiitos KahviKaneli! :o)
  Kasseihin tulee himo... ;o)

  VastaaPoista

Kommentoimalla piristät päivääni, kiitos Sinulle!!